Μετά τους Λάθρο, Αφαίρεσαν Κεφάλαιο για τον Ποντιακό Ελληνισμό από την Ιστορία της Γ’ Λυκείου

Με την αθρόα και ανεξέλεγκτη είσοδο των  λαθρομεταναστων συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς η ισλαμοποιηση της Ελλαδα … Με την ιστορία της χώρας μας να υφίσταται πόλεμο έτσι ώστε αυτή η ευλογημένη γωνιά του πλανήτη να μετατραπεί σε ένα προτεκτοράτο όπως ορίζει η  Ν.Τ.Π… Τα σχέδια της οποίας στηρίζει μέχρι κεραίας η άθεη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ…
Προβληματισμό προκαλεί η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να αφαιρέσει από την εξεταστέα ύλη της Γ’ Λυκείου κεφάλαιο που αφορά τον Ποντιακό Ελληνισμό, η οποία έχει αναστατώσει τόσο την κοινότητα των Ποντίων όσο και τη Νέα Δημοκρατία. Παράλληλα προκαλεί ερωτήματα η στάση της ηγεσίας του υπουργείου, η οποία αρνείται να απαντήσει στο ερώτημα που έθεσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος σχετικά με τη σκοπιμότητα μιας τέτοιας ενέργειας.
Με ανακοινώσεις τους, ο βουλευτής της Ν Δ. κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, ο οποίος προέρχεται από τον ακαδημαϊκό χώρο, και η βουλευτής της Ν.Δ. κ. Σοφία Βούλτεψη επιτέθηκαν στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «προμελετημένες ενέργειες», ενώ καλεί το υπουργείο να σεβαστεί την Ιστορία της πατρίδας και να απέχει από κάθε σκόπιμη ενέργεια στρεφόμενη κατά των απανταχού Ποντίων και του συνόλου του Ελληνισμού.
Η υπόθεση είχε ξεκινήσει από τον Ιούνιο, όταν με επιστολή της η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος ζήτησε την άμεση επανένταξη του εν λόγω κεφαλαίου στην ύλη της Γ’ Λυκείου. Μάλιστα η επιστολή της ήταν σε αρκετά «σκληρή γλώσσα» κάνοντας λόγο για «πειθάρχηση στις εντολές της Aγκυρας», για «λευκές σελίδες της ιστορίας» και για «επιβράβευση του συνωστισμού».

http://sfairika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: