Ο "Χριστιανισμός" της απάτης και και ο Χριστιανισμός της Ορθοδοξίας :

Justin Welby is enthroned as Archbishop of Canterbury
(Ο Ιουστίνος Γουέλβη ενθρονίζεται ως Αρχιεπίσκοπος Καντερμπουρίας)



Ποια Αγία Γραφή ασπάζεσαι;

Αυτή η Αγία Γραφή γράφει : Και καθώς ουκ εδοκίμασαν τον Θεόν έχειν εν επιγνώσει, παρέδωκεν αυτούς ο Θεός εις αδόκιμον νουν, ποιείν τα μη καθήκοντα, ομοίως δε και οι άρσενες αφέντες την φυσικήν χρήσιν της θηλείας εξευκαύθησαν εν τη ορέξει αυτών εις αλλήλους, άρσενες εν άρσεσι την ασχημοσύνην κατεργαζόμενοι και την αντιμισθίαν ην έδει της πλάνης αυτών εν εαυτοίς απολαμβάνοντες. Διά τούτο παρέδωκεν αυτούς ο Θεός εις πάθη ατιμίας. αι τε γαρ θήλειαι αυτών μετήλλαξαν την φυσικήν χρήσιν εις την παρά φύσιν...

Εσείς θεομπαίχτες εκτός των άλλων, "ευλογείτε" εντός των "ναών" σας γάμους κιναίδων και λεσβίων!...

The Archbishop of Canterbury knocks to enter cathedral
Tradition dictates that the archbishop had to knock three times before entering the cathedral
(Η παράδοση ορίζει ότι ο αρχιεπίσκοπος πρέπει να κτυπήσει τρεις φορές (την πόρτα) προτού εισέλθει στον καθεδρικό ναό).

Ιδού ο Ορθόδοξος τρόπος να ανοίξουν οι πόρτες ταλαίπωροι χριστέμποροι Αγγλικανοί, Παπικοί, Οικουμενιστές και κάθε άλλη "ρίζα πικρίας" :

Απολιπών τον βίον ο Αρχιερεύς των  Ιεροσολύμων Ζαχαρίας (609-632), συνηθροίσθη όλον το πλήθος εις την Εκκλησίαν και κλείσαντες τάς πύλας του Ναού και σφραγίσαντες επιμελώς, ανέμενον έξωθεν, ίνα ίδωσι ποίον Αρχιερέα και Ποιμένα θέλει τους εξαποστείλει ο Θεός, διότι τοιαύτην καλήν συνήθειαν είχον οι άνθρωποι εκείνοι. Οπόταν δηλαδή ήθελον να εκλέξουν νέον Αρχιερέα, έκλειον καλώς τας θύρας του Ναού και όστις ήθελε δυνηθή να ανοίξη αυτάς διά προσευχής, εκείνον ευθύς ως άξιον εχειροτονούσαν. Τότε λοιπόν, ως υπό θείας Χάριτος οδηγηθείς ο ιερός Μόδεστος, έφθασεν εις τάς πύλας του Ναού και ευθύς διά της προσευχής του αι θύραι ηνοίχθησαν και ο θείος Μόδεστος Αρχιερεύς του Θεού αποκατεστάθη, διά την απλότητα, την καθαρότητα και την αγάπην την οποίαν είχεν εις τον Θεόν. Χειροτονηθείς δε Αρχιερεύς ο Άγιος και αγωνιζόμενος καθ΄ εκάστην έτι περισσότερον, του εδόθη τοιαύτη Χάρις εκ Θεού και τοιαύτη πλουσιωτάτη δύναμις, ώστε εκτός από τα άλλα θαύματα και τας ιατρείας, τας οποίας έκαμεν εις τους ανθρώπους, εθεράπευε και τα ζώα.

Aυτό το άνοιγμα των θυρών με μετέφερε στον αδελφό μας Κυπριανό Χριστοδουλίδη με τον αγώνα που κάνει χρόνια τώρα για τις μεταμοσχεύσεις. Τι σχέση έχουν οι πόρτες με τις μεταμοσχεύσεις; Μου θύμισαν τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο με το ταξίδι του στο Μαϊάμι των Η.Π.Αμερικής. Όπως γνωρίζω, αν δεν κάνω λάθος, έφθασε στο Μαϊάμι με σκοπό να αφαιρέσουν από κάποιον άνθρωπο ένα όργανό του και να το μεταμοσχεύσουν στον Αρχιεπίσκοπο. Φυσικά μετά την αφαίρεση ο άνθρωπος θα γινόταν... μακαρίτης. Από αυτά τα Συναξάρια που διαβάζω τόσα χρόνια, θα ήθελα να ακούσω ότι ο Αρχιεπίσκοπος όταν έφθασε στο νοσοκομείο, θα παρακαλούσε να συναντήσει τον δότη, να ζητήσει να εξέλθουν όλοι έξω του δωματίου, να προσευχηθεί στον Κύριό μας να θεραπεύσει τον υποψήφιο δότη λέγοντάς του: αδελφέ, ιάται σε Ιησούς ο Χριστός, ανάστηθι...  Γνωρίζουμε από την Αγία Γραφή ότι : ο πιστεύων εις εμέ, τα έργα α εγώ ποιώ κακείνος ποιήσει και μείζονα τούτων ποιήσει...

Δεν είναι έτσι; Έχει χαθεί η Πίστις, ή εγώ παρερμηνεύω την Αγία Γραφή;


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαίρετε.
Σας έχω στείλει ένα μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Θα χαιρόμουν πολύ να μου απαντούσατε.
Καλή Σαρακοστή.

Silver είπε...

Aδελφέ εν Χριστώ χαίρε!
Διάβασα την ενδιαφέρουσα επιστολή σου και θα σου απαντήσω.

Αν θα ήθελες θα μπορούσαμε να μεταφέρουμε τον διάλογό μας στο ιστολόγιο της "Ορθόδοξης Φωνής" για πνευματική ωφέλεια και άλλων ψυχών. Αυτά που γράφεις νομίζω είναι σκέψεις που θα ενδιαφέρουν αρκετούς προβληματισμένους αδελφούς μας. Εν πάση περιπτώσει δεν θα κάνω τίποτα χωρίς την δική σου θέληση.