Η ρασοφόρα υποκρισία εκτός από συμπροσευχές με τον Πάπα στους Αγίους Τόπους βγάζει και Δελτία Τύπου πολιτισμένα από την μία και ας εκβιάζει τοπικούς επιχειρηματίες για να μην παραχωρήσουν αίθουσες για Ορθόδοξη Ημερίδα από την άλλη. Δεν τους ενοχλεί το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (DEB) στην ΡΟΔΟΠΗ-ΞΑΝΘΗ-ΕΒΡΟ αλλά η Ιερά Μονή Εσφιγμένου.

http://agiooros.org/viewtopic.php?f=14&t=9571

Σε απάντηση του Δελτίου Τύπου της Ιεράς Μητόπολης ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ και του Μητροπολίτου της,κ.κ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ, έχουμε να αντιπαραθέσουμε τα εξής:

Χαιρόμαστε που ανακαλύπτουμε ότι το μόνο πρόβλημα που έχετε στην Μητρόπολη σας και σας ενοχλεί είναι η παρουσία μας σε εκδήλωση την 1η Ιουνίου στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ.

Απλά αναφορικά να σας ενημερώσουμε ότι σαν σωστός και Ορθόδοξος ποιμενάρχης θα έπρεπε να σας ενοχλεί πρώτα από όλα, η τελευταία πράξη προδοσίας της πίστης στους Αγίους Τόπους από τον Οικουμενικό, μιας και τον αναφέρετε με τόσο ενδιαφέρον.

Όχι να προσπαθείτε να ματαιώσετε με εκβιασμούς και αυτόφωρα την παρουσία Ορθοδόξων στην πόλη σας και μάλιστα για Εθνικορθόδοξη εκδήλωση. Ναι, κ.κ. Παντελεήμων, εσείς μπορεί να προσυπογράψατε την παράδοση της Θράκης στην πατρίδα στην οποία πολίτης είναι ο τόσο αγαπητός σας και πνευματικός σας καθοδηγητής, ο πράττειν αιρετικώς Οικουμενικός. Αλλά εμάς μας θλίβουν οι τελευταίες εθνικές εξελίξεις στην περιοχή και είπαμε ναι, στην πρόσκληση που μας έγινε για σχετική εκδήλωση, και φυσικά ναι, θα ξαναπούμε και στο μέλλον για παρόμοιες εκδηλώσεις.

Συγνώμη, κ.κ. Παντελεήμονα αν εμείς θέλουμε η ενεργή παρουσία του Ελληνορθόδοξου έθνους να συμβαδίζει με τα φυσικά σύνορα της χώρας μας. Χωρίς να διώκονται τα εκεί αδέλφια μας με καμία επίσημη υποστήριξη από εσάς. Ξέρω οι παρουσία μας ενοχλεί τα σχέδια σας, δείξατε άλλωστε τις διαθέσεις σας για την χαλαρή στάση σας στο εθνικά ευαίσθητο θέμα της Θράκης από πολύ νωρίς, από την πρώτη κιόλας ημέρα της ενθρόνισης σας.

Εικόνα

Αλλά συγνώμη, δεν συμφωνούμε μαζί σας ούτε στην χαλαρή στάση σας απέναντι στις φιλοπαπικές διαθέσεις του Οικουμενικού, ούτε στην χαλαρή στάση σας απέναντι στις εξελίξεις στην Θράκη. Η παρουσία μας ζητήθηκε δεν επιβλήθηκε.



Όσον αφορά τα υπόλοιπα που γράφετε στο Δελτίο Τύπου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι δικαίωμα σας να λέτε ότι σας επιβάλλουν αλλά μην πιστεύεται ότι μπορεί να πείσετε το ποίμνιο.

Ο λαός γνωρίζει την αλήθεια και την ιστορία των 17 αιώνων αδιάλειπτης παρουσίας της αδελφότητας μας στην μονή. Δεν μπορείτε να σβήσετε την ιστορία με το Δελτίο Τύπου σας ούτε με εκβιασμούς να κάμψετε πίστη και εθνικό φρόνημα. Μόνος σας διαλέξατε να είστε απέναντι. Μακάρι να ήταν διαφορετικά, μπροστά σε ένα τόσο ευαίσθητο πρόβλημα που δυστυχώς αφήσατε να γιγαντωθεί.

Θεάρεστη η εκδήλωση σας για την άλωση της Κωνσταντινούπολης. Προτεραιότητα όμως έχει το παρών. Όχι να ξεπουλάμε το παρών για να το τιμάμε μετά ως παρελθόν.

Πρώτα κρίνετε τα του οίκου σας, καταλογίστε σωστά τις ευθύνες και μετά ως ποιμενάρχης σωστός κρίνετε εποικοδομητικά και τους άλλους. Διαφορετικά η κρίση είναι υποκριτική σαν ένας προδότης να κηρύττει περί προδοσίας. Επίσης για τέλος θα ήθελα να σας θυμίσω ότι αν κάποιος δεν κάνει τίποτα για να αποφευχθεί ένα έγκλημα, όταν ξέρει τον σχεδιασμό του και τους ένοχους, δεν είναι άμοιρος ευθυνών αλλά συνένοχος!

Εκ του Γραφείου Τύπου,
Ιεράς Μονή Εσφιγμένου - Άγιο Όρος


Link Δελτίο Τύπου Ιεράς Μονής Εσφιγμένου

http://esfigmenou.blogspot.gr/2014/05/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: