Ορθόδοξος Τύπος : Ο νυν πατριάρχης Βαρθολομαίος ειναι σάπιος καρπός του Αθηναγόρα.

Οι οικουμενισταί είναι ψεύτες  και αθεόφοβοι. Ο π. Αυγουστίνος έπαυσε το μνημόσυνο του πατριάρχου Αθηναγόρα το 1970-72, μαζί με δύο άλλους μητροπολίτας, τον Παραμυθίας Παύλο, και τον Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιο, και μαζί με όλο σχεδόν το Άγιον Όρος και δεν ανακάλεσε ποτέ την απόφασή του, ούτε ποτέ ζήτησε συγνώμη για την Πατερική γραμμή που ακολουθούσε. Ο πατριάρχης Αθηναγόρας πέθανε αμετανόητος, αφού  προχωρούσε ολοταχώς για την ένωση με τον αμετανόητο πάπα. Και ο νυν πατριάρχης Βαρθολομαίος ειναι σάπιος καρπός εκείνου. Εστάλη, τότε ως διάκονος, για να σπουδάσει στην Ρώμη και έγινε χειρότερος στην αποστασία απ” αυτόν. Ειναι εκπρόσωπος όχι της Ορθοδοξίας αλλά της πανθρησκείας, γι’αυτό ο π. Αυγουστίνος, αν και γέροντας, σκεφτόταν να παύσει και το δικό του μνημόσυνο. Δεν βρήκε όμως μητροπολίτας έτοιμους για θυσίες, γι΄ αυτό δεν προχώρησε στην διακοπή του μνημοσύνου του Βαρθολομαίου.

1 σχόλιο:

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Ο π.Αυγουστινος με τους αλλους δυο επισκοπους αμβροσιο και παυλο και τις αγιορειτικες μονες κανανε μια ηχητικη διακοπη μνημοσυνου στον αθηναγορα. Ενω του κοψανε το μνημοσυνο και δεν τον μνημονευανε στις ακολουθιες,
μνημονευανε ομως ολους τους αλλους ιεραρχες που μνημονευανε και εκεινοι με την σειρα τους τον αθηναγορα χωρις να διακοψουν δηλαδη εκκλησιαστικη κοινωνια προς τον προεδρο της αιρεσεως αθηναγορα οπως αναφερουν οι Ιεροι Κανονες της Αποτειχισεως των Αγιων Πατερων που συγκροτησανε τις Ιερες Συνοδους.
Και δεν γυρισανε στο παλαιο ημερολογιο, παραμεινανε μεσα στο σχισμα το νεο-ημερολογιτικο και στην κοινωνια της παναιρεσεως των οικουμενιστων επισκοπων. Το μονο καλο που ειχαν ειναι οτι δεν ειχαν εκκλησιαστικη κοινωνια με τους επισκοπους : των συνοδων Γ.Ο.Χ. και των παραταξεων.