Θα είναι ένα μεγάλο τέμενος και σχεδιάζεται να γίνει με κρατικά κονδύλια :


Ανοιχτό το θέμα τζαμιού στον Βοτανικό.Μια δήλωση από Κωνσταντινούπολη δημιουργεί ερωτήματαΕρωτηματικά δημιουργεί δήλωση που αποδίδεται στον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη Νικόλαου Μαθιουδάκη από την οποία προκύπτει - αν έχει αποδοθεί σωστά - ότι η  Ελλάδα εξετάζει ξανά το θέμα του χώρου στον οποίο σχεδιάζεται να γίνει το τέμενος στην Αθήνα.

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας, μετέβη στην Τραπεζούντα για Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά  και - κατα την εφημερίδα Vatan - επισκέφθηκε τον Νομάρχη Τραπεζούντας κ. Ρετζέπ Κιζιλτζίκ  . Ο κ Μαθιουδάκης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν υπάρχει κάποια εξέλιξη αναφορικά με το τέμενος που θα κατασκευαστεί στην Αθήνα, φέρεται να είπε : « Σχετικά με την κατασκευή του τεμένους έχει ληφθεί απόφαση από πολιτικής και διοικητικής πλευράς. Όμως συνεχίζονται οι συζητήσεις σχετικά με το που θα γίνει. Επιθυμούμε την κατασκευή όχι μόνο ενός τεμένους , αλλά και του περιβάλλοντα χώρου. Κατά συνέπεια θα είναι ένα μεγάλο τέμενος και σχεδιάζεται να γίνει με κρατικά κονδύλια».

 Από την αναφορά αυτή προκυπτει ότι τουλάχιστον επενεξεταζεται η επιλογή του Βοτανικού για το τέμενος και συγκεκριμένα η διάθεση ένος μέρους  χώρου που ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό  όπου υπάρχει και  μια μεγάλη αποθήκη προς αξιοποίηση.Για τον Βοτανικό έχουν ήδη γίνει επίσημες ανακοινώσεις και δεν υπάρχει τίποτε νεώτερο.
Το πιθανότερο πάντως μπορεί είναι ότι ο Τουρκος δημοσιογράφος να μην  απέδωσε σωστά τις διατυπώσεις του πρόξενου , ο οποίος άλλωστε δεν έχει,υπηρεσιακά, καμία αρμοδιότητα αφού το θέμα αυτό ανήκει σε άλλα υπουργεία ( Παιδείας κλπ).Το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί απλώς το θέμα επειδή αφορά τον αραβικό΄και μουσουλμανικό κόσμο, αλλά δεν έχει ρόλο ή λόγο. Οπότε μάλλον για παρεξήγηση θα πρόκειται.Εκτός...  
  
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Πάντως με αφορμή την σημερινή τρίτη λειτουργία στην Μονή Παναγίας Σουμελά ο   Οικουμενικός  Πατριάρχης κ Βαρθολομαίος- που χοροστατησε -  έστειλε ευχαριστήρια επιστολή πρός τον Τουρκο Πρωθυπουργό κ. προς Ερντογάν. 
Κατα την εφημερίδα  Haberturk ο Πατριάρχης  γράφει ότι η λειτουργία  στο ιστορικό Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά έχει πολύ μεγάλο νόημα για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς . Ο Πατριάρχης ευχαρίστησε  και τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γκιουνάϊ και ευχήθηκε και τους μουσουλμάνους για την εορτή του Μπαϊραμίου του Ραμαζανίου που πλησιάζει.


http://www.onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: