ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΜΗΝΕΣ


Ιερώνυμος: Η Εκκλησία δεν θα μπορεί να πληρώσει τους υπαλλήλους της
Ιερώνυμος: Η Εκκλησία δεν θα μπορεί να πληρώσει τους υπαλλήλους της
«Η Εκκλησία μας, μετά από δυο μήνες δεν θα έχει να πληρώσει τους υπαλλήλους και αν δεν βρει τρόπους να εξασφαλίσει τα χρήματα για την πληρωμή των υπαλλήλων, δηλαδή 300 ανθρώπων, οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να απολυθούν και να μείνουν άνεργοι» είπε ο αρχιεπίσκοπος, μιλώντας στον δημοτικό κανάλι TV100 της Θεσσαλονίκης.
Αναφερόμενος σε όσα λέγονται για την μεγάλη εκκλησιαστική περιουσία, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας διευκρίνισε ότι τα έσοδα του Αρχιεπισκόπου είναι κάτω από 2000 ευρώ μηνιαίως και ότι δεν έχει κανένα άλλο εισόδημα.

«Τώρα πως κολυμπάμε στα χρήματα (όπως λέγεται) δεν μπορώ να καταλάβω» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος, προσθέτοντας ότι επικρατεί σύγχυση γύρω από το θέμα και ότι τα έσοδα της Εκκλησίας στην πραγματικότητα είναι πολύ μικρότερα από όσα ίσως πιστεύει ο κόσμος, αφού πολλά ακίνητά της είναι όπως είπε ξενοίκιαστα και πολλά μισθώματα δεν εισπράττονται.
«Ποια διαμερίσματα όταν είναι όλα ξενοίκιαστα, ποια μισθώματα τα οποία είναι απλήρωτα, ποια μερίσματα από τις τράπεζες, που οι τράπεζες όλες πήραν ό,τι μετοχές υπήρχαν και εξαφάνισαν όλη την οικονομική δυνατότητα της Εκκλησίας;» διερωτήθηκε, καταλήγοντας:

«Επομένως είναι ένα πολύ μεγάλο παραμύθι αυτό και το τραγικό είναι ότι ενώ έχουν δοθεί απαντήσεις επί απαντήσεων, όλοι κάνουν ότι το αγνοούν».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η κωλυσιεργία της δικαιοσύνης και η αδυναμία της κυβέρνησης να εφαρμόσουν τη νομοθεσία και να ματαιώσουν πάραυτα τη χυδαία και βλάσφημη παράσταση Corpus Christi προκαλούν νέες αντιδράσεις!
ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΧΥΤΗΡΙΟ» (ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 44)
http://www.orthodoxia.gr/show.cfm?id=1720&obcatid=1

Silver είπε...

Ευχαριστώ για την ενημέρωση (ήδη το ανέβασα), και για την επίσκεψη.

Νάσαι πάντα καλά, η Κυρία Θεοτόκος σκέπη μας!