Τρισάγιο στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη




«Ραντεβού» στην οδό Σταδίου, έξω από την Παλαιά Βουλή, για να τελέσουν τρισάγιο και να καταθέσουν στεφάνι στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη δίνουν αύριο στις 17.30 οι «Φίλοι του Τάματος του Εθνους», που τα τελευταία χρόνια συγκεντρώνουν χρήματα για την ανέγερση ενός μεγαλοπρεπούς ναού στο Αττικό Αλσος. Το «Τάμα του Εθνους» είναι η «ιερή» υπόσχεση που έδωσαν Ελληνες οπλαρχηγοί -και επικυρώθηκε το 1829 από τη Δ' Εθνοσυνέλευση- να κατασκευάσουν μια μεγάλη εκκλησία αφιερωμένη στον Ιησού Χριστό, σε περίπτωση που η Επανάσταση είχε αίσιο τέλος για τη χώρα μας.

Από το 2005 το Σωματείο «Φίλοι του Τάματος του Εθνους», που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Προασπίσεως Ηθικών και Πνευματικών Αξιών, έχει θέσει ως προτεραιότητα τη δημιουργία ενός ναού ύψους 90 μέτρων, μήκους 85 και πλάτους 45 μέτρων, που θα είναι ορατός σχεδόν σε όλη την Αττική. Ο Ιωάννης Αναγνωστόπουλος και η σύζυγός του Κατερίνα, που βρίσκονται στο «τιμόνι» του Σωματείου, έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να παραχωρήσουν 17 οικόπεδα, προκειμένου να συγκεντρωθεί ένα μεγάλο ποσό για την υλοποίηση του «Τάματος», ενώ έχουν εξασφαλίσει και τη στήριξη περισσότερων από 30 μητροπολιτών.

Το αυριανό τρισάγιο, προς τιμήν του Γέρου του Μοριά και των υπόλοιπων ηρώων του 1821, θα τελέσει ο μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος, ενώ το «παρών» θα δώσουν δεκάδες κληρικοί και μοναχοί. «Επιβάλλεται να τιμήσουμε του ήρωες της εθνικής μας παλιγγενεσίας, για τις πολύτιμες θυσίες τους. Οι ιθύνοντες δεν μπορούν να αδιαφορούν άλλο για το Τάμα του Κολοκοτρώνη. Δεξιοί και αριστεροί, όλοι ενωμένοι, πρέπει να επιστρέψουμε στις ρίζες μας και να αναζωογονήσουμε το εθνικό μας σθένος» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σωματείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: