Η σιωπηρή πλην σοβαρή υποχώρηση του Ελληνισμού έναντι των Τούρκων

......παρατηρώ τη σιωπηρή πλην σοβαρή υποχώρηση του Ελληνισμού έναντι της Τουρκίας σε μια σειρά μέτωπα.
Από το Αιγαίο έως τη Θράκη και από την Αθήνα έως την Κωνσταντινούπολη. Το 2004 είχαμε καταφέρει να γυρίσουμε το ρολόι της Ιστορίας υπέρ μας. Σήμερα έχουν καταφέρει οι Τούρκοι να το ξανακουρδίσουν υπέρ τους. Δύο άνθρωποι της Αγκυρας μέσα στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας του Κοινοβουλίου στην καρδιά των αποφάσεων, και δεν μιλά κανείς. Τρεις μειονοτικοί βουλευτές έναντι κανενός χριστιανού στη Θράκη, και δεν μιλά κανείς. Τούρκος μεγαλοεπιχειρηματίας χτυπά άδεια τηλεοπτικού σταθμού εθνικής εμβέλειας, ο Κοτς, και δεν μιλά κανείς. Τούρκος διεκδικεί τον Αστέρα της Βουλιαγμένης, και δεν μιλά κανείς. Γη αγοράζεται στη Θράκη μαζικά από εξαθλιωμένους χριστιανούς, αλλά δεν μιλά κανείς. Εταιρία Τούρκου αγοράζει τα καπνά των χριστιανών σε επιδοτούμενες τιμές από την Αγκυρα, δεν μιλά κανείς.
Η έρευνα και διάσωση με την οποία ασκούσαμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο είναι έτοιμη να εκχωρηθεί μέσω της Frontex στους Τούρκους, και δεν μιλά κανείς. Η Τουρκία δίνει αποζημιώσεις της πλάκας σε Ελληνες πρόσφυγες που είχαν τίτλους ιδιοκτησίας στην Ανατολική Ρωμυλία για να μη διεκδικήσουν τα σπίτια τους, δεν μιλά κανείς.
Η Τουρκία δίνει αποζημιώσεις σε Ελληνες πρόσφυγες για να δημιουργήσει προηγούμενο για το Κυπριακό προκειμένου να πατήσει πόδι στο νότιο τμήμα του νησιού, δεν μιλά κανείς. Η Τουρκία πάει να «ανταλλάξει» τον αγωγό υδροδότησης των Κατεχομένων με το φυσικό αέριο των κυπριακών οικοπέδων - και πάλι δεν μιλά κανείς, τώρα ξύπνησε ο Αναστασιάδης, έπρεπε να δει τη Μέρκελ να χαρίζει ενταξιακά κεφάλαια στον Ερντογάν. Τι να σχολιάσω λοιπόν; Αυτούς που βυθίζονται μέσα στην ανοησία τους ενώ χάνεται η πατρίδα; Ή τους άλλους, που τα δίνουν όλα για την εξουσία; Δυστυχώς, διανύουμε μια από τις πιο σκοτεινές περιόδους της Ιστορίας μας.

Μανώλης Κοττάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: