Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά... Άνοιγμα μουσουλμανικού τεμένους στην καρδιά της .... Τρίτης Ρώμης !

Ο Ερντογάν στη Μόσχα για το άνοιγμα Μουσουλμανικού Τεμένους

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που θα παρακολουθήσουν την τελετή έναρξης του Μεγάλου Τζαμιού στη Μόσχα, είπε ο εκπρόσωπος του Ρώσου ηγέτη, Ντμίτρι Πεσκόφ.
«Αναμένουμε ότι στην τελετή έναρξης του τζαμιού θα παρευρεθεί, επίσης, και ο πρόεδρος της παλαιστινιακής αρχής, Μαχμούτ Αμπάς που θα έχει με τον Πούτιν ξεχωριστές συζητήσεις», συνέχισε.
Ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου ηγέτη, είπε ότι δεν ήταν ακόμη σε θέση να απαντήσει στο ερώτημα, που έθεσε το πρακτορείο Ίντερφαξ, εάν ο ίδιος ο Πούτιν θα παραστεί στην τελετή έναρξης του τζαμιού.
Η τουρκική πρεσβεία στη Μόσχα ανακοίνωσε ότι ήταν αναμενόμενο "ο Πρόεδρος της Τουρκίας να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις με αφορμή το άνοιγμα του μητροπολιτικού τζαμιού στη Μόσχα στις 23 Σεπτεμβρίου"
Η έναρξη λειτουργίας του μητροπολιτικού τζαμιού στη Μόσχα, μετά την αποκατάστασή του, θα πραγματοποιηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου.
Το τζαμί χτίστηκε στη Μόσχα το έτος 1904. Το Μάιο του 2005 ξεκίνησε μια μεγάλης κλίμακα ανασυγκρότηση με πλήρη κατεδάφιση και την οικοδόμηση εκ νέου, σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο.

http://www.dimokratianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: