Υπόγειες πιέσεις του προξενείου Κομοτηνής να ματαιωθεί ημερίδα με ομιλητή, μεταξύ άλλων, τον Φράγκο Φραγκούλη

Αριστείδης Μάτιος
amatios@dimokratianews.gr



Ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη πλέον η κατάσταση στη Θράκη! Οι Τούρκοι πράκτορες φαίνεται ότι έχουν αποκτήσει σημαντικά «πατήματα» σε αυτοδιοικητικούς και πολιτικούς φορείς, ασκώντας πίεση και... βέτο ακόμη και για πατριωτικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν τοπικές ενώσεις και σύλλογοι, στην προσπάθειά τους να κρατήσουν ψηλά τα ελληνικά ιδανικά. Το ερχόμενο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί σε ξενοδοχείο της Ξάνθης η ημερίδα με τίτλο «Εθνική Γλωσσική Κληρονομιά», που διοργανώνει ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου της Ξάνθης. Στο πολυαναμενόμενο συνέδριο θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ Φράγκος Φραγκούλης, ο πρώην αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών Δημήτρης Ζακοντίνος, ο φιλέλληνας Ιταλός καθηγητής της ελληνικής γλώσσας Τζόρτζιο Βιτσέντζο Φιλιέρι και η πρόεδρος του Οργανισμού για τη Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας Αριστέα Τόλια.


«Ο πόλεμος που έχει γίνει από τους φιλότουρκους μηχανισμούς προκειμένου η εκδήλωση να ακυρωθεί είναι τρομερός» αναφέρει πηγή της
«δημοκρατίας». Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας, πριν από περίπου μία εβδομάδα επικράτησε έντονο παρασκήνιο, όταν ο σύλλογος αιτήθηκε στις αντιπεριφέρειες Ξάνθης και Κομοτηνής χρηματοδότηση μέρους των εξόδων της εκδήλωσης, που θα κοστίσει περί τα 20.000 ευρώ.

«Οταν έγινε γνωστό ότι ομιλητής θα είναι ο Φράγκος Φραγκούλης και ότι θα πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Πομακοχώρι της Γλαύκης, οι αυτοδιοικητικοί φορείς όλως... περιέργως αρνήθηκαν να δώσουν χρήματα για την εκδήλωση. Τελικά, έπειτα από ομηρικές μάχες της προέδρου του συλλόγου Αννας Μπαλτζοπούλου, ο δήμος και η αντιπεριφέρεια Ξάνθης θα δώσουν από 1.500 ευρώ. Ουσιαστικά, οι Τούρκοι πράκτορες άσκησαν πιέσεις προκειμένου να ναυαγήσει η ημερίδα. Ευτυχώς, ο σύλλογος δεν υποχώρησε στους εκβιασμούς και, παρά τα εμπόδια, προχωρά κανονικά στην πραγματοποίηση του συνεδρίου» αναφέρει πηγή της
«δημοκρατίας»
.

Μάλιστα, κόντρα στις προσπάθειες των «γερακιών» της ημισελήνου να βλάψουν την ημερίδα, οι διοργανωτές θα τιμήσουν τον Φραγκούλη με ειδική πλακέτα για την προσφορά του στην πατρίδα. «Οι τουρκόψυχοι τρέφουν φόβο για τον Φραγκούλη και γενικά για οποιαδήποτε ενέργεια γίνεται προς την τόνωση του πατριωτικού αισθήματος στη Θράκη. Το προξενείο έχει αποκτήσει πολλαπλές προσβάσεις στην πολιτική ζωή της Θράκης και ελέγχει πρόσωπα και καταστάσεις. Οι εκλογές πλησιάζουν και μια ημερίδα με έντονο ελληνικό στοιχείο θα προκαλέσει απώλειες στις ψήφους τωνφιλότουρκων υποψηφίων» αναφέρει αναλυτής που γνωρίζει καλά την κατάσταση στη Θράκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: