Ο καθηγούμενος της Ι.Μ.Κωνσταμονίτου Αγ.Όρους γ.Αγάθων, για την συνάντηση Βαρθολομαίου - Φραγκίσκου



http://www.impantokratoros.gr & http://katanixis.blogspot.gr


σ. σ. Θαυμάστε την Αγιορείτικη Ορθοδοξία : Ο Πάπας είναι Διάβολος. Ο Βαρθολομαίος αγκαλιάζει και αναγνωρίζει τον Διάβολο Πάπα. Ο Γέροντας Αγάθωνας αγανακτεί και αποφασίζει να διακόψει την μνημόνευση του Βαρθολομαίου, αλλά ο Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας τον παρακαλεί να μην το κάνει διότι οι άλλοι δεν θα τον ακολουθήσουν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο άγιος Γέροντας Εφραίμ μπορεί κάτι να βλέπει στο μέλλον που του έχει αποκαλύψει ο Θεός και εμείς οι αμαρτωλοί δεν το βλέπουμε.

Όλα νομίζετε ότι τα ξέρουμε.

Φιλαλήθης

Silver είπε...

Ανώνυμε "Φιλαλήθη" και ο Γέροντας, εις τον οποίο κάνει υπακοή ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, του δίνει οδηγίες να κάνει αυτά που κάνει!...

Είναι δυνατόν να ξέρουμε εμείς τι έχει αποκαλύψει ο Θεός στον Γέροντα-πνευματικό του Πατριάρχη Βαρθολομαίου;

Υπακοή λοιπόν να κάνει ο Γέροντας Αγάθωνας στον Πατριάρχη μας και να προσέχει, να μην τον πιάνουν οι ακραίοι ζηλωτισμοί...

Ανώνυμος είπε...

Ο Γέροντας του Βαρθολομαίου δεν είναι τίποτα.
Ο Γέροντας Εφραίμ είναι άγιος!

Αυτή την τεράστια διαφορά δεν την βλέπεις βοσκέ;

Silver είπε...

@Αυτή την τεράστια διαφορά δεν την βλέπεις βοσκέ;

Eγώ την βλέπω, εσύ ούτε βλέπεις ούτε διαβάζεις, ούτε γνωρίζεις ότι αυτή τη μεγάλη διαφορά, αυτή τη μεγάλη αγιότητα ο Γέροντας Εφραίμ την έλαβε στην Εκκλησία των παλαιοημερολογητών έως τον Μάρτιο του !950!!!

Διάβασε λίγο να γνωρίζεις, αφού θέλεις να κάνεις το δάσκαλο στους βοσκούς...

Ανώνυμος είπε...

"ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΜΟΣΧΟΒΙΤΗΣ"

ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΥΡΙΕ ΟΔΥΣΣΕΑ ΤΣΟΛΟΓΙΑΝΝΗ;  ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ, ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ (ΚΑΙ ΚΑΠΟΤΕ ΕΠΩΝΥΜΩΝ, ΔΗΘΕΝ ΣΧΟΛΙΑ) ΠΟΥ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ, ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ,  ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ, ΤΟΥΣ ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ...   ΠΟΤΕ H "ΣΟΦΙΑ", ΠΟΤΕ H "ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ" http://apotixisi.blogspot.gr/2014/07/21.html?showComment=1405514228058#c4443089366262945395 ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΛΟΙ, ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΚΥΡΙΩΣ, ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ  ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΥΒΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ;
ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΕ ΤΙΣ ΕΠΩΝΥΜΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΥΒΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΛΕΤΕ, ΔΗΛΑΔΗ, ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΣΕΙΣ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΙΣ ΥΒΡΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ...
ΕΙΣΤΕ ΑΛΗΘΙΝΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ;  ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ;  ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ;
ΟΥΤΕ ΛΙΓΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ;  ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ;
(ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΙ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΕΟΝ…  ΙΣΩΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΧΟΛΙΟ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΕΩΣ ΤΩΡΑ (ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΤΩΤΕΡΩ)…  ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΤΟ ΘΕΑΡΕΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ!   ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΣΑΣ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ;)

Ανώνυμος είπε...

Κάνεις λάθος βοσκέ!
Την αγιότητα του ο π. Εφραίμ την είχε και την διατήρησε και ακόμα το ΆΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ του δίνει την Χάρη Του!

Αν άκουγε τους σχισματικούς τότε θα έφευγε η Χάρη του Αγίου Πνεύματος. Δεν τους άκουσε όμως παρέμεινε στην Εκκλησία και έχει την Χάρη του Αγίου Πνεύματος.

Το ακούς βοσκέ;

Silver είπε...

@Κάνεις λάθος βοσκέ!
Την αγιότητα του ο π. Εφραίμ την είχε ...


Kαλά δεν σέβεσαι τουλάχιστον τον εαυτόν σου. Γιατί αδικείς την νοημοσύνη σου. Αφού δεν γνωρίζεις τον βίο του σεβαστού Γέροντα Εφραίμ γιατί δεν αγαπάς την σιωπή;

Ο Γέροντας Εφραίμ έζησε την Ορθοδοξία στην Εκκλησία του Πάτριου έως το 1950 που ο Γέροντάς του αποφάσισε να εγκαταλείψει τους Φλωριναίους και να ενωθεί με τους μνημονευτές του λατινόφρονα Αθηναγόρα του εχθρού της Κυρίας Θεοτόκου και του Υιού Της.

Κλείσε την πορνοτηλεόραση και διάβασε κανά Ορθόδοξο βιβλίο να μάθεις να συνδιαλέγεσαι με τους συνανθρώπους σου.

Ανώνυμος είπε...

Κωστάκη δεν βλέπω καθόλου πορνοτηλεόραση. Γιατί έπεσες στην συκοφαντία; Βλέπεις που πέφτεις όταν ανέχεσαι τα σχίσματα;
Σε μεγάλες αμαρτίες.

Δυστυχώς βλασφημείς το Άγιο Πνεύμα κακομοίρη μου και δεν σε βλέπω καλά.

Δεν άνηκε κανένα σχισματικό ο Γέρων Εφραίμ αλλά στον Άγιο Ιωσήφ τον Ησυχαστή. Ο Άγιος Ιωσήφ που ευωδιάζουν τα λείψανα του πήρε πληροφορία από τον Θεό να εγκαταλείψει τους παλαιοημερολογίτες. Και αυτό έκανε.

Εσύ δυστυχώς έκανες από τον εγωισμό που κουβαλάς τον εαυτό σου πάνω από τον άγιο Ιωσήφ Ησυχαστή και τον άγιο Εφραίμ της Αριζόνας γι΄ αυτό πέφτεις από γκρεμό σε γκρεμό.

Κρίμα! Κρίμα σου!

Φιλαλήθης

Silver είπε...

@Δεν άνηκε κανένα σχισματικό ο Γέρων Εφραίμ ...




Διάβασε λίγο ταλαίπωρε και μην κάνεις τον παντογνώστη, την στιγμή που δεν ξέρεις. Αυτό είναι ένα μικρό κομμάτι από το βιβλίο του Γέροντα Εφραίμ του Φιλοθεϊτη (νυν Αριζονίτη): ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΦΙΛΟΘΕΪΤΟΥ
Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΜΟΥ ΙΩΣΗΦ Ο ΗΣΥΧΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΣΠΗΛΑΙΩΤΗΣ


Ο πατήρ Εφραίμ ο Φιλοθεϊτης.

Στα πρώτα χρόνια της Κατοχής, όταν είχα διακόψει χάριν εργασίας το Γυμνάσιο, ήλθε σε μία από τις δύο εκκλησίες των Παλαιοημερολογιτών στον Βόλο, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως ο πατήρ Εφραίμ, μοναχός του Γέροντος Ιωσήφ, ως εφημέριος. Αυτός ο Αγιορείτης ιερομόναχος στάθηκε στην παιδική μου ηλικία πολύτιμος σύμβουλος και βοηθός στην πνευματική μου πορεία. Τον έκαμα Πνευματικό και με τις διηγήσεις του και τις συμβουλές του σε λίγο καιρό άρχισα να αισθάνωμαι την καρδιά μου να ξεμακραίνη από τον κόσμο και να προσκολλάται στο Άγιον Όρος. Μαλιστα, όταν μου μιλούσε δια την ζωή του Γέροντος Ιωσήφ, κάτι εφλέγετο μέσα μου, και διάπυρος εγένετο η ευχή και ο πόθος μου, πότε να τον γνωρίσω. Αγωνιζόμουν στον κόσμο σαν παιδάκι που ήμουν και ήθελα να πάω μοναχός από τα 14. Αλλά ο πνευματικός μου, ο πατήρ Εφραίμ, μου είπε: --Δεν μπορείς να πας Γιαννάκη, είσαι μικρός. Θα μεγαλώσης και θα δούμε.

Λοιπόν, η ταπείνωση δεν βλάπτει...

Ανώνυμος είπε...

Δώσε σελίδα να το ψάξω να το διαβάσω ολόκληρο και θα σου πω αν έχεις δίκαιο.

Ανώνυμος είπε...

Ντροπη κοψε Κωσταντινε τους κυναιδους γιατι κουβαλουν πολλα δαιμονια

Silver είπε...

@Δώσε σελίδα να το ψάξω να το διαβάσω ολόκληρο και θα σου πω αν έχεις δίκαιο.


Θέλεις σελίδα και γραμμή...

Έχεις το βιβλίο του Γέροντα Εφραίμ; ναι ή όχι; Εάν το έχεις, δεν το έχεις μελετήσει; (όσο ο νους μου στο χωράφι τόσο να βρεθούν τα βόδια...)

Εάν δεν το έχεις πήγαινε και αγόρασέ το, τι περιμένεις;

Ανώνυμος είπε...

Το έχω διαβάσει το βιβλίο αλλά αντί να ψάχνω σε όλο το βιβλίο να το βρω το σημείο που λες, πες μου τη σελίδα να το βρω αν σου είναι ευκολο. Αν δεν σου είναι δεν πειράζει.

Και κόψε τους συκοφάντες ανώνυμους σχισματικούς που σαν τον διάβολο βάζουν συκοφαντίες και κουβαλούν δαιμόνια σαν τον 18 Ιουλίου 2014 - 12:19 μ.μ.

ο φίλος 18 Ιουλίου 2014 - 11:50 π.μ.

Silver είπε...

@Το έχω διαβάσει το βιβλίο αλλά αντί να ψάχνω σε όλο το βιβλίο να το βρω το σημείο που λες...


Ένα καταπληκτικό βιβλίο και δεν το "ρούφηξες" διαβάζοντάς το δεκάδες φορές να βγάλεις συμπεράσματα καθοριστικής Ορθοδόξου πορείας;

Χάνεις πολύτιμους φωτισμούς για πολλά, ακόμη και για τους αδελφούς μας παλαιοημερολογίτες!

Εγώ είχα "κολλήσει" για δέκα χρόνια στα "ΔΥΟ ΑΚΡΑ" του Επιφάνιου Θεοδωρόπουλου και έβαζα καταιγιστικώς εναντίον των αδελφών μας του Πάτριου. Όταν διάβασα του Γέροντα Εφραίμ το βιβλίο κατάλαβα την πλάνη μου που είχα υποστεί από τα "ΔΥΟ ΑΚΡΑ".

Λοιπόν σελίδα δεν γνωρίζω διότι το βιβλίο το είχα πάρει από την Αδελφότητα της "ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΦΩΝΗΣ" και το πληκτρολόγησα στον υπολογιστή μου. Το έχω όλο στο αρχείο μου. Ζήτησα επανειλημμένως να το ανεβάσω στο ιστολόγιό μου για πνευματικό βοήθημα, αλλά δεν μου το επέτρεψαν.

Αυτά προς το παρόν.

Silver είπε...

@Ειναι του Πατρος Θεοδωρητου Μαυρου :


Aδελφέ, πρωτίστως να σε ευχαριστήσω για την καλή σου διάθεση να με βοηθήσεις.

Γνωρίζω μερικά από τα γραπτά του μακαριστού πατέρα Θεοδωρήτου.
Μου κάνει εντύπωση που μου συστήνεις βιβλίο ψυχούλας του πάτριου. Έχω την εντύπωση ότι δεν τους αναγνωρίζεις ως Ορθοδόξους. Μήπως κάνω λάθος;

Και πάλι σε ευχαριστώ!

Εν Χριστώ,
Κωνσταντίνος Αργυρακόπουλος
Μόντρεαλ-Καναδά.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΤΟΥ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ.
ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΞΙΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ( ΤΑ ΜΠΛΟΚ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ , ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ , ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ , ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΝΣΤΑΣΗ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ , Ο ΑΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ, Ο ΠΟΙΜΗΝ Ο ΚΑΛΟΣ, ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΣ, ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΤΩΡΑ.
ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΕ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡ ΘΕΟΔΩΡΗΤΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡ ΝΙΚΟΔΗΜΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡ ΓΑΒΡΙΗΛ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡ ΣΩΤΗΡΙΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡ ΜΑΞΙΜΟ. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΕΝΟ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΔΕΛΦΕ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΕ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΜΟΝΑΧΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΛΑΙΚΟΙ. ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ ΤΩΝ ΡΩΣΣΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ. ΠΡΙΝ ΕΝΩΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΚΙΟΥΣΗ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ.
ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟ ΔΗΛ. ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ.
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΙΟΣ ΕΣΤΗΣΕ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΠΑΓΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΕ
ΜΑΣΟΝΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΝΑΝΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 1902 ΚΑΙ ΤΟ 1924 ΚΑΙ ΤΟ 1935. ΜΕΤΑ ΦΤΙΑΞΑΝΕ ΟΠΑΔΟΥΣ ΚΟΡΟΙΔΑ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΑΚΡΑ ( ΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΣΧΙΣΜΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΗ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΩΝ )
ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΥΤΟΙ ΤΩΡΑ ΓΕΛΑΝΕ ΣΤΙΣ ΜΑΣΟΝΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΒΡΙΖΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.
ΓΙΑΥΤΟ Η ΓΡΑΜΜΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΕΡΠΑΝΑΓΙΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΣΟΝΙΚΕΣ ΣΑΤΑΝΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ. ΛΟΙΠΟΝ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ 1900 ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΠΛΑΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΒΟΛΑΝΘΡΩΠΟΣ.
ΤΟ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΣΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΣΧΙΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΩΝ. ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΣΕ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΙΣ ΠΛΑΝΕΣ ΤΩΝ ΚΑΚΟΔΟΞΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΤΑΞΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Εχουν ερθει στο Ακαινοτομητο Πατερες ιερεις οπως ξεχασα πιο μπροστα να σου αναφερω και το ονομα του μακαριστου γεροντα Χρυσοστομου Σπυρου του Αγιου Ομολογητη των Σπετσων.
Εχουν παει στο Ακαινοτομητο αγαπητε Κωσταντινε ιερεις μοναχοι μοναχες και λαικοι και απο την εκκλησια της ελλαδος και απο τις συνοδους του πατριου. Ενωνονται ολοι στο Ακαινοτομητο και απο τις δυο πλευρες αρκει να εχουν Κανονικη
Αποστολικη Διαδοχη να μην ειναι κατηγορημενοι για δημοσια σκανδαλα και βασικα για ηθικης ταξεως και να εχουν αποτειχιστει για κανονικους λογους πιστεως και οχι γιατι δεν τους αρεσει ο δεσποτης.
Μας εχουνε ερθει πολλες αποτειχισεις δεν τις βαλαμε ολες στο διαδυκτιο. Δεν ειναι μονο Κωσταντινε
να μην μνημονευει καποιος και να κραταει το πατριο. Γνωριζω και βαλτους πλανεμενους που το παιζουν οτι ειναι στο ακαινοτομητο αλλα ειναι προφητομαχοι αιρετικοι κακοδοξοι εχω τα ονοματα τους αλλα τους περιμενω να μετανοησουν διοτι στα κρυφα εκδηλωνουν την αιρετικη κακοδοξια τους αλλα μπορουμε να διαφυλαξουμε τους πιστους του Ακαινοτομητου και εαν μας ρωτησουν προσωπικα μπορουμε να τους πουμε τα ονοματα για να προσεχουν δεν μπορουμε ομως να τα βγαλουμε δημοσιως διοτι δεν τολμουν να τα πουνε δημοσια και μπορει να μετανοησουν εμεις τους περιμενουμε, αλλοι το παιζουν οτι ειναι στο ακαινοτομητο ενω εχουν προτεσταντικες συνηθειες αλλοι το παιζουν οτι ειναι στο ακαινοτομητο ενω εχουν τασεις σχισματικες επειδη ειναι ζηλιαρηδες δεν εχουν την καταλληλη γνωσει και εχθρευονται τους ανθρωπους που τους βοηθησανε να πανε μεχρι εκει.
Βλεπεις Κωσταντινε μπορει πολλα να ειναι τα προβληματα αλλα Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ.
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΠΛΑΝΑΤΑΙ, ΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΟΜΩΣ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΚΑΙ ΛΑΙΚΟΙ ΠΛΑΝΩΝΤΑΙ
ΓΙΑΤΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΚΟΔΟΞΟΙ ΔΙΕΣΤΡΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΙ ΠΡΩΤΟΥ ΞΕΦΥΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕΣΑ ΗΤΑΝΕ.
ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
ΟΣΟΙ ΝΟΜΙΜΩΣ ΑΘΛΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΘΑΡΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΔΟΞΗΣ.
ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΩ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ
ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΑΝΑΠΟΔΟΣ
ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΑΦΟΥ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΝΟ ΕΙΣΤΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΞΗ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΩΝ.
ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΣΗ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΩΝ.
ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΦΤΙΑΞΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ.
ΕΝΩ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΕ Η ΑΓΙΑ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ
ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΛΒΙΔΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΔΟΞΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΛΑΣΘΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΥΟ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΔΕΞΙΑ ΟΙ ΚΑΚΟΔΟΞΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ. ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ
ΞΕΚΙΝΑ Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ
ΠΛΗΡΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΕΙ ΣΥΝΟΔΟ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΔΟΞΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΤΑΞΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.