ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ


ΟΡΘΟΔΟΞΟΝ ΚΕΝΤΡΟΝ
ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ
“Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΚΟΣ Ο ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ”
600 66 ΜΕΘΩΝΗ – ΠΙΕΡΙΑΣ


1. Υπάρχει μια “Βιβλική και Φυλλαδική Εταιρεία”, η οποία εδρεύει στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ.
2. Αποτελεί δεξαμενή σκέψεως (think tank) που παράγει διδασκαλία με βάση την Βίβλο. Την διδασκαλία αυτή την διοχετεύει διεθνώς μέσω των περιοδικών “Σκοπιά” και “Ξύπνα”, τα άρθρα των οποίων είναι ανυπόγραφα.
3. Η διδασκαλία της είναι αυθαίρετη και αντιφατική. Π.χ. επιχειρείται να προσδιοριστεί χρονολογία δευτέρας ελεύσεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, η οποία όμως διεψεύσθη επανειλημμένως.

H συνέχεια, “κλικ’’ πιο κάτω στο: Read more

4. Ομοίως επιχειρείται ερμηνεία της Αγίας Γραφής με κατάληξη σε αυθαίρετα συμπεράσματα, όπως π.χ. ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να λαμβάνουν όπλα ή να δέχονται μετάγγιση αίματος.
Η ερμηνεία αυτή δεν συναντάται ουδαμού και αποτελεί πρωτοτυπία των Μαρτύρων του Ιεχωβά, με αποτέλεσμα να τους κάνει να διακρίνονται διεθνώς και να συσπειρώνονται, έχοντας απομονωθεί από τον κοινωνικό τους περίγυρο.
5. Η περαιτέρω εκπορευόμενη διδασκαλία, η οποία προέρχεται από την έδρα των Μαρτύρων του Ιεχωβά στις ΗΠΑ, προσκρούει στην αντίληψη περί των εθνικών συμβόλων των διαφόρων κρατών, είτε λέγονται σημαίες, εθνικός ύμνος, εθνόσημα. Με άλλα λόγια η διδασκαλία αυτή προσκρούει στις κρατικές ιδεολογίες, αχρωμάτιστες θρησκευτικά, και συντείνει στην περαιτέρω απομόνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά, αλλά και στην εχθρική τους στάση απέναντι στα εθνικά κράτη.
6. Χωρίς ίσως να το θέλουν, προσβάλλουν βαρύτατα τους Ορθοδόξους Χριστιανούς, με απαράδεκτες απεικονίσεις του Κυρίου μας, κρεμαμένου επί πασσάλου αντί σταυρού, και εκφράσεις εναντίον της Θεοτόκου και των Αγίων μας. Ομοίως εκφράζονται προσβλητικά σε βάρος των εικόνων και του Τιμίου Σταυρού. Αυτά όμως, των οποίων την τιμή καθιέρωσε διαχρονικώς η Εκκλησία δια των Αγίων Πατέρων και των Ιερών Συνόδων, δεν είναι δυνατόν να τα λοιδορούν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά και να γίνονται ανεκτοί από την πλειοψηφία των Ορθοδόξων, ξεχνώντας ότι ζουν σε ορθόδοξο χώρα, η οποία όρισε να κοσμείται η σημαία της με τον Σταυρό του Κυρίου.
7. Η ακρισία, η οποία διακρίνει τους ιθύνοντες της Εταιρείας, τους οδήγησε να προσβάλλουν και την εθνική φιλοτιμία των Ελλήνων, ονομάζοντας “Μακεδονία” τα Σκόπια και “Μακεδονική” την γλώσσα τους.
8. Το επίθετο “Χριστιανοί” που επισύναψαν στην ονομασία τους “Μάρτυρες του Ιεχωβά” είναι καταχρηστικό, διότι πρόκειται περί αυτοπροσδιορισμού που γίνεται αυθαιρέτως στην Ελλάδα. Επομένως τα περιοδικά τους “Σκοπιά” και “Ξύπνα” πρέπει να απαγορευθούν διότι φέρουν την απατηλή ένδειξη “Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά”.
9. Ομοίως πρέπει να επανεξετασθεί το θέμα αν πρόκειται περί “γνωστής” θρησκείας, η οποία μπορεί να προστατεύεται από το Σύνταγμα. Όμως, δεδομένου ότι υβρίζει τα θρησκευτικά και εθνικά σύμβολα των Ελλήνων δεν πρέπει να τύχει συνταγματικής προστασίας.
10. Πρέπει να εξετασθεί η περίπτωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά και όσον αφορά τις επιπτώσεις τους στην κοινωνία. Κατ’αρχήν η απομόνωσή τους από την παραδοσιακή ελληνική κοινωνία, με αποτέλεσμα την διάσπαση οικογενειών και όλα τα κακά που προέρχονται από αυτήν. Ακόμη την ανισότητα που θέλουν να επιβάλουν αρνούμενοι την ένοπλο θητεία, όπου ο Έλληνας Ορθόδοξος την αποδέχεται και εκθέτει τον εαυτό του σε κινδύνους, στον στρατό ή στα σώματα ασφαλείας. Επιπλέον το κακό παράδειγμα και προηγούμενο για τους λεγομένους “αντιρρησίες” και συνακολούθως την εξασθένιση της αμυντικής ικανότητος της χώρας. Περιττεύει να λεχθεί το περί μεταγγίσεως αίματος, που θέτει σε κίνδυνο τους ίδιους και τα παιδιά τους. Όσον αφορά το τελευταίο, δεν αποκλείεται να δούμε αλλαγή στην διδασκαλία τους, επειδή πιεζόμενοι από την νομοθεσία των κρατών, μπορεί να “διαβάσουν” καλύτερα την Αγία Γραφή και να καταλάβουν ότι έκαναν λάθος.
11. Πρέπει ακόμη να ληφθεί υπ’όψη η διανοητική απονέκρωση των θυμάτων τους, τα οποία χάνουν την ικανότητα να κρίνουν τα ίδια την διδασκαλία της Αγίας Γραφής υποκύπτοντας σε διδασκαλίες και ερμηνείες υπερατλαντικών διδασκάλων.
12. Ευχή των Ορθοδόξων Ελλήνων είναι να ανανήψουν όσοι ενεπλάκησαν στα δίχτυα της φυλλαδικής εταιρείας “Σκοπιά”, να επιστρέψουν στην πίστη των πατέρων τους και να επανενταχθούν, αφού υποστούν τα προβλεπόμενα επιτίμια, στη μητέρα μας Εκκλησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: