Εκκλησιαστικά νέα

Επί τη εορτή του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ Επισκόπου Φαναρίου θα γίνει σήμερα Τετάρτη 3/12  στις  6:00 στον Ιερό Ναό Αγ. Σπυρίδωνος Πειραιώς Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καισαριανής Βύρωνος και Υμμητού κ. Δανιήλ.

Εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιώς  από σήμερα έως τις 8 Δεκεμβρίου με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού. Στο Ναό θα τεθεί σε προσκύνηση Ιερό Λείψανο του Αγίου εκ της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Τσιριλόβου Καστοριάς, η υποδοχή του οποίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (5/12) στις 12:00 το μεσημέρι υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Σήμερα Τετάρτη (3/12) στις 5:00 μ.μ. θα τελεστεί η Ακολουθία του Εσπερινού και στη συνέχεια το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίο. Στο Ναό κάθε ημέρα θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες.

Στον Ιερό Ναό  Αγίας Τριάδος Νέας Κηφισιάς τελείται βραδινό Σαρανταλείτουργο από τις 6:30 έως τις 8:15 μ.μ.  καθημερινώς , εκτός Σαββατοκύριακου. Κάθε Τετάρτη, μετά το πέρας της Βραδινής Θείας Λειτουργίας, τελούνται  το Απόδειπνο και οι Χαιρετισμοί  προς την Θεοτόκο.


Στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Αργυρουπόλεως πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις με την ευκαιρία της εορτής της  Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας  μέχρι τις 5/12.  Στο Ναό τίθενται  σε προσκύνηση η Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυίδ  του εν Ευβοία ιερά λείψανα του Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη, πιστό αντίγραφο της ιεράς εικόνας της Παναγίας Σουμελά και η ιστορική εικόνα της Παναγίας Ρόδον το Αμάραντον από την Αργυρούπολη του Πόντου.

http://www.pe912fm.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: