"Πατριάρχης" Βαρθολομαίος: « ἡμεῖς οἱ λειτουργοί τῆς Ἐκκλησίας, καί ἰδιαιτέρως ἡ Αὐτοῦ Ἁγιότης ὁ Πάπας τῆς Πρεσβυτέρας Ρώμης Φραγκῖσκος καί ἡ ἡμετέρα Μετριότης, θά συναντηθῶμεν κατά τάς ἀμέσως προσεχεῖς ἡμέρας εἰς τά Ἱεροσόλυμα..»



Η Κυρία Θεοτόκος είπε στον Μοναχό το 1280 όταν οι λατινόφρονες έκαψαν ζωντανούς τους 26 Οσιομάρτυρες Ζωγραφίτες:  Πήγαινε όμως γρήγορα στο μοναστήρι, και πες στον ηγούμενο και στους μοναχούς ότι οι εχθροί μου και εχθροί του Υιού μου πλησίασαν.

Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός: Όσο απομακρύνομαι από τους λατίνους και λατινόφρονες, τόσο εγγίζω τον Θεό.

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός: " Τόν Πάπαν νά καταράσθε, διότι αύτός είναι ή αίτία "  

Ο Μέγας Φώτιος: μόνη η κατά του Αγίου Πνεύματος βλασφημία  αρκεί να τους υποβάλλει σε μύρια αναθέματα.

Άγιος Ιουστίνος (Πόποβιτς) : Εις την ιστορίαν του ανθρωπίνου γένους υπάρχουν τρεις κυρίως πτώσεις : Του Αδάμ, του Ιούδα και του Πάπα.

Ο μακαριστός Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης: Ὁ πάπας εἶναι πηγή αἱρέσεων. Ἡμεῖς θά μείνωμεν ὀρθόδοξοι. Δέν θά προδώσωμεν τήν πίστιν μας

Μητρ. Πειραιώς Σεραφείμ :  αναγνωρίζει  αποστολική διαδοχή στους Παπικούς, δεν αφήνει πλέον καμία αμφιβολία, ότι ο Παναγιώτατος δεν θεωρεί τον Παπισμό ως αίρεση αλλά ως πλήρη Ορθοδοξούσα Εκκλησία.


O μακαριστός Μοναχός Θεόκλητος Διονυσιάτης : Εάν δεν είναι αιρετική η παπική Εκκλησία, τότε τα θαύματα των αγίων Ομολογητών της Ορθοδοξίας είναι δαιμονικαί απάται. Εάν δεν είναι οι Λατίνοι αιρετικοί, πρέπει να καύσωμεν όλους τους αντιλατινικούς λόγους του Μ. Φωτίου, του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, Καβάσιλα, Ιωσήφ Βρυεννίου, Αγίου Μάρκου του Ευγενικού, Γενναδίου του Σχολαρίου και τόσων ιερωτάτων θεολόγων μέχρι του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, ως και τας Συνοδικάς αποφάσεις. Τότε τι χρειάζονται το «Πηδάλιον», το «Ωρολόγιον», το «Τριώδιον»; Να τα ρίψωμεν εις το πυρ και να ομολογήσωμεν ότι επλανήθημεν! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: