Ο Ανώνυμος άφησε ένα σχόλιο για την ανάρτησή σας "Τάδε έφη Κοσμάς":

Ο  Ανώνυμος άφησε ένα  σχόλιο για την ανάρτησή σας "Τάδε έφη Κοσμάς":

Τι λυπηρό ο κ. Σακαρέλλος και ο κ. Αργυρακόπουλος να βρουν αντιδίκους στο φοβερό Κριτήριο όλους τους Αγίους που πολέμησαν δημοσίως... Για ανώφελες δημοσιεύσεις, αιώνια Κόλαση. Κρίμα!

***

Ο  Kyprianos Christodoulides άφησε ένα σχόλιο για την ανάρτησή σας "Τάδε έφη Κοσμάς":

Ανώνυμος έγραψε : Τι λυπηρό ο κ. Σακαρέλλος και ο κ. Αργυρακόπουλος να βρουν αντιδίκους στο φοβερό Κριτήριο όλους τους Αγίους που πολέμησαν δημοσίως... Για ανώφελες δημοσιεύσεις, αιώνια Κόλαση. Κρίμα!

και απάντησε ο επωνύμως γράφων τα κατωτέρω :

Τι λυπηρό να υποκαθιστούν την κρίση του σώματος της Εκκλησίας οι ακαδημαϊκοί θεολόγοι. Τόσους αιώνες σιωπής περί της αγιότητας του Ισαάκ του Σύρου δεν ήταν αρκετοί, για την σαφή θέση να τεθεί το ζήτημα (της αγιότητας) στο περιθώριο. Έπρεπε να έρθουν οι σύγχρονοι μελετητές της Ιστορίας - παρεμπιπτόντως και ακαδημαϊκοί της Θεολογίας - προκειμένου να ανακαλύψουμε ακόμη ένα λάθος των προ ημών πατέρων. Όπως ακριβώς ήταν και το "ο Χριστιανισμός δεν είναι θρησκεία, είναι εκκλησία". Βγάλαμε τη θρησκεία από την εκκλησία και γίναμε άθεοι, αλλά για να κλείσουμε τα στόματα των σκουριασμένων παλαιοχριστιανών - και παλαιοημερολογιτών σημειωτέον - βάλαμε μπροστά την παραγωγή αγίων. Η εκκλησία δεν γνωρίζει ύφεση. Βρίσκεται σε διαρκή ανάπτυξη ή μάλλον εξέλιξη.

κυπριανός χ


*** 
Ο Ανώνυμος άφησε ένα σχόλιο για την ανάρτησή σας "Ο Ανώνυμος άφησε ένα σχόλιο για την ανάρτησή σας...":

Αυτός που πολέμησε την θρησκεία ως έννοια ήταν ο Ρωμανίδης (θεωρούσε την Ορθοδοξία όχι θρησκεία, αλλά "ψυχοθεραπεία"), πνευματικός πατέρας του αγιομάχου Σακαρέλλου, που υπερασπίζεσαι Χριστοδουλίδη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτός που πολέμησε την θρησκεία ως έννοια ήταν ο Ρωμανίδης (θεωρούσε την Ορθοδοξία όχι θρησκεία, αλλά "ψυχοθεραπεία"), πνευματικός πατέρας του αγιομάχου Σακαρέλλου, που υπερασπίζεσαι Χριστοδουλίδη