Ουρές για την Αγία Ζώνη στην Κατερίνη

Εκατοντάδες πιστοί προσκύνησαν το ιερό κειμήλιο της Παναγίας που φυλάσσεται στη μονή Βατοπαιδίου 
Ρεπορτάζ
Θάνος Χερχελετζής

Τη χάρη της Αγίας Ζώνης της Παναγίας, που θησαυρίζεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Ορους και αποτελεί το πιο ιερό κειμήλιο του μοναστηριού, σπεύδουν να προσκυνήσουν εκατοντάδες πιστοί στην Κατερίνη. Το ιερό κειμήλιο της Ορθοδοξίας κόμισε το απόγευμα της Τετάρτης στη μακεδονική πόλη ο ηγούμενος της αγιορείτικης μονής αρχιμανδρίτης Εφραίμ, πλαισιωμένος από πατέρες του μοναστηριού.
Η επίσημη υποδοχή έγινε έξω από τον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού και της Υπαπαντής του Χριστού από τον μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα κ. Γεώργιο. Ο μητροπολίτης μετέφερε την Αγία Ζώνη στο εσωτερικό του ναού και την τοποθέτησε σε ειδικό προσκυνητάρι.
Ο κ. Γεώργιος αναφέρθηκε στη σημασία της έλευσης της Αγίας Ζώνης στην πόλη της Κατερίνης και ευχαρίστησε τον γέροντα Εφραίμ που κόμισε το ιερό κειμήλιο της Ορθοδοξίας προς ευλογία των πιστών. «Τη σημερινή ημέρα (σ.σ.: Τετάρτη) τιμούμε τη Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου στον πόλεμο και την ημέρα αυτή η πόλη μας υποδέχεται την Αγία Ζώνη» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γεώργιος. Αμέσως μετά τελέστηκε αρχιερατικός πανηγυρικός εσπερινός.
Η Αγία Ζώνη θα παραμείνει στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού και της Υπαπαντής του Χριστού έως τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, προκειμένου οι πιστοί να μπορέσουν να προσκυνήσουν το ιερό κειμήλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: