Εκκλησιαστικά νέα :

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος   διοργανώνει δια της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητας σήμερα Παρασκευή 14/11 και το Σάββατο 15/11 το Γ΄Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, με θέμα  «Ορθόδοξη Εκκλησία και διαφύλαξη της εθνικής ταυτότητας-Νεομάρτυρες, Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός-Επαναστατικά κινήματα». Την έναρξη του Συνεδρίου θα κηρύξει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος την Παρασκευή 14/11 στις 5:00 μ.μ.  στο Διορθόδοξο Κέντρο της Ιεράς Μονής Πεντέλης και οι εργασίες του  θα συνεχισθούν το Σάββατο 15/11 , έως το απόγευμα στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 στην Αθήνα).


Στον Ιερό Ναό  Κοιμήσεως Θεοτόκου Κολοκυνθούς σήμερα Παρασκευή 14/11 στις 6:00 μ.μ. θα ψαλεί η Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.


Στην Ιερά Μονή  Οσίου Δαυίδ  στην Εύβοια  την Κυριακή  16/11  το πρωί θα τελεσθεί το Μνημόσυνο του Μακαριστού Γέροντος π. Ιακώβου Τσαλίκη.
Ιερό ευχέλαιο θα τελεσθεί το Σάββατο 15/11 στις 5:00 μ.μ.  στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Θησείου.


Στη Σχολή Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου που πραγματοποιείται στην Κροκίδειο αίθουσα,  το Σάββατο 15/11 στις 6:00 μ.μ. θα μιλήσει ο Αρχιμ. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος με θέμα « Ἡ οικογένεια ως θεσμός εν Χριστώ».

Το Σάββατο  15/11 θα γίνουν οι ακόλουθες ομιλίες:
-Στη σύναξη νέων που θα πραγματοποιηθεί στις 7:00μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς , ο Αρχιμ. Δανιήλ Ψωίνος θα παρουσιάσει  το θέμα  «Η  προετοιμασία για τον ερχομό του Χριστού».

-Ο Αρχιμ. Νεκτάριος Βιτάλης θα μιλήσει για τη ζωή και τα έργα του Αγίου Νεκταρίου  στις 7:00 μ.μ.  στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής  στο Λαύριο ( Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου και οδό Κακαβά) . 

Το Σάββατο  15/11 θα γίνουν οι ακόλουθες ομιλίες:
-Στη σύναξη νέων που θα πραγματοποιηθεί στις 7:00μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς , ο Αρχιμ. Δανιήλ Ψωίνος θα παρουσιάσει  το θέμα  «Η  προετοιμασία για τον ερχομό του Χριστού».

-Ο Αρχιμ. Νεκτάριος Βιτάλης θα μιλήσει για τη ζωή και τα έργα του Αγίου Νεκταρίου  στις 7:00 μ.μ.  στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής  στο Λαύριο ( Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου και οδό Κακαβά) 

 Την Κυριακή 16/11 θα γίνουν οι ακόλουθες ομιλίες:
-         Στον Ιερό Ναό  Αγίου Βασιλείου Πειραιώς, στις 6:00 μ.μ.  θα μιλήσει ο Αρχιμ. Καλλίνικος Μαυρολέων, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου  Γεωργίου   Βασσών  Καρπάθου,  με θέμα «Η  πιο εύκολη αμαρτία».
-          «Ὁ Γάμος και το ζευγάρι σήμερα» είναι το θέμα της ομιλίας που θα παρουσιάσει ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νκόλαος Δουληγέρης στις 6:00 μ.μ.  στο Δημαρχιακό Μέγαρο Γαλατσίου σε εκδήλωση που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
-         Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Χαϊδαρίου στις 6:00 μ.μ.  θα μιλήσει ο π. Ανδρέας Κονάνος  με θέμα «Όταν ο πόνος σού χτυπά την πόρτα».
-          Με θέμα «Προσωπική Τεχνολογία: Η πορεία μας προς τα πού;»  θα μιλήσει ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Παπαδημητρακόπουλος    στις 11:30 το πρωί στο ενοριακό Κέντρο Αγίας Παρασκευής  Αττικής-Αποστόλου  Παύλου 10.
-         Ο Αρχιμ. Δανιήλ Αεράκης θα μιλήσει με θέμα «Ο Χρυσόστομος για τους Μάρτυρες» στις 11:30 το πρωί στην αίθουσα «Βαπτιστής» Εθνικής Αντιστάσεως 103 στον Άγιο Δημήτριο  και στις  7:00 μ.μ.  απόγευμα στην αίθουσα του Συλλόγου στο Μοναστηράκι-Χριστοκοπίδου 12.


Πηγή: http://www.pe912fm.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: