Αντιεκκλησιαστικός και ανιστόρητος!

Κωνσταντίνος Χολέβας

Στις 18 Οκτωβρίου η Λαμία εόρταζε την απελευθέρωσή της από τους ναζί και ο ΣΥΡΙΖΑ θεώρησε σκόπιμο να κάνει επίδειξη της αντιεκκλησιαστικής πολιτικής του. Με ανακοίνωσή του κάλεσε τον λαό να μη συμμετάσχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις και στη λιτανεία, με τη δικαιολογία ότι έτσι υποτιμάται η συμβολή του ΕΛΑΣ και αποδίδεται η απελευθέρωση στην παρέμβαση του Θεού.

Αν τα λένε τώρα αυτά, σκεφτείτε τι θα κάνουν αν -ο μη γένοιτο- αναλάβουν τη διακυβέρνηση της Ελλάδας. Θα καταργηθούν τα Θρησκευτικά και οι εικόνες από τα σχολεία, η Ιστορία θα επικεντρώνεται στη γραμμή Ρεπούση και την ωραιοποίηση των κομμουνιστικών καθεστώτων, οι εθνικές εορτές θα τελούνται με την εξύμνηση της πολυπολιτισμικότητας και χωρίς τη συμμετοχή κληρικών, ο πολιτικός γάμος θα καταστεί υποχρεωτικός και οι μεγάλες πόλεις μας θα πλημμυρίσουν από τζαμιά.


Είναι προφανές ότι η επίσκεψη στο Αγιον Ορος ήταν απλώς μία κίνηση εντυπωσιασμού και χωρίς ουσία. Ο κ. Τσίπρας και οι περί αυτόν αποδεικνύονται ανιστόρητοι και αποκομμένοι από την ψυχή και την παράδοση του λαού μας. Οι δύο εθνικές επέτειοι, τις οποίες τιμούμε στις 26 και τις 28 Οκτωβρίου, είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την Παναγία και τους αγίους της Ορθοδοξίας.

Η Θεσσαλονίκη μας εορτάζει την απελευθέρωσή της από τον τουρκικό ζυγό ανήμερα την εορτή του αγίου Δημητρίου (26/10/1912). Ο πολιούχος Μυροβλήτης άγιος επί βυζαντινής εποχής έσωζε την πόλη του από επιδρομές, γι' αυτό τιμάται ως Φιλόπολις και Σωσίπατρις.

Στην Εποποιία του 1940 οι στρατιώτες μας έβλεπαν την Παναγία επάνω στα βορειοηπειρώτικα βουνά. Ο Φώτης Κόντογλου καλούσε τον Στρατό μας να αγωνιστεί με πνευματικό όπλο την ελληνορθόδοξη παράδοση. Και ο Οδυσσέας Ελύτης, υμνώντας την περίοδο εκείνη, έγραψε στο «Αξιον Εστί»: «Μνήμη του λαού μου, σε λένε Πίνδο, σε λένε Αθω». Η Πίνδος του Ελληνισμού συναντά τον Αθω της Ορθοδοξίας.

Αν διάβαζαν σωστά την Ιστορία στον ΣΥΡΙΖΑ, θα μάθαιναν ότι τα τρία πρώτα ΟΧΙ στους Γερμανούς κατακτητές τα εκστόμισε ο Αρχιεπίσκοπος Χρύσανθος ο από Τραπεζούντος. Ο διάδοχός του, ο Αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός, εργάστηκε με κίνδυνο της ζωής του για την αντιμετώπιση της πείνας και άλλων δεινών που μάστιζαν τον λαό.

Οσο και αν φωνάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Ελληνισμός πάντα θα υμνεί ως Ελευθερώτρια την Υπέρμαχο Στρατηγό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: