Ερώτηση σε σχόλιο αδελφού :

Ανώνυμος αδελφός εν Χριστώ, μεταξύ άλλων μου γράφει :

Εύχομαι καλή μετάνοια και επιστροφή στην Εκκλησία του Χριστού. 


Απάντηση:

Όσον αφορά την ευχή σου για καλή  μετάνοια, την δέχομαι και σε ευχαριστώ. Τώρα για επιστροφή μου στην Εκκλησία του Χριστού, αφού πιστεύεις ότι δεν είμαι μέλος Της και μου εύχεσαι καλή επιστροφή, θα σου ζητούσα να κάνεις αγάπη και να μου υποδείξεις ποια είναι η Εκκλησία του Χριστού από την Οποία κατ΄ εσέ έχω εξέλθει αφού αναφέρεις για επιστροφή.

Θα ήθελα να μου επιτρέψεις να σου υπενθυμίσω μερικά απλά πράγματα που πιστεύω θα γνωρίζεις.
Η εκκλησία--στην οποία μου εύχεσαι να επιστρέψω—θα πρέπει να έχει αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά Της γνωρίσματα τα οποία έχει από της ιδρύσεώς Της. Ένα από αυτά είναι ότι είναι: «στύλος και εδραίωμα της αληθείας» (Α΄Τιμ. 3: 15). Δηλαδή δεν υπάρχει σε Αυτή διδασκαλία πλάνης.

Ένα δεύτερο γνώρισμα Της είναι ότι ευαγγελίζεται πάντα τα ίδια, δεν αλλάζει η διδασκαλία Της. Αυτός είναι ο λόγος που ο Απόστολος Παύλος, δύο φορές στο ίδιο κεφάλαιο επαναλαμβάνει την ιδία πρόταση:
ἀλλὰ καὶ ἐὰν ἡμεῖς ἢ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ εὐαγγελίζηται ὑμῖν παρ᾿ ὃ εὐηγγελισάμεθα ὑμῖν, ἀνάθεμα ἔστω. (Γαλ. α: 8).

Επειδή και οι δυο μας, είμαστε χωρίς διπλώματα Θεολογίας, θα ήθελα απλά να σε ρωτήσω η Εκκλησία που μου εύχεσαι να επιστρέψω είναι η Μία Αγία Καθολική και Αποστολική; Ή  άλλαξε την διδασκαλία Της και δέχεται σαν ισότιμες και άλλες εκκλησίες με διαφορετική διδασκαλία, οπότε αυτομάτως δεν αναγνωρίζεται ως Η Εκκλησία του Χριστού σύμφωνα με την διδασκαλία Της;


Αυτά προς το παρόν, για να μη σε κουράζω με πολλές ερωτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: