Προφητικά τα λόγια του αδελφού μας Διονύσιου Πολυμενόπουλου !!!

Η ώρα της ευθύνης.


Αξιότιμε Κύριε Διευθυντά,
Με βαθείαν θλίψιν ανέγνωσα εις το υπ΄ αριθμ. 981/19-6-92 φύλλον της εφημερίδος σας το άρθρον «Επίκειται η ένωσις της Ανατολικής και Συριακής Ορθοδόξου Εκκλησίας». Εάν βέβαια θελήσωμεν  να είμεθα ακριβείς, το ρήμα επίκειται, μάλλον είναι περιττόν, διότι η εγκύκλιος της Συνόδου του Πατριαρχείου Αντιοχείας αναφέρει ληφθείσες αποφάσεις, οι οποίες ενεργοποιούμενες ισοδυναμούν με ουσιαστική ένωσιν των δύο Εκκλησιών. Τα γεγονότα δυστυχώς ομιλούν από μόνα τους. Η αντορθόδοξος συμφωνία του Σαμπεζύ δι΄ ένωσιν Ορθοδόξων και Μονοφυσιτών ήρχισε να εφαρμόζεται σταδιακά, αρχής γενομένης από το Πατριαρχείον Αντιοχείας, χωρίς την προγενέστερη απόφαση Πανορθοδόξου Συνόδου. Προσωπικώς πιστεύω, ότι η απόφαση του Πατριαρχείου Αντιοχείας θα γίνη ανεκτή από τις υπόλοιπες Ορθόδοξες Εκκλησίες, πλην ίσως του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, διότι άλλωστε το Πατριαρχείο Αντιοχείας, ως ανέφερα και ανωτέρω, απλώς υλοποίησε την συμφωνία του Σαμπεζύ. Εύχομαι το μέλλον να διαψεύση τις εκτιμήσεις μου αυτές. Επίσης θα ήθελα να σημειώσω, ότι οι εγγυήσεις που μας έδιδε δημοσίως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως κ.κ. Μελέτιος εις το υπ΄ αριθμ. 944/20-9-91 φύλλον της εφημερίδος «Ορθόδοξος Τύπος» σελίδα 3η , ότι αν η εν Χαλκηδόνι Σύνοδος ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΘΗ ΩΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ, ένωση δεν θα γίνη μεταξύ Ορθοδόξων και Αντιχαλκηδονίων, οι εγγυήσεις αυτές απεδείχθησαν χωρίς ιδιαίτερη βαρύτητα, διότι απλούστατα τέτοιες εγγυήσεις εις το επίσημο κείμενο της συμφωνίας του Σαμπεζύ δεν περιλαμβάνονται και αι διάφοροι Σύνοδοι, αρχής γενομένης από την Αντιόχεια, δεν υποχρεούνται πριν αποφασίσουν να λαμβάνουν την συγκατάθεσιν οιουδήποτε Μητροπολίτου άλλης Ορθοδόξου Εκκλησίας. Πατέρες και αδελφοί, όσοι διαβάζετε αυτήν την επιστολή και η συνείδησή σας θλίβεται, όπως και η δική μου, δια τα γεγονότα αυτά, νομίζω ως ελάχιστος εν Χριστώ αδελφός σας, ότι το θέμα αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό και ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να το ανεχθούμε, ωσάν να μη συμβαίνη τίποτε, πολύ δε περισσότερον εάν το παράδειγμα της Εκκλησίας της Αντιοχείας ακολουθήσουν και άλλες τοπικές Εκκλησίες. Είναι οπωσδήποτε θλιβερά τα Σχίσματα εις την Εκκλησίαν και ιδιαίτερα εις τας δυσκόλους αυτάς εποχάς, αλλά δεν δυνάμεθα να εξαναγκάσουμε κάποιον να είναι ορθόδοξος. Όποιος προτιμά τον Οικουμενισμό και την ένωση με καταδικασμένους Αιρετικούς είναι ελεύθερος να διαλέξη την πορείαν του. Το ίδιο όμως ελεύθεροι είναι και οι Ορθόδοξοι να διαλέξουν την δική τους πορεία επόμενοι τοις Αγίοις Πατράσι. Ο Οικουμενισμός από τα λόγια και την διπλωματία ήρχισε να προχωρεί σε έργα και μάλιστα Συνοδική αποφάσει. Η ώρα της ευθύνης έφθασε δι΄ όλους μας.

Μετά τιμής
Διονύσιος Πολυμενόπουλος

Πάτρα.



Ιδού ο Καρδινάλιος, εχθρός της Κυρίας Θεοτόκου, Βαρθολομαίος, με τον φονέα του Αγίου Φλαβιανού Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, Μονοφυσίτη Αράμ !

Σας κάνουν εντύπωση τα βλοσυρά πρόσωπά τους; 
barth-aram-9

14 σχόλια:

Silver είπε...

Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Πόσο προφητικά τα λόγια του αδελφού μας Διονύσιου ...":

Ο Πολυμενόπουλος είναι παλαιοημερολογίτης!!!

Προσοχή στον σχισματικό παλαιοημερολογιτισμό!

Ανώνυμος είπε...

Στη φωτογραφία είναι Μονοφυσίτικος Ναός;

ΠΟΛΥΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ είπε...

Αγαπητοί αδελφοί αναρτήσατε μία επιστολή μου που δημοσιεύθηκε πριν από πολλά χρόνια, εάν ενθυμούμαι καλώς στον Ορθόδοξο Τύπο και σε άλλες Εκκλησιαστικές Αγωνιζόμενες εφημερίδες. Ο αδελφός Silver στο σχόλιό του πληροφορεί, ότι ακολουθώ τους Ορθοδόξους του Πατρίου Εορτολογίου. Αυτό είναι αληθές έγινε όμως αρκετά χρόνια μετά την αποστολή της δημοσιευόμενης επιστολής μου. Η επιλογή μου αυτή έγινε όταν κατενόησα ότι η " άχρι καιρού" αναμονή, που τότε παραδεχόμουν, τελικά δεν είχε τέλος. Το γεγονός αυτό όμως δεν στερεί ούτε σε μένα ούτε και σε οποιοδήποτε Θεοφιλώς φρονούντα από τους Ορθοδόξους του Πατρίου Εορτολογίου το δικαίωμα να πονά και να ενδιαφέρεται για την Εκκλησία μας και να επιθυμεί να δεί μία ημέρα ενωμένους όλους τους αληθινούς Ορθοδόξους συστρατευμένους εναντίον των Οικουμενιστών και όσους θεληματικά τους υπακούουν και τους ακολουθούν. Ο Κύριός μας και η Υπεραγία Θεοτόκος και Μητέρα μας να σας στηρίζουν στον αγώνα σας

Silver είπε...



Αδελφέ Διονύσιε Χαίρε εν Κυρίω!

Αδελφέ μου από ένα τεχνικό πρόβλημα ο Πλάνος προσπάθησε να σπείρει ζιζάνια στην άριστη εκτίμηση που έχω για σένα.

Πρόσεξε καλλίτερα αδελφέ το σχόλιο. Δεν είναι δικό μου---πως θα μπορούσε άλλωστε να γράψω κάτι τέτοιο για τους εκλεκτούς αγωνιστές του Πάτριου, τους οποίους εκτιμώ και αγαπώ--αλλά αναγκάστηκα να κάνω μεταφορά σχολίου ανώνυμου επισκέπτου της ιστοσελίδας "Ορθόδοξη Φωνή" στην παρούσα ανάρτηση. Δεν ήθελα να νομίσει ο "ανώνυμος" ότι μεροληπτώ και κάνω επιλογή στα σχόλια.
Νάσαι πάντα καλά, καλό αγώνα υπέρ της Ορθοδοξίας μας, η Κυρία Θεοτόκος σκέπη και καταφυγή μας!

Εν Χριστώ,
Κωνσταντίνος Αργυρακόπουλος
Μόντρεαλ-Καναδά.

ΠΟΛΥΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ είπε...

Αδελφέ εν Χριστώ Κωνσταντίνε ευχαριστώ για την διευκρίνισή σου και εγώ το παρατήρησα , αλλά με κάποια καθυστέρηση. Όσο για τους Οικουμενιστές και τα έργα τους, αυτοί ξεκίνησαν στον χώρο της Ορθοδοξίας από τις αρχές του 20ου αιώνα δράση θέλοντας να φτιάξουν μία νέα "Ορθοδοξία" απαλλαγμένη από την στενή και τεθλιμμένη οδο, χωρίς ουσιαστικά άσκηση, χωρίς Ορθόδοξο ήθος και φρόνημα, αλλά μία "Ορθοδοξια" φίλη του Κόσμου και της εμπαθούς Δύσεως. Έγιναν αίτιοι διαιρέσεων στην Εκκλησία, ως ένοχοι παραβάτες του Δόγματος, των Παραδόσεων και του όλου πνεύματος της Πίστεώς μας. Δεν τους φθάνει αυτό προχωρούν ακάθεκτοι να ολοκληρώσουν το ανατρεπτικό έργο τους και η αμετανοησία τους θα τους οδηγήσει τελικά να γίνουν αίτιοι όχι απλά διαιρέσεων ή προσωρινών σχισμάτων ( διακοπή Κοινωνίας ), τα οποία εάν γίνονται για λόγους προάσπισης της Πίστεως θεωρούνται κατά τους Πατέρες επαινετά για όσους τα ενεργούν, αλλά ενός Οριστικού Σχίσματος που θα επιφέρουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία, μη αναλογιζόμενοι, ότι ως ένοχοι και πάλιν οι ίδιοι και όσοι τους ακολουθήσουν, θα ευρεθούν, όχι στα λόγια, αλλά πραγματικά εκτός της Ορθοδόξου Εκκλησίας

Ανώνυμος είπε...

Silver είναι πλάνος ο αδελφός σου που λέει τις αλήθειες που έλεγαν και λένε τόσοι μεγάλοι θεολόγοι;


Επαναλαμβάνω

Ο Πολυμενόπουλος είναι παλαιοημερολογίτης!!!

Προσοχή στον σχισματικό παλαιοημερολογιτισμό!

Ανώνυμος είπε...

Κωστάκη πρόσεχε τον σχισματικό παλαιοημερολογιτισμό!


Ούτε αίμα μαρτυρίου ξεπλένει το σχίσμα! Ούτε αίμα μαρτυρίου!

Ανώνυμος είπε...

Ποιος κρύβει το άλλο σχόλιο που μιλούσε για το αίμα του μαρτυρίου που δεν ξεπλένει το σχίσμα;
Ποιος;

Silver είπε...

@Silver είναι πλάνος ο αδελφός σου που λέει τις αλήθειες που έλεγαν και λένε τόσοι μεγάλοι θεολόγοι;


Πρέπει να είσαι πλάνος διότι είσαι δειλός. Δεν γράφεις --από δειλία--ούτε το βαπτιστικό σου όνομα. Εάν ήσουν τέκνο της Αληθείας θα είχες τουλάχιστον το Χάρισμα του Αγίου Πνεύματος της ανδρείας (ου γαρ έδωκεν ημίν ο Θεός πνεύμα δειλίας αλλά δυνάμεως.. Β΄ Τιμόθεον..)

Ποιοι μεγάλοι θεολόγοι; Γράψε λοιπόν ένα- δυο ονόματα. Μήπως ένας εξ αυτών είναι ο ταλαίπωρος Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος που εξαπάτησε τόσους ορθοδόξους. Διάβασε και μελέτησε τα Δύο Άκρα.

Με συμβουλεύεις να προσέχω τους Ορθόδοξους του Πάτριου, αλλά ο Πλάνος δεν σε αφήνεις να με συμβουλεύσεις για τους αντίχριστους Οικουμενιστάς, προδότες της Πίστεώς μας --Βαρθολομαίο, Χρυσόστομο Μεσσηνίας, Ιγνάτιο Βόλου, Δωρόθεο Σύρου κλπ...

Σε λυπάμαι, αλλά δυνατός ο Κύριος να σε φέρει στον δρόμο της Αληθείας, όπως έφερε και εμένα που πίστευα αυτά που πιστεύεις εσύ τώρα,....

Εν Χριστώ,
Κωνσταντίνος Αργυρακόπουλος
Μόντρεαλ-Καναδά.

Ανώνυμος είπε...

Κάνεις λάθος Κωστάκη.

Μετανοήσε πριν πας στην Κόλαση, σιγοντάροντας τον σχισματικό παλαιοημερολογιτισμό που μίλησαν τόσοι και τόσοι και όχι μόνο ο π. Επιφάνιος που ήταν άγιος.

δάσκαλος είπε...

Υπομονή και καλή δύναμη στον αγώνα σας αγαπητέ μου κ. Αργυρακόπουλε!
Πραγματικά σας συγχαίρω για το θάρρος σας απέναντι στον πόλεμο που δέχεστε και νιώθω περήφανος που έχω γνωρίσει έναν αδελφό με τόσο αγωνιστικό φρόνημα.
Με εν Χριστώ αγάπη και εκτίμηση
Νικόλαος Μάννης

Ανώνυμος είπε...

Κωστάκη Τους οικουμενιστές ξέρω ότι τους προσέχεις και γιαυτό δεν σε συμβουλεύω.
Το ένα άκρο τον οικουμενισμό το κοιτάς. Δεν κοιτάς όμως τον σχισματικό παλαιοημερολογιτισμό που είναι μια σχισματική ακρότητα.

Silver είπε...

@Υπομονή και καλή δύναμη στον αγώνα σας αγαπητέ μου κ. Αργυρακόπουλε!


Eύχομαι και προσεύχομαι ο Κύριος δια των πρεσβειών της Κυρίας Θεοτόκου και Αγίου Νικολάου να σου χαρίζουν υγεία και δύναμη για τα δύσκολα χρόνια που έρχονται αδελφέ μας Νικόλαε.

Εμείς τα γερόντια σιγά-σιγά φεύγουμε. Η σκυτάλη της Φιλτάτης Ορθοδοξίας μας, βρίσκεται στα νεανικά χέρια σας.

Μας αναπαύει η πεποίθηση ότι όλοι εσείς οι νέοι του Πάτριου και του νέου που αγωνίζεσθε για την Πίστη μας, είστε το λήμμα των επτακισχιλίων που δεν θα σκύψει το γόνυ στον Βάαλ του Οικουμενισμού, αλλά ενωμένοι θα δώσετε την ευλογημένη μαρτυρία του Αρνίου!

Υγεία και Ευλογία στην οικογένειά σου!

Εν Χριστώ,
Κωνσταντίνος από τον μακρινό Καναδά.

Ανώνυμος είπε...

δάσκαλε για το καλό της ψυχής σου, πρόσεξε τον σχισματικό παλαιοημερολογιτισμό.