π. Θεόδωρος Ζήσης:

H οργή του Θεού έχει καταλάβει την Εκκλησία εδώ και πολλές δεκαετίες. Ο Παπισμός και ο Οικουμενισμός θριαμβεύουν. Τότε ο Μ. Αθανάσιος και οι άλλοι Πατέρες κατενόησαν τον κίνδυνο, που περιέγραφε το όραμα του Μ. Αντωνίου. Τώρα βλέπουμε να μολύνονται οι ναοί και τα θυσιαστήρια απο συμπροσευχές και συλλείτουργα με τους «αλόγους» αιρετικούς και ενισχύουμε την μόλυνση και την επαινούμε, συλλακτίζοντες κι εμείς μέσα εις τα Άγια των Αγίων. Αν παρακολουθήσει κανείς οικουμενίστικα συλλείτουργα και συμπροσευχές, σαν αυτό που έγινε στην Καμπέρα, στην Ζ' Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Συμβουλίου των δήθεν Εκκλησιών, και σαν αυτά που γίνονται συχνά με τη συμμετοχή ιερέων ομοφυλοφίλων που τολμούν και κρατούν το Άγιο Δισκοπότηρο και γυναικών επισκόπων και ιερειών, η εικόνα υπερβαίνει και το όραμα του Μ. Αντωνίου. Μόνη ελπίδα για να επανεύρει η Εκκλησία την ομορφιά της είναι η σύσταση και συμβουλή του Μ. Αντωνίου: «Μόνον μη μιάνετε εαυτούς μετά των Αρειανών». Μόνο να μη μιανθούμε από την κοινωνία μας με τον Παπισμό και Οικουμενισμό, με τους φιλοπαπικούς και οικουμενιστάς Ορθοδόξους. Επειδή μέχρι τώρα δεν το επράξαμε δυναμικά και αποφασιστικά, γι' αυτό παρατείνει ο Θεός επί έτη την οργή του, την αιχμαλωσία των Ορθοδόξων στην παναίρεση του Οικουμενισμού. Μέχρι πότε επίσκοποι, ιερείς, μοναχοί και λαϊκοί θα επιτρέπουμε τα άλογα κτήνη, τους αιρετικούς, να λακτίζουν και να μιαίνουν τα Ιερά και τα Άγια της Ορθοδοξίας; Όσο απρακτούμε και βρίσκουμε διάφορες προφάσεις πνευματικοφανείς, το βδέλυγμα της ερημώσεως θα ίσταται εν τόπω αγίω.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

+Ι.Γ.Ζ.

Η Αποκάλυψη γράφει για τους 144.000 που θα σωθούν επειδή είναι παρθένοι και δεν μολύνθηκαν με γυναίκες.
Γυναίκα αλληγορικά σημαίνει η Εκκλησία του Χριστού.
Γυναίκες σημαίνει οι αιρετικές εκκλησίες.
Οσο για το 144.000 είναι σαφέστατα συμβολικός ο αριθμός.

Ανώνυμος είπε...

+I.Γ.Ζ.
Τηλεγραφικό σχόλιο στο κείμενο περί αποτειχίσεως του Κ.Ρίζου διότι το θέμα δεν εχει τελειωμό.

"Ομολογητές Ρώσοι Πατέρες δήλωσαν ότι μόνο μια μείζον Σύνοδος μπορεί να αποφασίσει για το αν έχασαν την Θ. Χάρη οι Εκκλησίες που εξέπεσαν στον Οικουμενισμό "

Οι Ρωσική Διασπορά δεν δημιουργήθηκε για Δόγματα πίστεως, αλλά για τις πολιτικές των Μπολσεβίκων, και δυστυχώς η ευτυχώς, επειδή ο Μητροπολίτης Αντώνιος Κραποβίτσκυ έχασε τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο, αν και ήταν φαβορί απο τον 1ο γύρο με περίπου 120 ψήφους έναντι του Τύχωνος με περίπου 40.
Κατόπιν το Ρωσικό τυπικό προβλέπει κλήρωση, όπερ και εγένετο.
Ο λαχνός έβγαλε Τύχων και όχι Αντώνιο, και στην συνέχεια ο Αντώνιος δημιούργησε την Ρωσική Διασπορά.
Φιλοξενήθηκαν 8 μήνες στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στην συνέχεια βρήκαν κατάλυμα για 20 χρόνια στο Κάρλοβιτς - Πατριαρχείο Σερβίας απ' εκεί και πέρα εγκαταβίωσαν στην Αμερική.

Ουδέποτε διέκοψαν τα συλλείτουργα με τους Οικουμενιστές.
Το 1935 στα Ιεροσόλυμα η ΡΟΕΔ χειροτόνησε εις επίσκοπο τον Τιμόθεο, ο οποίος έγινε την επαύριο Πατριάρχης.
Οπότε πως ήταν δυνατόν να αποκηρύξουν με άκυρα μυστήρια αυτούς που συλλειτουργούν;;;

"Οι οικουμενιστές στερούνται του προσωπικού αγιασμού όχι όμως της ιεροσύνης. Αυτή, όπως τους δόθηκε, έτσι και αφαιρείται, κι όχι από τον καθένα"

Η απάντηση υπάρχει στους κανόνες
45ο - 46ο - 47ο - 68ο αποστολικούς
Μ.Βασιλείου 1ο και 47ο. οι οποίοι γράφουν το ακριβώς αντίθετο.

"Πουθενά δεν συναντήσαμε οι άγιοι Ομολογητές να αποφασίζουν ατομικά για την αμοιρία Χάριτος και Μυστηρίων κάποιας άλλης μερίδος της εκκλησίας που εξέπεσε."

Δεν αποφασίσαμε εμείς για την αμοιρία χάριτος αλλά οι οικουμενικές Σύνοδοι.
Ο οικουμενισμός έχει στους κόλπους του όλες τις αρχαίες αιρέσεις, γράφε Μονοφυσίτες οι οποίοι έχουν ΑΝΑΘΕΜΑ απο την 4η οικουμενική, βλέπε και 8η και 9η περί Παπικών
Περαιτέρω δεν περιμένω καμία απόφαση οικουμενική όταν ο Βαρθολομαίος και οι συν αυτώ αναγνωρίζουν ως εκκλησίες και συλλειτουργούν με ανίερους Σοδομίτες κληρικούς Αγγλικανούς - με Λεσβίες Προτεστάντισες, τις ομιλίες αναφανδόν στις εβραικές συναγωγές και την αναγνώριση όλων των δαιμονολατρειών ως κιβωτού της σωτηρίας. ( τον ορισμό της βλασφημίας )
Για όλα τα παραπάνω έχουν αυτεπάγγελτη καθαίρεση και ΑΝΑΘΕΜΑ
Διότι είναι γνωστές κατεγνωσμένες αιρέσεις και βλασφημίες.

Δια ταύτα:
Περιμένεις οικουμενική Σύνοδο να σου πεί ότι επειδή συμπροσευχήθηκες με Μουσουλμάνους βουδιστές, λεσβίες επισκοπίνες, με Σοδομίτες έγγαμους κληρικούς και δηλωμένους δαιμονολάτρες.. καθαιρείσαι;
Είναι κάτι απο τα παραπάνω που δεν είναι κατεγνωσμένη βλασφημία, ώστε να περιμένεις οικουμενική απόφαση;;;

Οι απαντήσεις είναι στους παραπάνω αποστολικούς κανόνες και Μ.Βασιλείου.
Τα υπόλοιπα είναι όσων θέλουν να τα έχουν καλά με τον Θεό αλλά και τον Διάβολο.

Ποιά συμφωνία έχει ο Χριστός με τον Διάβολο, και ποια μερίδα ο πιστός με τον άπιστο;
Πηδάλιο αποστολικός 46ος