Εκκλησιαστικά νέα

Έως την Παρασκευή (11/4)  τίθενται σε προσκύνηση τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο Παρεκκλήσιο Αγίων  Φανουρίου και  Γρηγορίου του Ε΄ του Ιερού Ναού Αγίου Αρτεμίου στο Βύρωνα.
Με την ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Γρηγορίου του Ε΄, πανηγυρίζει σήμερα  Πέμπτη (10/4) το Παρεκκλήσιο . Σήμερα   Πέμπτη το πρωί θα τελεστεί Θεία Λειτουργία  των Προηγιασμένων Δώρων , Ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου. Το απόγευμα στις 5:00 θα ψαλεί το Μέγα Απόδειπνο και στη συνέχεια ο Παρακλητικό Κανόνας του Αγίου Γρηγορίου του Ε΄.  Στις 8:30 το βράδυ θα αρχίσει η τέλεση Ιεράς Αγρυπνίας.

Στη Σχολή Γονέων του Ιερού Ναού Υπαπαντής του Κυρίου Ταμπουρίων,  σήμερα  Πέμπτη (10/4) στις 7:00 το απόγευμα θα μιλήσει ο Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος.

Επίκαιρη προβολή με θέμα  «Ταξιδεύοντας  στους τόπους του Πάθους» θα πραγματοποιηθεί στον ιερό Ναό  Αγίου Δημητρίου Πειραιώς  σήμερα Πέμπτη 10/4 στις 6:30 μ.μ.  από τον θεολόγο Ισίδωρο Σταματέλο. Θα προηγηθεί στις 5:30 μ.μ.  η Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου.

Ιερό ευχέλαιο θα τελεσθεί σήμερα  Πέμπτη 10/4 στις 6:30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Νέας Κηφισιάς. Θα ακολουθήσει  ομιλία από τον πρωτοπρεσβύτερο Θεμιστοκλή Χριστοδούλου.

Τα εγκαίνια της πασχαλινής Δωροέκθεσης της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς  θα τελέσει  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Πειραιώς κ. Σεραφείμ  σήμερα Πέμπτη  10/4 στις 12:00 το μεσημέρι. Στην τελετή  των εγκαινίων μπορούν να συμμετέχουν όσοι ακροατές μας επιθυμούν. Με την ευκαιρία αυτή,  από το χώρο της Δωροέκθεσης, θα μεταδοθεί απευθείας η εκπομπή «Εφ’ όλης της ύλης» της ‘Πειραϊκής Εκκλησίας’ με τον εκπρόσωπο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς Δημήτρη Αλφιέρη και τους συνεργάτες του.  Η Δωροέκθεση θα είναι ανοικτή   έως  τις 25 Απριλίου,  στο κτήριο επί των οδών Τσαμαδού και Φίλωνος, έναντι του κεντρικού Ταχυδρομείου Πειραιώς. Τα είδη που  διατίθενται είναι λαμπάδες, πασχαλινά διακοσμητικά, σοκολατένια αυγά, τσουρέκια, παραδοσιακά  κουλούρια και κόκκινα αυγά.
Η πασχαλινή Δωροέκθεση  λειτουργεί :
- Δευτέρα και Τετάρτη από τις 10:00 π.μ. έως τις 4:00 μ.μ.
-Τρίτη-Πέμπτη και Παρασκευή από τις 10:00 π.μ.  έως τις 8:00 μ.μ. και το Σάββατο από τις 10:00 π.μ. έως τις 2:00 μετά το μεσημέρι.

Τηλέφωνο επικοινωνίας :210-4124726.

Δεν υπάρχουν σχόλια: