Ημέρες Χαράς και Ενότητος των Γνησίων Ορθοδόξων


Ημέρες Χαράς ζει η Εκκλησία των Γνησίων Ορθοδόξων! Ενώνονται μαζί μας, οι αγαπητοί αδελφοί μας, της Ορθοδόξου Κοινότητος των Ενισταμένων με τους οποίους αποτελούμε πιά ένα εκκλησιαστικό σώμα. Η Ενότητα επισφραγίζεται με το πανηγυρικό συλλείτουργο που θα γίνει αυτή την Κυριακή (Της Σταυροπροσκυνήσεως) στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Παιανίας. Αυτή την ημέρα συμπληρώνονται 90 χρόνια από την ημέρα που άλλαξε το Ορθόδοξο Εορτολόγιο ως προάγγελος του Οικουμενισμού! Η επέτειος του διχασμού (1924) γίνεται επέτειος ενώσεως των Γνησίων Ορθοδόξων (2014) !

Με αφορμή την ολοκλήρωση του Eπισήμου Διαλόγου της  Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Ελλάδος μετά της Ορθοδόξου Κοινότητος των Ενισταμένων, το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Ελλάδος προβαίνει στην ακόλουθη δήλωση: 
Σήμερα 5/18 Μαρτίου 2014 στον Ιερό Ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου «Ρόδον το Αμάραντον» Πειραιώς, συνήλθε η Αγία και Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών της Ελλάδος υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Καλλινίκου με θέμα την ένωση και ενσωμάτωση της Ορθοδόξου Εκκλησιαστικής Κοινότητος των Ενισταμένων στην Εκκλησία των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών της Ελλάδος.
Έπειτα από την διαπίστωση της εκκλησιολογικής συμφωνίας και την άρση των ιεροκανονικών εμποδίων, οι Επίσκοποι της Ορθοδόξου Κοινότητος των Ενισταμένων αποτελούν πλέον πλήρη και κανονικά Μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Ελλάδος.
Εν συνεχεία, η Ιερά Σύνοδος με την νέα διευρυμένη σύνθεση Αυτής αντιμετώπισε επιτυχώς τα ποικίλα οργανωτικά και διαδικαστικά θέματα, αφορώντα το πρακτικό μέρος της Ενώσεως.
Τέλος, η Ιερά Σύνοδος όρισε την ερχομένη Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 10/23 Μαρτίου, Αρχιερατικό Συλλείτουργο εις την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Παιανίας προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Καλλινίκου.       

Εκ του Γραφείου Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: