"Χρήσιμη η αξιοποίηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας για την Εκκλησία, αλλά και για την Πολιτεία"


27/9/2012
Συνάντηση είχε το μεσημέρι στο Μέγαρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο Μακαριώτατος με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη και τον Υφυπουργό κ. Νότη Μηταράκη.

Ο Υπουργός, με την είσοδό του στο γραφείο του Μακαριωτάτου, δήλωσε χαρακτηριστικά πως: "Παλεύουμε και δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να παλέψουμε σ' αυτήν τη δύσκολη συγκυρία". Στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Χατζηδάκης είπε: "Σε συνέχεια της συνάντησης που είχε ο Μακαριώτατος με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, συζητήσαμε για την αξιοποίηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας σε όλη την Ελλάδα...αυτή θα είναι χρήσιμη και στην Εκκλησία, αλλά και στην Πολιτεία. Στην Εκκλησία θα ενισχύσει το κοινωνικό της έργο, που είναι διπλά χρήσιμο στις μέρες μας, παράλληλα, όμως, θα φέρει στον τόπο και επενδυτές".
 


Τόσο ο κ. Υπουργός, όσο και ο Μακαριώτατος, συμφώνησαν λέγοντας πως ήρθε η ώρα να δούμε ποια είναι πραγματικά η περιουσία της Εκκλησίας και να προχωρήσουμε στην αξιοποίησή της.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν ακόμη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος Βασίλειος, Πρόεδρος της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών, ο Επίσκοπος Διαυλείας Γαβριήλ, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου και ο Επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος, Διευθυντής της Ε.Κ.Υ.Ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: