Ο Οικουμενισμός είναι Αίρεσις! Είναι εντελώς ξεκάθαρο. Επί πλέον είναι αίρεσις των αιρέσεων.

Από όλες τις πλάνες που περιλαμβάνει ο ονομαζόμενος  «οικουμενισμός» η πλέον βασική και εμβριθής είναι η πλάνη του, όσον αφορά αυτήν ταύτην την φύσιν της Εκκλησίας. Είναι εκκλησιολογική αίρεσις. Αντίκειται στην ομολογιακή πίστι του συμβόλου της Νικαίας-Κωνσταντινουπόλεως, διότι ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία.
Το ονομαζόμενο  «Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών», ήδη αυτό τούτο το όνομά του, περιλαμβάνει αυτή την αντιλογία του Ορθοδόξου Χριστιανικού Δόγματος όσον αφορά την Μία Εκκλησία. Στην δε Θεωρία των Κλάδων (ο Οικουμενισμός) ολοκληρωτικά απορρίπτει αυτό το Δόγμα της Μίας Εκκλησίας. Το  «Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών» προσπαθεί να εκπληρώση αυτή τη βασική απόρριψη δια της πολεμικής τακτικής του «Θρησκευτικού πλουραλισμού».
Η «Ορθόδοξος Εκκλησία» λαμβάνοντας μέρος στις δραστηριότητες του ως άνω αναφερομένου  «Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών» διακηρύσσει την συμφωνία της με όλες τις διδασκαλίες και δραστηριότητές του. Δι αυτού τούτου του τρόπου γίνεται (η Ορθόδοξος Εκκλησία) μέρος των ψευδών και πλανών του Π.Σ. «Εκκλησιών»  Γίνεται αιρετική στο βαθμό που είναι αυτό τούτο το «Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών».

Η αίρεσις του Οικουμενισμού εισάγεται ακόμη βαθύτερα εις το σώμα της «Εκκλησίας» δια της συμμετοχής των Ιεραρχών Της, δια των διαφόρων μορφών των λειτουργικών συνεορτασμών, που πραγματοποιούνται υπό των ιδρυμάτων του  «Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών» εις την πορεία των συνηθησμένων δραστηριοτήτων.

19 σχόλια:

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Εχουμε  τους αιρετικους και σχισματικους οικουμενιστες στο καινοτομο πληρωμα της εκκλησιας, εχουμε  τους παρασυναγωγους των παραταξεων στο καινοτομο πληρωμα της εκκλησιας,εχουμε και τους σχισματικους οικουμενιστες στο καινοτομο πληρωμα της εκκλησιας που αποτειχιστηκαν μονο για την αιρεση απο τους οικουμενιστες.
Αυτα τα τρια ακρα κανουν σατανικο εργο στην εκκλησια.
Κρατανε τους πιστους στην πλανη στην κακοδοξια και στην διαστροφη.
Το παιζουν ορθοδοξοι και διδασκουν βλασφημιες.
Η συναξη κληρικων και μοναχων ειναι η ομαδα που κανει θεατρο οτι αγωνιζονται κατα του οικουμενισμου ενω ειναι η βαση το στηριγμα και η κολωνα ολων των οικουμενιστων επισκοπων.
Ειναι βολεμενοι κανουν ενα πλαστο αγωνα μονο στην θεωρια χωρις πραξη. Δεν μιλανε τωρα καθολου γιατι ο κοσμος τους πηρε χαμπαρι οτι τον κοροιδευουν.  Μονο πιστοι με χαμηλο νοητικο επιπεδο ακολουθουν την προδοτικη διαστροφικη και ψευδο-αντι-οικουμενιστικη συναξη κληρικων και μοναχων. Εχει πληρη εκκλησιαστικη κοινωνια ολη η συναξη κληρικων και μοναχων με ολους τους αιρετικους,σχισματικους, παρασυναγωγους,βλασφημους, πλανεμενους,κακοδοξους και διαστρφεις  ολου του κοσμου του π.σ.ε. μεσω των οικουμενιστων επισκοπων.
Καλυτεροι συμαχοι των οικουμενιστων επισκοπων απο την συναξη κληρικων και μοναχων  δεν υπαρχει, αφου εχουν αποστολη να  φρεναρουν αποτειχισεις κληρικων απο την κοινωνια των οικουμενιστων.
Οι παραταξεις των ιεραρχιων και των συνοδων των Γ.Ο.Χ. δεν πρεπει να ασχολουνται με το θεμα του οικουμενισμου.
Γιατι αφου κατασκευασανε οργανωμενες συνοδους με ιεραρχιες επισκοπων με μητροπολεις και αρχιεπισκοπες καινουργιες με ενοριες εκκλησιων μπηκανε σε κανονικο ρυθμο καινουργιας οργανωμενης εκκλησιας και το θεμα τελειωσε για αυτους.
Γιαυτο οι επισκοποι των παραταξεων δεν μιλανε για αποτειχιση στους πιστους.
Απο που να αποτειχιστουν αφου χειροτονουν συνεχεια επισκοπους.
Οι παραταξιακοι επισκοποι κλεινουν τα ματια στους ιερους κανονες της αποτειχισεως και κανανε δικους τους κανονες παραταξιακους, για να χειροτονουν επισκοπους να δημιουργουν μητροπολεις  και να κατασκευαζουν συνοδους.
Διαστροφη  καταστροφη και εξαφανιση των ιερων κανονων απο τους παραταξιακους επισκοπους,και πολλοι απο τους κληρικους μοναχους και λαικους αντι να τους κηνυγησουν για να καθαρισουν την κατασταση τους ακολοθουν αδιαμαρτηρητα συμετεχωντας και αυτοι στην μεγαλη προδοσια στην διαστροφη και στην καταπατηση του  ιερου εκκλησιαστικου νομου.


Σχολιο 1)

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Η σχισματικη ψευδο-αντι-οικουμενιστικη παραταξη του νεου ημερολογιου κανει αγωνα εναντιον των οικουμενιστων ενω παραλληλα κανει τυφλη υπακοη στην βλασφημη κακοδοξη και διεστραμενη πατριαρχικη οικουμενιστικη εγκυκλιο του 1920 που μιλαει και για ενιαιο ημερολογιο για ταυτοχρονο συνεορτασμο μεταξυ ορθοδοξων και ετεροδοξων.
Ενω συνεχιζουν το σχισμα των πατερων τους καινοτομων μασονων οικουμενιστων αρχιερεων,  κοροιδευουν τους πιστους που δεν τους ακολουθουν μεσα στο σχισμα τους  και τους λενε ημερολατρες. Πληρης διαστροφη δαιμονικοτητα και σχιζοφρενεια απο τους αρρωστους οπαδους της σχισματικης παραταξης.
Εξαφανισαν ολοκληρο το δογμα  της λατρευτικης ενοτητας και καθολικοτητας της πιστεως και την κοινωνια του Αγιου Πνευματος μεσα στην Μια Ορθοδοξη Εκκλησια.
Εξαφανισαν ολοκληρη  αρχαια παραδοση τον θεσμο της νηστεας των Αγιων Αποστολων, οπως το 2013.
Ξηλωσαν ολοκληρο τον κανονα του κυριακοδρομιου αλλαζωντας τα εωθινα Ευαγγελια τους Ηχους τους αποστολους και τα Ευαγγελια της Θειας Λειτουργειας.
Εχουν αθετησει την εγγραφη και αγγραφη εκκλησιαστικη παραδοση της Ορθοδοξιας και εχουν στα κεφαλια τους ποινες αναθεματων απο τους Πατερες των Αγιων Οικουμενικων και τοπικων Πανορθοδοξων Συνοδων.
Πλανη διαστροφη και  κακοδοξια απο τους οπαδους του οικουμενιστικου σχισματος, που αγωνιζονται ψευδως ως αντι-οικουμενιστες, ενω ειναι μισο-αποτειχισμενοι.
Κρατανε πεισματικα ζωντανο σαν υπερμαχοι πρωτοστατες του οικουμενισμου  ολοκληρο το σχισμα των μασονων αρχιερεων του διαβολου.
Ολοι αυτοι που κοινωνουν με τους κακοδοξους της αιρεσεως του σχισματος και της παρασυναγωγης  πρεπει να φυγουν απο τις τρεις πλανες και να ερθουν στο Διαχρονικο Ακαινοτομητο Ομολογιακο Πληρωμα της Μιας Ορθοδοξου Εκκλησιας.
Σημερα ολοι οι Ορθοδοξοι  Χριστιανοι που εχουν εκκλησιαστικη κοινωνια με τα τρια ακρα των καινοτομων :
1) αιρετικων και σχισματικων οικουμενιστων
2) παρασυναγωγων παραταξιακων και
3) μονο σχισματικων οικουμενιστων
ειναι υποχρεωμενοι να αποτειχιστουν απο την κοινωνια των κακοδοξων προ και μεχρι Αγιας και οχι ληστρικης Συνοδικης διαγνωσεως και καταδικης με σκοπο να επιστρεψει ξανα η κανονικη ταξη η νομιμοτητα και το δικαιο της Μιας Αγιας Καθολικης και Αποστολικης Ορθοδοξου  Ανατολικης Εκκλησιας.


Σχολιο 2)

Silver είπε...

Δόξα τω Θεώ που γράφεις με μικρά γράμματα!

OYAI YMIN... είπε...

Ε. ναι τα μικρά γράμματα και τα ημερολόγια θα μας σώσουν και ΟΧΙ η αλήθεια του ΧΡΙΣΤΟΥ που ενοχλεί όταν είναι με κεφαλαία αλλά τα ψευδή με "πεζά" δεν μας ενοχλούν ούτε η παναίρεση του Οικουμενισμού!
ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΘΕΟ

ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ...

Silver είπε...

@Ε. ναι τα μικρά γράμματα και τα ημερολόγια θα μας σώσουν


Φίλε, έχε ταπείνωση, και μην κάνεις τον παντογνώστη-αλάθητο Πάπα.

Έχω την ευγένεια και ταπείνωση, καταχωρώ δε όλα τα σχόλια όλων.
Εάν επιμένω στα μικρά γράμματα, είναι διότι προσπαθώ--εν αγνοία σου-- να σε βοηθήσω. Σε κείμενα με μεγάλα γράμματα πρέπει να διαβάσεις μερικές προτάσεις πολλές φορές για να καταλάβεις το νόημα.


π.χ.
Τα προγράμματα του είναι δύσκολα.

Σε ερωτώ: τι εννοεί η πρόταση;
α)Τα προγράμματα, του είναι δύσκολα
ή τα προγράμματά του, είναι δύσκολα;

Εδώ το "κόμμα" δίνει τη δυνατότητα να καταλάβει κάποιος τι εννοεί η πρόταση. Με τα κεφαλαία πως θα καταλάβεις---στα σύντομα---τι εννοεί;

Δόξα τω Θεώ, ελπίζω να κατάλαβες!

Εν Χριστώ,
Κωνσταντίνος Αργυρακόπουλος
Μόντρεαλ-Καναδά.

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο "ΑΛΑΘΗΤΟΣ" ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΟΥΤΕ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ "ΑΛΑΘΗΤΟ ΑΓΙΟ ΠΑΤΡΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ" ( ΠΑΛΑΙΟ ΤΟΥ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗ ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ Ή ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΟ ΝΕΟ)... ΓΙΑΤΙ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΜΟΝΟ Η ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΟΣΑ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΦΟΡΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΑΝ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΒΔΟΜΗΚΟΝΤΑ... (ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ)

ΤΑΠΕΙΝΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΦΟΡΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΜΑΣ "ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΑ ΟΣΟ ΕΝΑΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ". ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ (ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΑΝΟΥΚΛΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ) ΨΕΥΤΟΤΑΠΕΙΝΩΣΗ...

ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΕΣΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΔΙΔΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΑ ΟΣΟ ΕΝΑΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ!

Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ , http://www.freevolition.gr/AG%20kefalaia.7z ΣΤΗΝ "ΚΕΦΑΛΑΙΟΓΡΑΜΜΑΤΗ ΓΡΑΦΗ" ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ, ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΙΕΣΜΕΝΟ ΜΟΡΦΗΣ 7z ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΜΟΛΙΣ 1,7 ΜΒ. ΠΗΓΗ: Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - ΜΥΡΙΟΒΙΒΛΟΣ: http://www.myriobiblos.gr/bible/default.asp .
(ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΜΠΙΕΣΕΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΜΕ ΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 7-Zip , http://www.7-zip.org/ και να το διαβάσετε με το Microsoft Office Word Ή ΜΕ ΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ http://el.libreoffice.org/ )

Silver είπε...

@ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ..


Ενδέχεται, ο Κύριος να δοκιμάζει την υπομονή μου...

Γνωρίζεις, όπως και εγώ, ότι μερικοί αδελφοί δεν αναγράφουν πλέον τα σχόλιά σου, διότι δεν σέβεσαι την επιθυμία τους να γράφεις λίγα, "ζουμερά" και με μικρά γράμματα, για να μπορούν να τα διαβάζουν και οι επισκέπτες των ιστολογίων τους. Όταν δε σε διαγράφουν αρχίζεις και βάζεις καταιγιστικώς εναντίον τους. Είναι αυτή Ορθόδοξος διαγωγή;

Επίσης ο τρόπος που αποφαίνεσαι για όλα τα θέματα δίνεις την εντύπωση ότι πιστεύεις ότι είσαι στη σωστή Πίστη. Είσαι;

Αντί λοιπόν να εξετάζεις τους "ημερολάτρες" όπως αποκαλείς τον ταλαίπωρο αγωνιζόμενο ποίμνιο του Κυρίου, που ακολουθεί το Πάτριο (δεν αναφέρομαι στους Δεσποτάδες των), εξέταζε τον εαυτόν σου, εάν ευρίσκεσαι εις την Πίστιν (Β΄ Κορ. ΙΓ΄).

Σας διαβεβαιώνω ότι εκείνος που πιστεύει εις εμέ θα κάμη, χάρις εις αυτήν την πίστιν του, τα μεγάλα και θαυμαστά έργα, τα οποία εγώ κάνω και ακόμη μεγαλύτερα από αυτά. Ολα δε αυτά με την χάριν που θα πηγάζη από την σταυρικήν μου θυσίαν, διότι εγώ πηγαίνω τώρα προς τον Πατέρα μου, αφού ετελείωσα το έργον μου επί της γης.
καὶ ὅ,τι ἂν αἰτήσητε ἐν τῷ ὀνόματί μου, τοῦτο ποιήσω, ἵνα δοξασθῇ ὁ πατὴρ ἐν τῷ υἱῷ. (Ιωαν. ΙΔ΄).

Λοιπόν, Ευστάθιε, άφησε τα μεγάλα λόγια και αγάπησε την ταπείνωση.
Με ωραίο τρόπο, κάνε ό,τι μπορείς για την Πίστη μας αλλά έχε οδηγό την Αγία Γραφή και τους Πατέρες της Εκκλησίας μας.
Αδελφέ πρόσεχε!

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Το ξερεις οτι ολες οι προφητειες η εκπληρωθηκαν η εκπληρωνονται η θα εκπληρωθουν με το παλαιο ημερολογιο?????
Θες αποδειξη????
Ο Αγιος Κοσμας μιλαει για δυο πασχαλιες, αυτο γινεται μονο με το παλαιο, με το νεο ειναι αδυνατο να γινει αμα θελεις σε βαζω και ενα στοιχημα οτι θελεις και σου αρεσει.
Τωρα τι εχεις να πεις????
Θες αλλη αποδειξη?????
Τα τυπικα τα βγαλανε οι Αγιοι Πατερες φωτισμενοι απο το Αγιο Πνευμα, και λενε οτι αμα ο Ευαγγελισμος πεσει στην διακαινησιμη εβδομαδα τι πρεπει να διαβασουμε.
Αυτο γινεται μονο με το παλαιο,
με το νεο δεν εγινε δεν γινεται και δεν θα γινει ποτε.
Τωρα τι εχεις να πεις και για αυτο?????
Περιμενω απαντηση σοβαρη,
ρωτα και αλλους σκεψου και σε περιμενω να σε δω τι απαντηση θα βρεις.
Αν δεν μπορεσεις να απαντησεις δεν πειραζει ετσι και αλλιως σε ενα ματσο θεματα που σε ειπαμε ποτε σου δεν εχεις απαντησει.
Απλα προσπαθεις να εξαφανιζεις τα θεματα γιατι εχεις προβλημα στην συνειδηση σου.
Σου λεει συνεχεια οτι εχουμε δικαιο και εσυ δεν την ακους.
Ελεγχεσε μεσα σου ασχετα που δεν μας το λες,
στο βαθος ξερεις οτι εχουμε δικαιο αλλα δεν εχεις την δυναμη να πας με το παλαιο.
Φοβασε οτι θα σε κοροιδευουν οι φιλοι σου και οι συγγενεις σου και ντρεπεσε.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

> > ΤΟ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΘΗ ΕΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙ ΑΓΙΩ ΚΥΡΙΩΣ ΕΠΙ ΤΡΙΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΕΟΡΤΩΝ, ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ.
> > ΟΙ ΕΟΡΤΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΣ ,
> > ΕΓΙΝΑΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΗΚΡΙΒΩΜΕΝΗΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΕΩΣ ΕΝ ΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΩΡΙΣΘΗΚΑΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΣ ΤΟΝ Δ' ΚΑΙ Ε' ΑΙΩΝΑ....ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΘΩΡΙΣΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ Η ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΑΥΤΩΝ ΕΟΡΤΕΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ Η ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Η ΒΑΠΤΙΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Η ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Η ΠΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ Μ. ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ Η ΠΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ Μ. ΕΒΔΟΜΑΔΑ Η ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ.
> > ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟΥ ΑΥΤΟΥ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΘΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΦΡΑΓΙΣΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΥΠΟ ΤΗΣ ΠΡΑΞΕΩΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΠΙΚΥΡΩΘΕΙΣ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΥΤΟ ΠΑΤΡΩΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΑΙΩΝΙΑ ΟΡΙΑ 'Α ΕΘΕΝΤΟ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΗΜΩΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ ΠΑΤΡΩΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

> > Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ.
> > ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΗΡΘΕ ΜΕ ΑΓΙΑ ΣΥΝΟΔΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΙΣΧΥ.
> > ΤΟ ΝΕΟ ΗΡΘΕ ΧΩΡΙΣ ΑΓΙΑ ΣΥΝΟΔΟ.
> > ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΦΕΡΕ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΣΟΝΙΑ.
> > ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΦΕΡΕ ΑΓΙΑ ΣΥΝΟΔΟΣ
> > ΠΑΡΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΙΕΣΕ.

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

Η Διορθόδοξη Συνέλευση του 1923 στην Κωνσταντινούπολη εξουσιοδότησε τις "Τοπικές Εκκλησίες" να χρησιμοποιούν εφόσον το επιθυμούν το διορθωμένο Ιουλιανό Ημερολόγιο με την προϋπόθεση να διατηρήσουν τον "Πασχάλιο Κανόνα" σε ισχύ, τον οποίο δεν σεβάστηκε η αίρεση του αντίχριστου παπισμού, η οποία καταπάτησε και όλα τα Ορθόδοξα Δόγματα και τις Ορθόδοξες Άγιες Οικουμενικές Συνόδους.

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

Χαρακτηριστικό όλων των αιρετικών είναι να απομονώνουν μια φράση από μια ολοκληρωμένη νοηματικά πρόταση ή παράγραφο για να αλλοιώνουν το νόημά της. Το πράττουν συχνά αυτό και με την Αγία Γραφή για την οποία ποτέ δεν συμβουλεύονται την ερμηνεία των Αγίων Θεοφόρων Πατέρων μας γιατί τους λείπει το ορθόδοξο ταπεινό φρόνημα...

Παράδειγμα διαστρέβλωσης ΜΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΣ ΜΟΥ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ:
"Ο/Η Silver είπε...
@ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.."
ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΟΜΩΣ ΣΚΟΠΙΜΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ μου "ΒΑΖΟΝΤΑΣ 2 ΤΕΛΕΙΕΣ.." για να γράψει μετά το επικριτικό σχόλιό του "ΓΙΑ ΤΗΝ "ορθόδοξη ΑΓΩΓΗ ΜΟΥ" όπως λέει στην σελίδα του"...

ΙΔΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΟΡΘΑ: "ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΟΣΑ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΦΟΡΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΑΝ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΒΔΟΜΗΚΟΝΤΑ... (ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ)"

Silver είπε...

@ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΟΜΩΣ ΣΚΟΠΙΜΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ μου "ΒΑΖΟΝΤΑΣ 2 ΤΕΛΕΙΕΣ.."


Ταλαίπωρε Ευστάθιε, εσύ δεν είσαι εις θέσιν να γνωρίζεις ότι ο Πλάνος οδηγεί την γραφίδα σου και γράφεις αυτά που γράφεις.

Εγώ είμαι σε θέση να το γνωρίζω αυτό,---- όχι διότι είμαι καθαρός και οδηγείται η γραφίδα μου από τον Κύριο,-- αλλά επειδή γνωρίζω τις προθέσεις μου και τις ενέργειές μου. Επειδή λοιπόν, για λόγους απλούς, ήτοι μη επαναλήψεως του ήδη καταχωρημένου ανωτέρω υπό σου κειμένου, έβαλα τις τελείες.

Όπως θα έπρεπε να αντιλαμβάνεσαι, για λόγους υπερβολικής υπομονής, ή ηλιθιότητός μου, συνεχίζω να κάνω αυτό που οι άλλοι αδελφοί μας δεν κάνουν, δηλαδή δεν σε αγνοώ, και ως αντάλλαγμα λαμβάνω την αγένειά σου!

Εν Χριστώ,
Κωνσταντίνος.

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΑΠΗ" ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΣΟΥ" ΠΟΥ ΦΑΝΕΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΗΘΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΝΗ ΟΣΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΑ ΟΣΟ ΕΝΑΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΤΟ ΚΑΘΕ ΕΝΑ, ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ, ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΕΣ "ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΟΥ" ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΝΑ ΠΡΟΔΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙΣ ΨΥΧΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΛΑΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ...
ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10, ΣΤΙΧΟΙ: 32 Πᾶς οὖν ὅστις ὁμολογήσει ἐν ἐμοὶ ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ὁμολογήσω κἀγὼ ἐν αὐτῷ ἔμπροσθεν τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς· 33 ὅστις δ' ἂν ἀρνήσηταί με ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ἀρνήσομαι αὐτὸν κἀγὼ ἔμπροσθεν τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς.

Αμετάβλητο διαχρονικά είναι το Ορθόδοξο Δόγμα μας, που περιγράφεται συνοπτικά στο Σύμβολο της Πιστεώς μας, δηλαδή η αληθινή Ορθόδοξη Πίστη που μας παρέδωσε ο Θεάνθρωπος Χριστός και η ΜΙΑ αγία Εκκλησία Του για την Σωτηρία της αθάνατης ψυχής μας.

ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΙΡΕΣΗ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΟ ΙΟΥΛΙΑΝΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΑΛΛΟΙΩΝΕΙ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΔΟΓΜΑ, ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ (συμπροσευχές, συλλείτουργα και μνημόνευση αιρετικών).
Βέβαια αν χρησιμοποιείται σήμερα το ημερολόγιο (νέο ή παλαιό) για να έχουμε οποιαδήποτε εκκλησιαστική (επι)κοινωνία (συμπροσευχές, συλλείτουργα και μνημόνευση αιρετικών) με παπικούς, προτεστάντες, μονοφυσίτες και άλλους αιρετικούς στα πλαίσια του σιωνιστικού Παγκοσμίου Συμβουλίου Παναιρετικών Εκκλησιών του αντίχριστου προδίδοντας την ΜΙΑ, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία του Χριστού, τότε είναι "καταδικαστέο". Αν διατηρούμε την ορθόδοξη πίστη μας στον Θεάνθρωπο Αναστημένο Χριστό και δεν έχουμε καμιά εκκλησιαστική επικοινωνία με τους αιρετικούς και είμαστε αποτειχισμένοι από την σιωνιστική Παναίρεση του Οικουμενισμού και τους αλλόπιστους τότε δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει ποιο ημερολόγιο χρησιμοποιούμε αλλά η Ενότητα της Εκκλησίας μας (ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΠΡΟΣ ΕΦΕΣΙΟΥΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4, ΣΤΙΧΟΣ 5: "ΕΙΣ ΚΥΡΙΟΣ, ΜΙΑ ΠΙΣΤΗ, ΕΝ ΒΑΠΤΙΣΜΑ", δείτε και το βίντεο "ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ-ΠΑΠΙΣΜΟΣ", ομιλία του Επισκόπου Αυγουστίνου Καντιώτη https://www.youtube.com/watch?v=6CIw0bkazfk ) που πηγάζει από την Ορθόδοξη Πίστη και Ομολογία μας γιατί οδηγεί με την Χάρη του Θεού στην Σωτηρία της Αθάνατης Ψυχής μας.

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΓΕΝΕΙΑ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΩΝ ΔΗΘΕΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ...

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ (όπως εσύ silver) ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.

Χαρακτηριστικό όλων των αιρετικών (ΠΑΠΙΚΩΝ, ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΩΝ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΩΝ, ΙΕΧΩΒΑΔΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ) είναι να απομονώνουν ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝΙΖΟΥΝ μια φράση από μια ολοκληρωμένη νοηματικά πρόταση ή παράγραφο για να αλλοιώνουν το νόημά της ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ. Το πράττουν συχνά αυτό και με την Αγία Γραφή για την οποία ποτέ δεν συμβουλεύονται την ερμηνεία των Αγίων Θεοφόρων Πατέρων μας γιατί τους λείπει το ΟΡΘΟΔΟΞΟ ταπεινό φρόνημα...
Παράδειγμα διαστρέβλωσης ΜΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ:
[{"Ο/Η Silver είπε...
@ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.."}
ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΟΜΩΣ ΣΚΟΠΙΜΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ μου"ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΔΥΟ ΤΕΛΕΙΕΣ (..)" για να γράψει μετά από κάτω το επικριτικό σχόλιό του "ΓΙΑ ΤΗΝ ορθόδοξη ΑΓΩΓΗ ΜΟΥ" όπως λέει στην "ημερολατρική σελίδα του", ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΙ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΝΝΟΕΙ ΤΙΣ ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΤΩΝ "ΧΡΙΣΤΕΜΠΟΡΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ" ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΛΥΖΟΥΝ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ Ο ΑΝΟΜΟΣ ΠΛΑΝΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΣΑΙ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ "Silver".]
ΙΔΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΟΡΘΑ: "ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΟΣΑ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΦΟΡΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΑΝ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΒΔΟΜΗΚΟΝΤΑ... http://www.freevolition.gr/orthodoxy-homology.htm#ΠΡΟΛΟΓΟΣ (ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ)" ("ΕΠΙΤΗΔΕΣ" εννοώ "σκόπιμα").

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Μια ειναι η Εκκλησια των αποτειχισμενων και απο την υπερ-παν-αιρεση των οικουμενιστων και απο την παρασυναγωγη ολων των παραταξεων των λεγομενων "Γ.Ο.Χ.". Αφου ειναι Μια η Εκκλησια ολων αυτων που εχουν αποτειχιστει απο την κοινωνια των δυο πλανων 1) της υπερ-παν-αιρεσεως των οικουμενιστων και 2) της παρασυναγωγης των παραταξιακων,αυτη λοιπον η Μια Εκκλησια των αποτειχισμενων ετσι οπως δεν εχει κοινωνια ουτε με τους οικουμενιστες ουτε με τους παραταξιακους πρεπει να εχει και Ενα ιδιο ενιαιο ημερολογιο γιατι ειναι Μια Εκκλησια αποτειχισμενων. Εαν εχει δυο ημερολογια διαφορετικα ξεχωριστα και παραλληλα αυτοματος καταστρεφεται η ενοτητητα της πιστεως και η κοινωνια του Αγιου Πνευματος της Μιας Εκκλησιας των αποτειχισμενων αφου εχουμε και δευτερη καινουργια εκκλησια αποτειχισμενων ξεχωριστη διαφορετικη και παραλληλη προς την ηδη υπαρχουσα. Αυτο στην ιεροκανονικη γλωσα του Παναγιου Πνευματος λεγεται και ειναι σχισμα. Ειναι το λεγομενο σχισμα των οικουμενιστων υποδικων καινοτομων της μασονιας του διαβολου. Αυτο ειναι σχισμα στην Εκκλησια των αποτειχισμενων που δεν συγχωρηται ουτε με το αιμα μαρτυριου κατα τον Ιερο Χρυσοστομο.Επιτρεπεται να λεγεσαι αντιοικουμενιστης και να κανεις υπακοη στο θελημα της μασονιας του διαβολου και να μην κανεις υπακοη στο θελημα του Αγιου Πνευματος της διαχρονικης Εκκλησιας?Επιτρεπεται περυσι 2013 να μην νηστεψης ουτε Μια ημερα και να καταργησεις ολοκληρη αρχαια παραδοση τηςνηστειας των Αγιων Αποστολων και να θες να λεγεσαι ψευδως αντιοικουμενιστης και αποτειχισμενος.Δεν γνωριζεις οτι οποιος αθετει την εγγραφη και αγγραφη παραδοση της Ορθοδοξου πιστεως εχει στο κεφαλι του ποινες αναθεματων πολλων Ιερων Κανονων? οπως της"Ζ" Οκουμενικης?. Πως απαγγελεις στο συμβολο της πιστεως οτι πιστευεις στην Μια Εκκλησια? Γιατι λες ψεματα στον Θεο αφου εφυγες απο την Μια Εκκλησια των αποτειχισμενων και ξεπηδησες σε μια δευτερη καινουργια ξεχωριστη διαφορετικη και παραλληλη με την πρωτη.Ετσι βρισκεσαι στην σχισματικη εκκλησια των οικουμενιστων και μετα λες οτι κανεις και αγωνα. Τελικα ποιον κοροιδευεις τον Θεο τους ανθρωπους η τον εαυτο σου? Σταματα να συνεχιζεις να σχιζεις την Μια Εκκλησια των αποτειχισμενων απο την κοινωνια των αιρετικοσχισματικων οικουμενιστων και παρασυναγωγων παραταξιακων.Οπως αποτειχιστηκες απο την αιρεση των οικουμενιστων οπως δεν εχεις κοινωνια με την παρασυναγωγη των παραταξιακων γιατι δεν αποτειχιζεσαι και απο το νεο-ημερολογιτικο σχισμα των καινοτομων υποδικων οικουμενιστων μασονων του διαβολου?αυτο δεν το καταλαβανεις η το θελεις για σουβενιρ να θυμασαι τους οικουμενιστες της μασονιας? Αλλιως δεν εξηγειται εκτος και εαν το παιζεις Ορθοδοξος και δουλευεις για αυτους.Εαν δεν φυγεις απο το σχισμα των οικουμενιστων θα εισαι υποδικος καινοτομος αξιος διακοπης πασης εκκλησιαστικης κοινωνιας και θα δικαστεις απο την Μια Εκκλησια των αποτειχισμενων.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Να σας κανω μια ερωτηση,αφηστε τα ημερολογια. Περυσι το 2013 γιατι δεν νηστεψατε ουτε μια ημερα,αφου δεν ειχατε ουτε μια ημερα νηστεια για τους Αγιους Αποστολους.Μηπως καταργησατε και την αρχαια παραδοση ολοκληρο τον θεσμο της Νηστειας των Αγιων Αποστολων.Γιατι καταπατατε τις παραδοσεις της Ορθοδοξου Εκκλησιας? Εμεις ως Ορθοδοξοι τηρησαμε και καναμε την νηστεια των Αγιων Αποστολων και νηστεψαμε.Αρα δεν ανηκετε στην Μια Εκκλησια των αποτειχισμενων. Εχουμε καινουργια εκκλησια νουμερο δυο που αρνηται την νηστεια των Αγιων Αποστολων και αυτοματος καταστρεφει και σχιζει την ενοτητα και την κοινωνια της πιστεως της Μιας Εκκλησιας των αποτειχισμενων. Ισοπεδωσατε τα παντα αφου εμεις νηστεψαμε κανωντας υπακοη στην παραδοση ενω εσεις κανετε ανταρσια. Γιατι διαλατε την ενοτητα?γιατι την καταστρεφετε την ενοτητα με τους Ορθοδοξους για να εχετε ενοτητα με ολους τους αιρετικους του κοσμου. Στο Πιστευω να μην λετε ψεματα οτι πιστευτε στην Μια Εκκλησια αλλα να λετε οτι πιστευτε στην δευτερη νουμερο δυο των αποτειχισμενων. Στις Πανορθοδοξες Συνοδους δεν κανετε υπακοη του 1583,1587,1593, γιαυτο εχετε και τις ποινες των αναθεματων στα κεφαλια σας αφου απαγορευουνε πασα ημερολογιακη αλλαγη η μεταρυθμιση η διορθοση. Η Ζ' Αγια Οικουμενικη Συνοδος λεει οτι οποιος αθετει την εγγραφο και αγγραφο παραδοση οπως ειναι η νηστεια των Αγιων Αποστολων αναθεμα εστω τρεις. Γιατι δεν κανετε υπακοη στο Αγιο Πνευμα και κανετε υπακοη σε πνευμα που δεν υπαρχει μεσα στην Εκκλησια. Γιατι σχιζετε την Μια Εκκλησια των αποτειχισμενων και οταν οι Ορθοδοξοι νηστευουν εσεις καταλυετε τροφες αρτησιμες για να καταστρεφετε την ενοτητα, κανωντας ανυπακοη στο Πνευμα Το Αγιο και για να ειστε καινοτομοι και υποδικοι αξιοι πασης διακοπης εκκλησιαστικης κοινωνιας και αποτειχισεως προ και μεχρι Αγιας Συνοδικης Καταδικης απο το πληρωμα της Μιας Εκκλησιας

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Γιατι ελεγε ο αιρετικοσχισματικοςκαινοτομος νεο-ημερολογιτης μασονος αρχιεπισκοπος της Εκκλησιας της Ελλαδος χρυσοστομος παπαδοπουλος στο τελος της ζωης του: να μην το εσωνα να μην το εσωνα εσχισα την Εκκλησια αυτος ο μεταξακης με παρεσυρε. Οσοι ειταν παρον στο τελος της ζωης του οπως ο γιατρος που τον παρακολουθουσε εγιναν μαρτυρες στο οτι ειχε βγει εξω αρκετα πολυ η γλωσσα του. Και οταν στην κηδεια του τον ξενυχτουσαν καποιος απο τους παρευρισκομενους απο την κουραση αποκοιμηθηκε για λιγο και βλεπει τον αρχιεπισκοπο με ποδια σιχαμερου ζωου και του λεει:μακαριοτατε τι παθατε τι εγινε και του απανταει ο χρυσοστομος με πονο αχ παιδακι μου ετσι με καταντησε το Συνοδικο της Ορθοδοξιας.Αυτα τα εχουν αναφερει παρα πολλοι μαρτυρες που τα εζησαν. Τωρα εαν θελετε να τους ακολουθησετε τους σχιστες και να συνεχιζετε να σχιζετε την Μια Εκκλησια κανωντας υπακοη στον παπα στην μασονια και στον διαβολο για να εορταζετε την ιδια μερα με ολους τους αιρετικους του κοσμου λυπαμαι παρα πολυ. Η Ορθοδοξη Εκκλησια κανει υπακοη στο Αγιο Πνευμα και οχι στον σατανα κανει υπακοη στον Χριστο και οχι στον αντιχρηστο παπα, εορταζει την ιδια ημερα με τους Ορθοδοξους ολου του κοσμου και οχι με τους κακοδοξους ολου του κοσμου η Ορθοδοξη Εκκλησια ειναι διαχρονικη η σχισματικη εκκλησια αρχιζει απο το 1924.Για να ακολουθησει καποιος την σχισματικη εκκλησια πρεπει να εχει η τασεις αυτοκτονιας η να δουλευει για την μασονια με ορθοδοξο καλυμα.

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

ΟΣΟΙ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ "ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ" ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗ ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ "ΤΑ ΚΟΣΜΙΚΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ" ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΔΟΓΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ: Η ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ (ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΤΟΥ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗ ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ Ή ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΟ ΙΟΥΛΙΑΝΟ)
ΜΗΠΩΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗ ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ ΔΕΝ ΣΩΖΟΜΑΣΤΕ;
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: http://www.freevolition.gr/orthodoxy-homology.htm .