π. Θεόδωρος Ζήσης : Όσο απρακτούμε και βρίσκουμε διάφορες προφάσεις πνευματικοφανείς, το βδέλυγμα της ερημώσεως θα ίσταται εν τόπω αγίω.

Η οργή του Θεού έχει καταλάβει την Εκκλησία εδώ και πολλές δεκαετίες. Ο Παπισμός και ο Οικουμενισμός θριαμβεύουν. Τότε ο Μ. Αθανάσιος και οι άλλοι Πατέρες κατενόησαν τον κίνδυνο, που περιέγραφε το όραμα του Μ. Αντωνίου. Τώρα βλέπουμε να μολύνονται οι ναοί και τα θυσιαστήρια απο συμπροσευχές και συλλείτουργα με τους «αλόγους» αιρετικούς και ενισχύουμε την μόλυνση και την επαινούμε, συλλακτίζοντες κι εμείς μέσα εις τα Άγια των Αγίων. Αν παρακολουθήσει κανείς οικουμενίστικα συλλείτουργα και συμπροσευχές, σαν αυτό που έγινε στην Καμπέρα, στην Ζ' Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Συμβουλίου των δήθεν Εκκλησιών, και σαν αυτά που γίνονται συχνά με τη συμμετοχή ιερέων ομοφυλοφίλων που τολμούν και κρατούν το Άγιο Δισκοπότηρο και γυναικών επισκόπων και ιερειών, η εικόνα υπερβαίνει και το όραμα του Μ. Αντωνίου. Μόνη ελπίδα για να επανεύρει η Εκκλησία την ομορφιά της είναι η σύσταση και συμβουλή του Μ. Αντωνίου: «Μόνον μη μιάνετε εαυτούς μετά των Αρειανών». Μόνο να μη μιανθούμε από την κοινωνία μας με τον Παπισμό και Οικουμενισμό, με τους φιλοπαπικούς και οικουμενιστάς Ορθοδόξους. Επειδή μέχρι τώρα δεν το επράξαμε δυναμικά και αποφασιστικά, γι' αυτό παρατείνει ο Θεός επί έτη την οργή του, την αιχμαλωσία των Ορθοδόξων στην παναίρεση του Οικουμενισμού. Μέχρι πότε επίσκοποι, ιερείς, μοναχοί και λαϊκοί θα επιτρέπουμε τα άλογα κτήνη, τους αιρετικούς, να λακτίζουν και να μιαίνουν τα Ιερά και τα Άγια της Ορθοδοξίας; Όσο απρακτούμε και βρίσκουμε διάφορες προφάσεις πνευματικοφανείς, το βδέλυγμα της ερημώσεως θα ίσταται εν τόπω αγίω.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

+Ι.Γ.Ζ.

Είχα γράψει σε κάποια σχόλια, ότι εξ' αφορμής της Ληστρικής εν συνδυασμώ με τις αποφάσεις της Ι.Μ. Εσφιγμένου περί κατεγνωσμένης αίρεσης, αλλά και γα το Ωστικό κύμα πού έρχεται...

Ἀνακοίνωσις Ἀποφάσεων Ἱερᾶς Συνόδου Ἱεραρχίας 2ης / 15ης Σεπτεμβρίου 2016

9. Ἠσχολήθη ἐκ νέου μέ τήν συνεχιζομένην ἄνευ κανονικῆς ἀδείας ἐξυπηρέτησιν Ναῶν καὶ Μονῶν τῆς Ἐκκλησίας μας ὑπὸ Ἁγιορειτῶν πατέρων, ὡς καὶ τήν ἀνάπτυξιν ποιμαντικῶν δραστηριοτήτων αὐτῶν ἐν μέσῳ τοῦ ποιμνίου μας, καὶ ἀπεφασίσθη ἡ ἀποστολὴ αὐστηρωτέρου ἐγκυκλίου σημειώματος.

Μεθερμηνευόμενον τους απαγορεύουν να εξυπηρετούν Λειτουργικά κάποιες ενορίες δικές τους... εκτός και αν σταματήσουν τα ορθόδοξα κηρύγματα πρός πάσα κατεύθυνση, και ειδικώς περί ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
Αλλωστε όπως έγραψα σε κάποιο σχόλιο, οι ΓΟΧ ΔΕΝ πιστεύουν στο κατά γράμμα σφράγισμα, χάραγμα...
Αυτή η διδασκαλία, εκτός απο Βλάσφημη είναι και καταστροφική για την σωτηρία των ψυχών που τους εμπιστεύθηκαν.

Ανώνυμος είπε...

+Ι.Γ.Ζ.

Οι Κυπριανίτες ΓΟΧ Δεν δέχονται στην αποκάλυψη την κυριολεκτική ερμηνεία του σφραγίσματος – χαράγματος - κεφάλαιο Γ'

http://www.hsir.org/pdfs/2011/08/24/20110824a

YpomnemaEsxat2010/20110824aYpomnemaEsxat2010.pdf

Το θέμα είναι Δογματικό και σωτηριολογικό.

Silver είπε...

"Οι Κυπριανίτες ΓΟΧ Δεν δέχονται στην αποκάλυψη την κυριολεκτική ερμηνεία του σφραγίσματος – χαράγματος - κεφάλαιο Γ' "



Αδελφέ μου δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Νομίζω θα πρέπει να έχει κανείς φωτισμό για να αποφασίζει σωστά.

Αν ζούσα στην εποχή του Χριστού και βάδιζα στην κατά γράμμα ερμηνεία της Γραφής δεν θα πίστευα στον Χριστό.

Όταν η Γραφή γράφει ότι πριν έρθει ο Χριστός θα εμφανιζόταν ο Ηλίας, είδε κανείς κανένα Ηλία; Όμως ο Κύριος έδωσε την ερμηνεία ....

Όταν ο Σαμψών καιγόταν από έρωτα για την εθνική γυναίκα οι γονείς αισθάνοντο ως οι πλέον δυστυχείς, το ίδιο θα αισθανόμουν και εγώ αν ήμουν ο πατέρας του, διότι έγραφε στα παλαιά του υποδήματα τον Νόμο. Και όμως η Αγία Γραφή γράφει ότι η ενέργεια του Σαμψών ήτο καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος, για τους λόγους που όλοι γνωρίζουμε και δεχόμεθα...

ΥΓ
Με αυτά που γράφω δεν σημαίνει ότι συμφωνώ με τους Κυπριανίτες. Ομολογώ ότι δεν έχω καθαρότητα βίου, και δεν γνωρίζω τίποτα!!!

Νάσαι πάντα καλά, καλό αγώνα υπέρ της Ορθοδοξίας μας, η Κυρία Θεοτόκος σκέπη και καταφυγή μας!

Εν Χριστώ,
Κωνσταντίνος

Ανώνυμος είπε...

Τι εννοείτε όταν λέτε οι Κυπριανίτες δε δέχονται την ερμηνεία που αναφέρετε; Προσπάθησα να μπω στη παραπομπή και δεν έβγαινε.

Ανώνυμος είπε...

+IΓΖ

Εννοώ ότι δέχονται μόνο την πνευματική ερμηνεία του σφραγίσματος, δηλαδή ότι ο άνθρωπος είναι σφραγισμένος στο χέρι απο τις κακές πράξεις και στο μέτωπο απο την κακή βούληση κλπ
Σωστό 100% αλλά απ' εκεί και πέρα υπάρχει και το κατά γράμμα σφράγισμα, τουτέστιν χάραγμα στο χέρι και στο μέτωπο με τον αριθμό του θηρίου 666
Η μήπως δεν είναι ήδη σφραγισμένος όλος ο πλανήτης σε όλα τα προιόντα...; Μυστικά πρός ώρας, αλλά θα γίνει και φανερά έτσι ώστε να ΑΡΝΗΘΕΙ συνειδητά ο άνθρωπος τον Χριστό.
Οπως γινόταν στην αρχαία Εκκλησία, έτσι θα γίνει και στα έσχατα. Συνειδητά με την σφραγίδα του αντίχριστου, για να ακυρώσει την σφραγίδα του Χριστού - Χρίσμα.

Ανώνυμος είπε...

Ξαναγράφω την διεύθυνση

http://www.hsir.org/pdfs/2011/08/24/20110824a

YpomnemaEsxat2010/20110824aYpomnemaEsxat2010.pdf

Ανώνυμος είπε...

Αν θέλετε τη ταπεινή μου γνώμη μην ασχολείστε με εσχατολογικά θέματα που χρήζουν πολλής προσοχής,κι όχι μόνο αυτό αλλά σπέρνουν ανησυχία και άγχος που για έναν χριστιανό δε θα πρέπει να υπάρχουν,αλλά ούτε και οι πατέρες της εκκλησίας ασχολήθηκαν με αυτά τόσο διεξοδικά όσο σήμερα που κάνουν πολλοί. Μήπως ο Χριστός θα μας αφήσει μόνους ή θα μας εγκαταλήψει; Αυτές είναι προτεσταντικές αντιλήψεις. Προσωπικά δε με ενδιαφέρει ούτε με απασχολουν τα περί αντιχρίστου,θα πορευόμαστε στο προορισμό μας στα της σωτηρίας μας,όπως κάνει ο οδηγός στο αυτοκίνητο,δε κόβει όταν σκύλοι ορμάνε και γαυγίζουν τις ρόδες του,ας γαυγίζουν οι σκύλοι εμείς στο προορισμό μας.

Ανώνυμος είπε...

+I.Γ.Ζ.

Συμφωνεί μαζί τους ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος και ο Όσιος Εφραίμ ο Σύρος;

Για να δούμε…

«και ποιεί πάντας, τους μικρούς και τους μεγάλους, και τους πλουσίους και τους πτωχούς, και τους ελευθέρους και τους δούλους, ίνα δώσουσιν αυτοίς χάραγμα επί της χειρός αυτών της δεξιάς ή επί των μετώπων αυτών, και ίνα μη τις δύνηται αγοράσαι ή πωλήσαι ει μη ο έχων τα χάραγμα, το όνομα του θηρίου ή τον αριθμόν του ονόματος αυτού.» (Αποκάλυψις Ιωάννου ΙΓ’ 16-17).

«Προσέχετε, αδελφοί μου, την υπερβολήν του θηρίου’ τεχνάσματα γαρ πονηρίας. Πώς εκ γαστρός άρχεται, ιν’ όταν τις στενωθή, βρωμάτων υστερούμενος, αναγκασθή λαβείν εκείνου την σφραγίδα, ουχ ως έτυχεν, εις παν μέλος του σώματος, αλλ’ επί χείρα δεξιάν, ομοίως και επί του μετώπου…» (Όσιος Εφραίμ ο Σύρος).

«Δήμαρχοι γαρ απότομοι κατά τόπον σταθήσονται’ και ει τις φέρει μεθ’ εαυτού την σφραγίδα του τυράννου εν μετώπω ή δεξιά, αγοράζει βραχύ βρώματα εκ των ευρισκομένων.» (όσιος Εφραίμ ο Σύρος).
(Δήμαρχοι καλούνται όσοι ασκούν εξουσία επί του λαού, με οποιονδήποτε τρόπο).

Μιλά ξεκάθαρα λοιπόν, για αδυναμία οποιασδήποτε οικονομικής συναλλαγής και εξασφάλισης αγαθών, για οποιονδήποτε πολίτη, δεν φέρει στο δεξί του χέρι ή στο μέτωπο, το συγκεκριμένο σημάδι, που η Ιερά Αποκάλυψη, μας το έχει γνωστοποιήσει ως το χάραγμα του θηρίου.

Ο πρώτος ερμηνευτής της αποκάλυψης ήταν ο Αγιος Αρέθας. ( όλοι οι μεταγενέστεροι έχουν ως κανόνα τα δικά του κείμενα καθώς συμπληρώνουν κάποια περιστατικά της εποχής τα οποία ανταποκρίνονται σε κάποιους στίχους)
Ο Αρέθας λοιπόν στο συγκεκριμένο χωρίο αναφέρει ότι το σφράγισμα θα είναι ως ψήφος εντριβής. Εντριβή = καθημερινή χρήση - ψήφος = ήταν ενα μικρό πλακίδιο όπου ο κόσμος έγραφε το όνομα του πολιτικού. Οι συνειρμοί δικοί σας...

Τα παραπάνω τα έγραψαν οι άγιοι καί όχι εμείς. Ουτε δηλώνουμε ερμηνευτές της αποκαλύψεως. Αυτή την δουλειά την έκαναν άλλοι και κατά πολύ μεγαλύτεροι και αξιότεροι απο εμάς, όπως οι αείμνηστοι Χαράλαμπος Βασιλόπουλος και Αθανάσιος Μυτιληναίος. (ρίξε μια ματιά )

Ως κληρικός η δουλειά μου είναι να μεταφέρω αυτά που γνωρίζω και αυτό ακριβώς κάνω.
Περαιτέρω μην επαναπαύεστε στον όποιον οδηγό, επειδή και ο Τιτανικός οδηγό είχε...

Ανώνυμος είπε...

Το τελευταίο διάστημα, από διάφορους εκκλησιαστικούς κύκλους, όλο και συχνότερα ακούμε την εξής φράση: »Γιατί μιλάτε για τον Αντίχριστο και όχι για Τον Χριστό; Είναι πλανεμένοι και τρομολάγνοι, όσοι μιλούν για τον Αντίχριστο και την Συντέλεια και τρομάζουν τον κόσμο!»

Σε αυτό το ερώτημα-παρατήρηση, θα δώσουμε τον λόγο σε δύο μεγάλους Αγίους της Εκκλησίας – εκ των πολλών που έχουν αναφερθεί στο θέμα – των οποίων η ορθόδοξη φωνή αντηχεί μέχρι τις μέρες μας, και θα τους ακούσουμε να μας λένε:


«Έτι τον περί του διαβόλου λόγον ανακινούμεν… ποιούμεν δε τούτο ουκ επειδή ηδύς ημίν ο περί του διαβόλου λόγος, αλλ’ επειδή ασφαλής ημίν η περί τούτου διδασκαλία’ εχθρός γαρ εστί και πολέμιος’ μεγάλη δε ασφάλεια τα των εχθρών ειδέναι σαφώς» (Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος, ΕΠΕ 31, 76)

ΕΡΜΗΝΕΙΑ: Συνεχίζουμε να ομιλούμε για τον διάβολο και το όργανό του τον Αντίχριστο… το κάνουμε δε αυτό, όχι γιατί μας είναι ευχάριστο να μιλάμε γι’ αυτόν, αλλά επειδή είναι ο εχθρός των ανθρώπων και αποτελεί μεγάλη ασφάλεια να γνωρίζεις τις μεθοδείες και τα τεχνάσματα που χρησιμοποιεί ο εχθρός.

«Βλέπε τοίνυν σεαυτόν, άνθρωπε, και ασφαλίζου την ψυχήν. Διαμαρτύρεταί σε η Εκκλησία νυν επί Θεού Ζώντος, προδιαλέγεταί σοι τα περί Αντιχρίστου, πριν παραγενέσθαι. Και είτε επί σου γίνεται ουκ οίδαμεν, είτε μετά σε γίνεται ουκ οίδαμεν. Καλόν δε εστί ταύτα ειδότα σε προασφαλίσασθαι… Ασφάλιζε τοίνυν σεαυτόν, άνθρωπε. Έχεις τα σημεία του Αντιχρίστου. Και μη μόνος μνημόνευε τούτων, αλλά και αφθόνως πάσι μεταδίδου.» (Άγιος Κύριλλος Ιεροσολύμων, P.G. 33, 884, 896 και ΕΠΕ 2, 134, 146)

ΕΡΜΗΝΕΙΑ: Επομένως πρόσεχε τον εαυτόν σου άνθρωπε και ασφάλιζε την ψυχή σου. Τώρα η Εκκλησία, σου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προμηνύοντάς σου για τον Αντίχριστο και σε ενημερώνει για όλα εκείνα που πρόκειται να συμβούν. Και είτε εμφανισθεί στην δική σου εποχή, είτε μετά από εσένα δεν το ξέρουμε. Καλόν είναι όμως να τα γνωρίζεις και να προασφαλίζεσαι… Ασφάλιζε λοιπόν τον εαυτόν σου άνθρωπε (με την μελέτη των Θείων Γραφών και την ευλογημένη Μετάνοια). Η Εκκλησία, σου έχει δώσει όλα τα στοιχεία που αφορούν τον Αντίχριστο. Και μην τα κρατάς μόνο για τον εαυτόν σου, αλλά να τα μεταδίδεις πλουσιοπαρόχως και αγογγύστως σε όλους.

Το εσχατολογικό κήρυγμα, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το σωτηριολογικό κήρυγμα. Η Εκκλησία Του Χριστού, ατενίζει το «επέκεινα» και όχι το «εδώ και τώρα»!

«Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών, και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν.»

Θα ήθελα να υπενθυμίσω και να επισημάνω, ότι ο πρώτος «τρομολάγνος» της ανθρωπότητος ήταν ο Νώε, ο οποίος επί 100 ολόκληρα έτη, προειδοποιούσε τον κόσμο διακηρύσσοντας για τον επερχόμενο κατακλυσμό, διαταράσσοντας – την πλήρη παθών – καθημερινότητά του…
Πόσοι εκ των ανθρώπων τον πίστεψαν; Ούτε ΕΝΑΣ!

«και ουκ έγνωσαν έως ήλθεν ο κατακλυσμός, και ήρεν άπαντας…» (ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΚΔ’ 39)