ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΟ ΤΑΦΟ 2013 - HOLY LIGHT


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Πίστις μας είναι αλήθεια. Ιδού αυτό απόδειξη για τους απίστους. Παρ' όλα τα όσα δυστυχώς πράττουν οι προκαθήμενοι της Εκκλησίας μας δεν διώχνουν τη Χάρι όπως λένε μερικοί. Απόδειξη τρανή το Άγιο φως. Που είναι απόδειξη της Πίστεώς μας από πολύ παλιά, όταν προσπάθησα να το ανάψουν κι άλλοι (αιρετικοί), υπάρχουν ακόμη και πολύ παλιές μαρτυρίες που αποδεικνύουν πως δεν είναι απάτη (γιατί τα σημεία αυτά δεν θα μπορούσαν πραγματοποιηθούν αν ήταν απάτη πριν εφευρεθεί το ηλεκτρικό ρεύμα, οι ηλ. υπολογιστές κτλ.), όπως επίσης αποδεικνύει ότι δεν είναι ένα σόου-απάτη που το κάνει το Πατριαρχείο τα τελευταία χρόνια. Αλλά ένα μέγα θαύμα που πραγματοποιούνταν και στα χρόνια που ζούσαν μεγάλοι Άγιοι της Εκκλησίας μας μέσα στους οποίου ήταν και Πατριάρχες.


Γρηγόρης Π.

Silver είπε...

@Παρ' όλα τα όσα δυστυχώς πράττουν οι προκαθήμενοι της Εκκλησίας μας δεν διώχνουν τη Χάρι όπως λένε μερικοί. Απόδειξη τρανή το Άγιο φως.


Χαίρετε, Χριστός Ανέστη!

Αδελφέ Γρηγόριε, προϋπόθεση για να θεολογεί ο Ορθόδοξος είναι ο φωτισμός που δίδεται σε αυτούς που έχουν καθαρό βίο. Λοιπόν εγώ δεν έχω φωτισμό, αλλά για να δώσω κάποια απάντηση στο σχόλιό σου, θα κάνω χρήση της δυνατότητος που μου έδωσε ο Δημιουργός μου, ήτοι της λογικής. Κατ΄ εσέ το Άγιον Φως είναι η διαβεβαίωση του Αγίου Πνεύματος, ότι ο «Ορθόδοξος» Πατριάρχης κ. Θεόφιλος έχει έγκυρη χειροτονία και Χάρη.

Δηλαδή, αν σε αντιλαμβάνομαι καλώς, το Άγιον Πνεύμα, αν και έχει χειροτονήσει τον έγκλειστο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίο, έχει χειροτονήσει και τον Θεόφιλο, δύο έγκυρες χειροτονίες για τον ίδιο θρόνο την ίδια χρονική στιγμή!!! Δύσκολα πράγματα να καταλάβω εγώ ο απλός αθεολόγητος πιστός.

Με τον ίδιο φωτισμό σου, πρέπει να δεχθώ, ότι δεν έχει σημασία τι κάνει στα θέματα πίστης ένας Προκαθήμενος μιας τοπικής Ορθοδόξου Εκκλησίας μη αντιδρούσης της Συνόδου προς καθαίρεση του, η Χάρις παραμένει. Δηλαδή η Παπική «Εκκλησία» είναι Εκκλησία με Χάρη, με Μυστήρια με Ιεροσύνη και Αποστολική διαδοχή!!!

Kατ΄ ακολουθία η Ορθόδοξος Εκκλησία χίλια χρόνια είναι Εκκλησία πλάνης αφού δεν δέχεται αυτή τη θεολογία σου, και δεν κοινωνεί με την παπική παρασυναγωγή.

Θεολογία Νέας Εποχής αδελφέ Γρηγόριε;