Μητροπολίτης Ράσκας και Πριζρένης Αρτέμιος, ο νέος Άτλας της Ορθοδοξίας!

Σε αφορισμό και καθαίρεση του Επισκόπου Αρτεμίου στις τάξεις των λαϊκών προχώρησε σήμερα, Παρασκεύη 29 Μαϊου 2015 η Καϊαφική Σύνοδος της Ιεραρχίας της "Ορθόδοξης"(=Ουνίτικης)  Σερβικής Εκκλησίας.

Η απόφαση ελήφθη μετά την άρνηση του Επισκόπου Ράσκας και Πριζρένης κ. Αρτεμίου, να παράλαβει το έγγραφο της Ουνίτικης Συνόδου της Σερβίας με το οποίο τον καλούσε σε μετάνοια και επιστροφή στην "κανονική Εκκλησία"(=στους εχθρούς της Κυρίας Θεοτόκου και του Υιού Της).

Σύμφωνα με τον Καταστικό Χάρτη της Ουνιτικής "Εκκλησίας" της Σερβίας, ο Επίσκοπος Αρτέμιος και ο πρόσφατα χειροτονηθείς Επίσκοπος με τον τίτλο Παλαιάς Ράσκας και Λόζνιτσα Ηγούμενος Νικόλαος αποκόπτονται από το σώμα της Ουνίτικης "Εκκλησίας" οριστικά.

Η ανακοίνωση του Ουνίτικου Πατριαρχείου Σερβίας αναφέρει χαρακτηριστικά: "Προσευχόμαστε ο Κύριος να τους δώσει μετάνοια που είναι η μοναδική οδός σωτηρίας, να μας συνοδεύσουν στην επικείμενη επίσκεψη μας στον Πατερούλη μας Αγιώτατο Επίσκοπο Πάπα Ρώμης Φραγκίσκο
 ".

Ταυτόχρονα, συνεχίζει η απόφαση του Ουνίτικου Πατριαρχείου Σερβίας, καλούμε τους μοναχούς, τις μοναχές και τους λαϊκούς, οι οποίοι μέχρι σήμερα συμμετείχαν στη λατρεία τους και έχουν υποστηρίξει την Εκκλησία του Κυρίου για την οποία και μάχονται, να επιστρέψουν στην κανονική τάξη της Ουνίτικης "Ορθόδοξης Εκκλησίας" και σε ευχαριστιακή ενότητα μαζί της, διότι τα μυστήρια μας δεν είναι Μυστήρια (το βάπτισμα δεν είναι βάπτισμα, η κοινωνία μας δεν είναι κοινωνία), η ευλογία μας δεν είναι ευλογία, αλλά μια κατάρα για όσους την λαμβάνουν και πως η μόνη διέξοδος από μια τέτοια κατάσταση χωρίς ευλογία, είναι η μετάνοια και η επιστροφή μας στην αγκαλιά της αληθινής Εκκλησίας την οποία αντιπροσωπεύει ο Επίσκοπος Αρτέμιος, και όχι οι Αντι-οικουμενιστές της αδελφής Ουνίτικης εκκλησίας της Ελλάδος.
Τέλος η Ουνίτικη Σερβική Σύνοδος εφιστά την προσοχή των μοναχών και λαϊκών που έχουν εξαπατηθεί πνευματικά από την Ουνίτικη εκκλησία της Σερβίας, η οποία νομίζει ότι είναι η μοναδική αληθινή Εκκλησία που έχει μείνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: