Ιερά Μητρόπολις Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος

ΠΡΟΣ Τον Ιερό Κλήρο και τον Ευσεβή λαό, της καθ’ ημάς θεοσώστου Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και Σαλαμίνος

Τέκνα και αδελφοί
Είκοσι έτη συμπληρώνονται αυτόν τον μήνα, από τον Νοέμβριο του 1994, όταν ο Κύριος της Δόξης εκάλεσε εις τα αυλάς Του , τον πρώτο Μητροπολίτη της τοπικής μας Εκκλησίας, τον μακαριστό Μητροπολίτη Πειραιώς και Σαλαμίνος των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών, κυρό Γερόντιο Α΄.
Οι περισσότεροι από εσάς, ιδιαιτέρως οι μεγαλύτεροι, γνωρίζετε οτι ο Μακαριστός πατήρ ημών και ποιμενάρχης, υπήρξε μια ξεχωριστή και έντονη προσωπικότητα, με προσφορά μοναδική στον ιερό μας αγώνα. Προσφορά την οποία χαρακτήρισαν η αυταπάρνηση και η μέχρις εσχάτων θυσία στα ιερά ιδανικά της Εκκλησίας μας.
Αυτήν την μοναδική προσωπικότητα, αυτόν τον φωτισμένο άνθρωπο, που με τον βίο και την αφοσίωση του, ενέπνευσε στρατιές κληρικών, μοναχών αλλά και λαϊκών, τον πνευματικό πατέρα και γέροντα μας, θα τιμήσουμε όπως ακριβώς του αρμόζει.
Σήμερα Σάββατο 15 Νοεμβρίου, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, θα τελεσθεί αρχιερατικό Συλλείτουργο και εν συνεχεία ετήσιο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Γεροντίου.
Κλήρος και λαός, άνθρωποι που είχαμε την ευλογία να τον γνωρίσουμε αλλά και όλοι οι υπόλοιποι που έμαθαν γι αυτόν μέσα από το έργο του, θα συγκεντρωθούμε για να ψάλλουμε εν μιά φωνή το «Αιωνία η μνήμη».
Της επετειακής συνάξεως, θα προεξάρχει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Καλλίνικος Α΄.

Μετ’ ευχών και ευλογιών
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Ο ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ ΓΕΡΟΝΤΙΟΣ Β΄

Δεν υπάρχουν σχόλια: