«Ο Άγιος Νικόλας στην Πόλη Του»

Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής Θεόδωρος Δρίτσας : «Ο Άγιος Νικόλας στην Πόλη Του» με αυτά τα λόγια ο Υπουργός χαιρέτισε την Υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά σήμερα Δευτέρα 2 Νοεμβρίου  το πρωί από την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Άνδρου.
Στο πρώτο λιμάνι της χώρα το λείψανο προσεκόμησε ο ηγούμενος αρχ. Δωρόθεος Θέμελης με το Περιπολικό Ανοικτής Θαλάσσης 070  Ρω του Λιμενικού Σώματος. Στην προβλήτα το Ιερό λείψανο υπεδέχθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ μαζί με τον ιερό κλήρο, τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θεόδωρο Δρίτσα, τον Βουλευτή Πειραιά κ Κώστα Κατσαφάδο, τον Διοικητή Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος. Μετά την δέηση υπέρ Υγείας των στελεχών του Λιμενικού Σώματος και πάντων των Ναυτιλλομένων, σχηματίστηκε πομπή με κατεύθυνση εις τον εκ βάθρων ανακαινισμένο Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πειραιώς προστάτην και πολιούχον πάντων των  Ναυτικών. Στον Ιερό Ναό τελέστηκε Δοξολογία και Ιερά Παράκληση με την συμμετοχή πλήθους πιστών.
Στον Ναό του Αγίου Νικολάου Πειραιώς (τηλ.:210 4511247) το Ιερό Λείψανο θα παραμείνει έως την Κυριακή 15 Νοεμβρίου, καθημερινά τελούνται το πρωί Θεία Λειτουργία, στις 12:00μ. Ιερά Παράκληση και το απόγευμα στις 5:00 Εσπερινός και Ιερά Παράκληση. Τις Παρασκευές 6 & 13 Νοεμβρίου θα τελεσθούν ιερές αγρυπνίες. Ο Ναός παραμένει ανοικτός από τις 7 το πρωί έως τις 11:00 το βράδυ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: