Του αγίου Μάρκου του Ασκητού:

 Οι δια λόγους παιδείας παραχωρούμενοι πειρασμοί δεν παρουσιάζουν εξωτερικήν ομοιότητα με τας αμαρτίας μας. Αλλ’ όπως οι στρατιώται όταν συλληφθούν να πράττουν άτοπα, τιμωρούνται κατά τρόπον διάφορον ως προς τας κακίας τας οποίας έπραξαν, ούτω και όλοι μας παιδευόμεθα υπό του Θεού, δια των παραχωρουμένων πειρασμών και θλίψεων, με τρόπον κατάλληλον και βοηθούντα εις την μετάνοιάν μας. παρά ταύτα, ούτε με τον ίδιον τρόπον που κακοπραγήσαμεν παιδευόμεθα, ούτε ακριβώς εις τον ίδιον χρόνον, ούτε με αυτά τα ίδια πράγματα. Και ακριβώς, επειδή ούτε εις τον ίδιον καιρόν παιδευόμεθα, αλλ’ ούτε και αι εξωτερικαί μορφαί της θείας παιδαγωγίας ομοιάζουν με τας κακάς πράξεις μας, οδηγούμεθα οι πολλοί εις απιστίαν της μυστικώς λειτουργούσης θείας δικαιοσύνης.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα

Είναι κακό να σλανάρετε τα κείμενα ή μήπως κανένα κατόρθωμα ή δίνει παραπάνω ωφέλια;

Silver είπε...

Zητώ συγγνώμη, αλλά δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να διατυπώσεις.

Πρωτίστως τι σημαίνει "σλανάρετε" ;

Νάσαι πάντα καλά.
Εν Χριστώ,
Κωνσταντίνος Αργυρακόπουλος
Μόντρεαλ-Καναδά.

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη λάθος
Διορθώνω:

Καλημέρα

Είναι κακό να σΚανάρετε τα κείμενα ή μήπως κατόρθωμα ή δίνει παραπάνω ωφέλεια σε εσάς ή στους αναγνώστες ή και σ' εσάς και τους αναγνώστε, το ότι κάθεστε να τα πληκτρολογείτε;

Silver είπε...

Kαλημέρα αδελφέ μου. Τώρα αν γράφεις από Ελλάδα, επειδή έχουμε 7 ώρες διαφορά (από τον Καναδά που γράφω εγώ), θα πρέπει να σου ευχηθώ καλό απόγευμα!

Στην ερώτησή σου:
Δεν σκανάρω τα κείμενα, αποκλειστικά για ένα λόγο. Να δίνω την δυνατότητα σε κάποιον που θα ήθελε να αντιγράψει μια ή δυό κλπ προτάσεις από το κείμενο. Αν το σκανάρω το κείμενο τότε ανεβαίνει στην οθόνη σαν φωτογραφία όλη η σελίδα. Έτσι δεν μπορεί να αφαιρέσει τίποτα, αν κάποιος ήθελε να αντιγράψει. Κουράζομαι για εξυπηρέτηση τυχόν αδελφών που θα ήθελαν αυτή την δυνατότητα.

Πιστεύω να κατάλαβες τον λόγο.

Νάσαι πάντα καλά, η Κυρία Θεοτόκος σκέπη μας!

Εν Χριστώ,
Κωνσταντίνος Αργυρακόπουλος
Μόντρεαλ-Καναδά.