Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μεταλληνός : οι αταξίες που συμβαίνουν στο πεζοδρόμιο καθημερινά, θα εισέλθουν και μέσα στην Εκκλησία.

Θα έλθει εποχή, όπου οι αταξίες που συμβαίνουν στο πεζοδρόμιο καθημερινά, θα εισέλθουν και μέσα στην Εκκλησία. Μόλις ολοκληρωθεί ο σχεδιαζόμενος χωρισμός Εκκλησίας-Πολιτείας, με την πλέον αρνητική έννοια του όρου, τότε θα καταντήσουμε χειρότερα από τους Παλαιοημερολογίτες. Και αν δεν θελήσουμε με πρώτους τους Επισκόπους μας, τους οποίους σέβομαι απόλυτα, εάν δεν θελήσουμε να σωφρονισθούμε και να μην προκαλούμε τον λαό του Θεού, θα φθάσουμε σε φοβερές καταστάσεις στο χώρο τον εκκλησιαστικό. Δεν είμαι προφήτης, αλλά ο Θεός μου επέτρεψε να ασχολούμαι με την επιστήμη της Ιστορίας. Ο ιστορικός εργάζεται πάνω σε νομοτέλειες. Όχι λοιπόν με την διαίσθηση Προφήτου, διότι είμαι ακάθαρτος και ασήμαντος, αλλά με την διαίσθηση που μου δίνει ο χώρος της Ιστορίας, προβλέπω ότι εκεί θα καταλήξουμε. 

12 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Θα έλθει εποχή, όπου οι αταξίες που συμβαίνουν στο πεζοδρόμιο καθημερινά, θα εισέλθουν και μέσα στην Εκκλησία.

κχ
Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, δηλαδή, να γίνουμε (γίνουν) χειρότεροι από τους Παλαιοημερολογίτες. Το πεζοδρόμιο έχει μπει για τα καλά, από τότε που διακηρύχθηκε η αγάπη χωρίς όρους και όρια (σας πάμε και με τα σκουλαρίκια). Δεν θα αργήσουμε λοιπόν κι εμείς, ακολουθώντας βέβαια τους παπικούς - βρίσκονται σε διαρκή ανταγωνισμό και αμάχη με τους αγγλικανούς - να έχουμε τις επισκοπίνες μας, τις παπαδίνες μας και γενικότερα την εκκλησία για άτομα με ιδιαιτερότητες, ή μάλλον με ειδικές ικανότητες στο να διαστρέφουν την αλήθεια και το νόημά της.

Τα γράφω κι εγώ αυτά, χωρίς να διεκδικώ θέση προφήτη, αγίου, ή διαισθητικού ερευνητή της Ιστορίας με πανεπιστημιακές περγαμηνές.

Καλή δύναμη στο ιστολόγιο "Ορθόδοξη Φωνή".

Ανώνυμος είπε...

"Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, δηλαδή, να γίνουμε χειρότεροι από τους Παλαιοημερολογίτες"
δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας γι' αυτούς που ήδη έχουν γίνει παλιοημερολιτες.
Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Κώστάκη πρόσεχε τους σχισματικούς παλαιοημερολογίτες μην σε παρασύρουν στον σχισματικό παλαιοημερολογιτισμό.

Λογικός ανθρωπος

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

" Κώστάκη πρόσεχε τους σχισματικούς παλαιοημερολογίτες μην σε παρασύρουν στον σχισματικό παλαιοημερολογιτισμό."
Λογικός ανθρωπος

κχ
Πρόσεχε Κωστάκη τους σχισματικούς παλαιοημερολογίτες μη σε παρασύρουν στον ασχημάτιστο (!) εξολοθρεμό της παρασυναγωγής του Σατανά. Είναι μασκαρεμένοι ανθυποπράκτορες των σιωνιστών και των - δήθεν αντι - οικουμενιστών. Τα έχουν κάνει πλακάκια μεταξύ τους.

Μπές λοιπόν κι εσύ στη σειρά των ακαινοτόμητων, κάνε την υπέρβαση, γίνου υπέρλογος. Θα σε μνημονεύει κάθε Κυριακή πάσα επισκοπή ορθοδόξων και λόγους ανησυχίας μην έχεις. Να θυμάσαι, ο κληρικαλισμός φταίει για όλα.

Ο έχων νουν αναγνωσάτω

Για την αντιγραφή
Υπέρλογος άνθρωπος

Ανώνυμος είπε...

Χριστοδουλίδη εσύ δεν ανήκεις στον παλαιοημερολογιτικο σχίσμα;

Silver είπε...

@ Χριστοδουλίδη εσύ δεν ανήκεις στον παλαιοημερολογιτικο σχίσμα;


Nομίζω εάν ήσουν ουσία Ορθόδοξος και ουχί τύποις δεν θα έκανες τέτοια ερώτηση.

Θα ήθελα να ήξερα--εσύ και οι άλλοι του νέου που βάζετε εναντίον του πάτριου--όταν σύντομα δύο, τρεις, τέσσερις Μητροπολίτες της Ελλαδικής Εκκλησίας αφορίσουν τον Οικουμενιστή Πατριάρχη Βαρθολομαίο, απελευθερώνοντας την Ελλαδική Εκκλησία από την αίρεση του οικουμενισμού, τι θα κάνετε; Θα παραμείνετε με την πλειοψηφία των ουνιτών Μητροπολιτών της Ελλαδικής Εκκλησίας που θα μείνουν πιστοί στον Βαρθολομαίο, ή θα ακολουθήσετε τους "σχισματικούς" Mητροπολίτες--όπως θα τους αποκαλούν οι ουνίτες πλέον Μητροπολίτες της Ελλαδικής Εκκλησίας, αυτούς τους Ομολογητές Ορθόδοξους Μητροπολίτες;

Πρόσεχε αδελφέ μου...

Εν Χριστώ.
Κωνσταντίνος Αργυρακόπουλος.

Ανώνυμος είπε...

SILVER που ξέρεις ότι θα γίνει σύντομα αυτό; Που ξέρεις ότι 2-3 μητροπολίτες σύντομα θα φύγουν από τον Βαρθολομαίο;

Ανώνυμος είπε...

SILVER αν φύγουν οι 2-3 λόγω οικουμενισμού δεν είναι σχισματικοί. Αν φύγουν λόγω ημερολογίου είναι.

Και πάρε πίσω την συκοφαντία ότι δεν είμαι Ορθόδοξος.

Silver είπε...

@SILVER που ξέρεις ότι θα γίνει σύντομα αυτό; Που ξέρεις ότι 2-3 μητροπολίτες σύντομα θα φύγουν από τον Βαρθολομαίο;




Δεν είμαι προφήτης (αντιγράφω την πρόταση του π. Μεταλληνού), αλλά ο Θεός μου επέτρεψε να ασχολούμαι και να παρακολουθώ συνεχώς τα εκκλησιαστικά γεγονότα. Όχι λοιπόν με την διαίσθηση Προφήτου, διότι είμαι ακάθαρτος και ασήμαντος, αλλά με την διαίσθηση που μου δίνει η εξέληξη των ενεργειών των αντιοικουμενιστών Αρχιερέων, προβλέπω ότι εκεί θα καταλήξουμε και σύντομα!

Εν Χριστώ,
Κωνσταντίνος

Silver είπε...

@SILVER αν φύγουν οι 2-3 λόγω οικουμενισμού δεν είναι σχισματικοί. Αν φύγουν λόγω ημερολογίου είναι.



Aυτοί που παραμένουν στην Διδασκαλία της Αγ. Γραφής και στην Αποστολική Παράδοση δεν είναι οι σχισματικοί. Όμως γι' αυτούς που δεν γνωρίζουν, οι 2-3-4 που θα αφορίσουν τον Πατριάρχη, και στη συνέχεια οι υπόλοιποι "Αρχιερείς" της "Εκκλησίας" της Ελλάδος, που θα τους καθαιρέσουν, θα φαίνονται ότι είναι οι σχισματικοί.

Εσύ γράφεις, αν φύγουν λόγω οικουμενισμού, σωστά το κρίνεις, όμως δεν φεύγουν από πουθενά, απλώς απομακρύνονται οι αιρετικοί--δια της ενεργείας των , να καθαιρέσουν τους 2 ή 3 ή 4 Μητροπολίτες--από την Εκκλησία του Χριστού. Προσέχεις την διαφορά;

Δεν είναι συκοφαντία. Είναι η γνώμη μου, ότι ένας Ορθόδοξος δεν μπορεί ποτέ να κατηγορήσει τον ωραίο λαό που αγωνιζόταν για την Ορθόδοξη Παράδοση το 1924, να τον αποκαλεί σχισματικό. Το τι έκαναν μετά οι "Ποιμένες" που ανάλαβαν την συνέχιση του αγώνα, δεν είναι θέμα της παρούσης ανάλυσης και ούτε είμαι εις θέσιν λόγω γνώσεων να συζητήσω.

Και πάλι, νάσαι πάντα καλά!

Εν Χριστώ,
Κωνσταντίνος.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

SILVER αν φύγουν οι 2-3 λόγω οικουμενισμού δεν είναι σχισματικοί. Αν φύγουν λόγω ημερολογίου είναι.

κχ
Για να ξέρουμε τί γράφουμε τα κατωτέρω

Οι φευγάτοι- αν φύγουν - μητροπολίτες λόγω οικουμενισμού δεν θα λέγονται σχισματικοί, αφού γυμνή κεφαλή, πατριαρχικοί και CIA, κηρύσσουν αιρετικά, παρά τα υπό των Οικουμενικών Συνόδων θεσπίσματα, και αιρετκότατα πράττουν.

Θα ήταν ανοησία να περιμένει κανείς σύγκληση Συνόδου για να δικαιώσει την πρό συνοδικής διάγνωσης αποτείχιση, για ήδη δεδικασμένα και καταδικασμένα έργα και θεωρίες.

Ομοίως, η πρό δυνοδικής διαγνώμης αποτείχιση των Παλαιοημερολογιτών και δημιουργία συνόδου, δεν είχε κανένα λόγο να περιμένει σύγκληση Συνόδου για να καταδικάσει το ήδη απορριφθέν και καταδικασθέν Γρηγοριανό ημερολόγιο με το εξ αυτού προελθόν εκκλησιαστικό εορτολόγιο. Υπήρξαν τρείς Σύνοδοι που αποφάνθηκαν, το απέρριψαν, και αναθεμάτισαν όποιον ήθελε να το ακολουθήσει. Οι καινοτόμοι όμως αυτές τις Συνόδους τις θεωρούν υποδεέστερε συνόδους, επειδή δεν ήταν Οικουμενικές. Και πώς όμως μπορούσαν να είναι, αφού η Οικουμένη εσχίσθη, αρχικά με τον παπισμό και έπειτα με τον προτεσταντισμό;

Τα παραμείναντα ορθόδοξα Πατριαρχεία βρέθηκαν στη συνέχεια υπόδουλα του Ισλάμ με μόνη εξαίρεση αυτό της Ρωσίας. Η οποία επιδίωκε να τα εξαρτήσει με τον πανσλαβισμό. Από την άλλη είχαμε τη διαρκή αμάχη μεταξύ παπικών και προτεσταντών, που έκαστος για το δικό του συμφέρον ήθελε να υποτάξει (αποικιοποιήσει) τα Ορθόδοξα, και υπόδουλα, Πατριαρχεία.

Επομένως, για ποια Οικουμενική Σύνοδο μπορούμε να μιλάμε - ή να περιμένουμε - που θα ήταν η μόνη αρμόδια να απαντήσει σχετικά με το θεσμικό ή το άθεσμο της Γρηγοριανής διόρθωσης ;

Η δόλια τακτική των καινοτόμων, άλλωστε, δεν άργησε να φανεί. Άφησαν να περάσουν τριάντα και περισσότερα χρόνια, ώστε να κοπάσει ο σάλος και οι πανεπιστημιακές έδρες να καλυφθούν από προσκυνημένους, για να γίνει γνωστό που απέβλεπε η άθεσμη καινοτομία. Η πατριαρχική Εγκύκλιος του 1920 - κάτι χρόνια είχαν προηγηθεί - έγινε γνωστή μόλις το 1950. Και ο σκοπός ήταν ο συνεορτασμός των κοινών εορτών μεταξύ των αδελφών εκκλησιών. Έτσι, η λέξη αίρεση θα έπαυε να ενοχλεί, θα ξεχνιόταν, και όλοι θα σερνόμαστε ανάλογα με τις διαθέσεις των σιωνιστών ηγεμόνων κυβερνητών). Δηλαδή, αυτό που ζούμε τώρα.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Ψέματα λέτε όλες οι ηγεσίες των παρατάξεων, των λεγομένων ''Γ.Ο.Χ.'' ότι πολεμάτε τους αιρετικούς και σχισματικούς οικουμενιστές. Δεν κάνετε ένσταση θεάρεστη, κανονική, νόμιμη, λυτρωτική και σωτήρια εντός του πληρώματος των αποτειχισμένων της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Δουλεύετε για να.......
>
> βρίσκονται οι οικουμενιστές στους επισκοπικούς τους θρόνους. Είστε αντικανονικοί, παράνομοι, βλάσφημοι, πλανεμένοι και παρασυνάγωγοι, αφού χειροτονείτε επισκόπους, δημιουργείτε συνόδους και μητροπόλεις, κάνετε δυναμικό αγώνα, για να μην συγκροτηθεί Πανορθόδοξη Αγία Σύνοδος για να καταδικάσει τους οικουμενιστές. Έτσι τους ασφαλίζετε στις ηγεσίες των Πατριαρχείων, Αρχιεπισκοπών και Μητροπόλεων. Είστε οι καλύτεροι σύμμαχοι τους όλοι οι σύνοδοι των παρατάξεων. Χωρίς εσάς δεν θα είχε αυτήν την επιτυχία όλο το συνοθύλευμα των οικουμενιστών. Καταπατάτε το Κανονικό Δίκαιο της Εκκλησίας και την Πράξη των Θεοφόρων Πατέρων. Οι άγιοι της Ορθοδοξίας αποτειχίζονταν από τους κακοδόξους για να συγκροτήσουν Σύνοδο με σκοπό να τους καταδικάσουν και δεν χειροτονούσαν επισκόπους, ούτε δημιουργούσαν συνόδους και μητροπόλεις, ώστε να σχίζουν συνέχεια με την αντιπατερική τους αυτή πράξη το πλήρωμα της ομολογίας της διαχρονικής εκκλησίας. Από την πρώτη σας παράταξη το 1937 μέχρι και σήμερα έχετε κάνει τόσες παρατάξεις. Η Εκκλησία της Ελλάδος για παράδειγμα είναι Μία και έχει τους αιρετικούς και σχισματικούς οικουμενιστές στους επισκοπικούς θρόνους, γιατί εσείς δεν βρίσκεστε ως αποτειχισμένοι στο Ακαινοτόμητο Πλήρωμα της. Δεν ξέρετε τι σας γίνετε. Είστε υποκριτές, οικουμενιστές, ψευδο-αγωνιστές και ψευδο-αντιοικουμενιστές. Μπορούσατε να είστε και αποτειχισμένοι και με το παλαιό, αλλά στην Εκκλησία της Ελλάδος. Ψευδώς λέτε ότι είστε ''Γ.Ο.Χ.'' είστε ''μαϊμού'', έπρεπε να είστε ''Γ.Ο.Χ.'' αλλά της Εκκλησίας της Ελλάδος. Εσείς όμως λέτε ότι ανήκετε στην Εκκλησία των ''Γ.Ο.Χ.'' Ελλάδος, άρα παραδέχεστε ότι δεν είστε ''Γ.Ο.Χ.'' της Εκκλησίας της Ελλάδος. Σας ευχόμαστε να μετανοήσετε από τις πλάνες που σας έριξε ο διάβολος και να αποτειχιστείτε από όλες τις παρατάξεις της παρασυναγωγής και να αγωνιστείτε εντός του ομολογιακού ακαινοτομήτου διαχρονικού πληρώματος της Ορθοδόξου Εκκλησίας, για να συγκροτήσουμε Πανορθόδοξη Σύνοδο για να δικάσουμε τους οικουμενιστές, γιατί αλλιώς θα δικάσουμε και εσάς.