«Ου γαρ βούλομαι κέρκωπας μεν ευδοκιμείν, ηρεμείν δε λέοντας…»

Ο άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος, προς τον πρεσβύτερον Τιμόθεον:


«…Τα μεν ουν ημέτερα πέρας έχει. Υπεχωρήσαμεν τω φθόνω, φιλοσοφούμεν εφ΄ ησυχίας τω Θεώ, καθ΄ ημάς αυτούς συγγινόμεθα ταις ευχαίς, των εν μέσω κλόνων και θορύβων ηλευθερώμεθα. Συ δε ημίν ανδρίζου και κραταιού και υπεραγωνίζου της Τριάδος εις δύναμιν. Και ο πραύς έστω μαχητής, Ο και ημάς εώρας ποιούντας. Ου γαρ βούλομαι κέρκωπας μεν ευδοκιμείν, ηρεμείν δε λέοντας…».

1 σχόλιο:

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Η Ομολογια Πιστεως για να εχει γνησιοτητα Ορθοδοξιας και  Αληθειας πρεπει να εχει Αγιο-Πνευματικη Νομιμοτητα Αθλησεως  και Αγιο-Πατερικη Κανονικοτητα.  Γιαυτο σημερα  οι Ορθοδοξοι Χριστιανοι ολων των βαθμων που βρισκονται σε ολες τις τοπικες Ορθοδοξες Εκκλησιες
πρεπει υποχρεωτικα να αποτειχιστουν   απο την κοινωνια των οικουμενιστων επισκοπων τους και για την παναιρεση τους και για το νεο-ημερολογιτικο σχισμα τους, επιστρεφωντας στο παλαιο ημερολογιο, χωρις να τους μνημονευουνε και να συγκοινωνουνε μαζι τους, μεχρι να συγκροτηθει Αγια και Ορθοδοξη Συνοδος απο την επισκοπικη  ηγεσια του Ακαινοτομητου  Ομολογιακου Πληρωματος της Μιας Αγιας Καθολικης και Αποστολικης Εκκλησιας που θα διαγνωσει  και θα δικασει τους υποδικους καινοτομους.
Οι Ορθοδοξοι Χριστιανοι ολων των βαθμων που μνημονευουν και εχουν εκκλησιαστικη κοινωνια με τους παρασυναγωγους επισκοπους  ειτε αυτοι βρισκονται  στις ιεραρχιες των συνοδικων παραταξεων των λεγομενων Γ.Ο.Χ. ειτε ειναι μονοι τους επισκοποι  χωρις να βρισκονται σε ιεραρχιες και συνοδους, ειναι υποχρεωμενοι να αποτειχιστουν απο την  εκκλησιαστικη κοινωνια που εχουν με αυτους, κρατωντας ομως το παλαιο ημερολογιο  ειναι αυτοματως ενωμενοι με ολους τους αποτειχισμενους απο την κοινωνια των οικουμενιστων εντος του Ακαινοτομητου Ομολογιακου Πληρωματος της Μιας Ορθοδοξου Ανατολικης Εκκλησιας.