Ορθόδοξος Τύπος αρ. φύλ. 36



..Και οι άγιοι Ιερομόναχοι και Μοναχοί του Αγίου Όρους, της Πάτμου, της Κρήτης ας υψώσουν το κέρας της διαμαρτυρίας αυτών έως άνω ουρανού και ας είπουν εις τον Οικουμενικόν Πατριάρχην το ιστορικόν ¨Ουκ έξεστί Σοι» , δηλαδή το μέγα «ΟΧΙ» της Ορθοδοξίας δια τας σαφώς προς το Δόγμα και  τας διαγορεύσεις των Πατέρων και της Ιεράς Παραδόσεως, παραδόξους και αλλοκότους και ασυγχόρδους πράξεις του. Οι Μοναχοί ούτοι δεν δύνανται πλέον  να μετέχουν της κακοφώνου, κακοδόξου και αιρετικής συναυλίας, την οποίαν διευθύνει ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, μικρόν λογιζόμενος το βαρύ και ένδοξον παρελθόν του οποίου τυγχάνει εφ΄ όρκω συνεχιστής. Θα ευαρεστήσουν  τω Θεώ οι Επιστάται και Μοναχοί του Αγίου Όρους, εάν, συνολικώς παύοντες την μνημόνευσιν του Οικουμενικού, αποτάξωσιν εαυτούς της μερίδος των Νέο-Αιρετικών του Φαναρίου, σώζοντες τας ψυχάς των και περιφυλάσσοντες την Ορθοδοξίαν.

(σ.σ. Γιατί να διακόψουν την μνημόνευση, όταν άλλος Αγιορείτης Ζηλωτής ενώθηκε με τους μνημονευτές του Αθηναγόρα και τώρα προχωρούν στην "αγιοκατάταξή"  του;)

• π. φραμ Βατοπαιδίου: «Ο συμπροσευχς παγορεύονται, λλ’ μες   κάνουμε πς δν βλέπουμε τς συμπροσευχές· κα  λόγος πο κάνουμε πς δν βλέπουμε, εναι τι ατ συμβάλλει στ ν σιωπομε γι τν νότητα τς κκλησίας»!!! 

***
...Ρώτησα τ Γέροντα τ δικό μου (σ.σ. γάθωνα) κα μόλις τ κουσε ατό, ξανέστη. Κα το λέγω,  «Γέροντα πιστεύω, τ κάνει ατό, δικαιολογε δηλ. τν πατριαρχικ πρακτική, γι να κα μόνο λόγο. Γι ν πάρει τν γκριση το Πατριάρχου γι τν γιοποίηση το Γέροντα ωσήφ».

***
Το 1992  η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ανακύρηξε τον Χρυσόστομο Άγιο ύστερα από πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν από την Ένωση Σμυρναίων!!!

Μαύρη είν' η νύχτα στα βουνά, στους κάμπους πέφτει χιόνι....



Ταλαίπωρη Ορθοδοξία....

Δεν υπάρχουν σχόλια: