Γκρούεφσκι: «Η Ελλάδα ασκεί πολιτική γενοκτονία εναντίον μας»


«Η Ελλάδα ασκεί πολιτική γενοκτονία εναντίον μας. Αυτό που κάνει η Ελλάδα αφορά τη μοίρα των ανθρώπων, παρεμποδίζει την ένταξή μας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ και όλα τα οφέλη που μπορούμε να έχουμε», ανέφερε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, στο πλαίσιο χθεσινοβραδινής συνέντευξής του στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων «Κανάλ 5».

Σε ερώτηση για το τι αναμένει από τη νέα ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας, ο κ. Γκρούεφσκι είπε ότι, «έχοντας υπόψη το παρελθόν του κ. Σαμαρά και τις απόψεις του για το θέμα αυτό, δεν πρέπει να περιμένουμε και πολλά».

Ο κ. Γκρούεφσκι υποστήριξε ότι ο κ. Σαμαράς, το 1991, ως υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, από κοινού με τον τότε πρωθυπουργό της χώρας Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, «δημιούργησε το πρόβλημα της ονομασίας».

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οι ευθύνες που έχει κάποιος ως πρωθυπουργός μίας χώρας είναι διαφορετικές από απόψεις και θέσεις που εξέφραζε από άλλη θέση και ως εκ τούτου, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ θα περιμένει μερικούς μήνες μέχρι να διαπιστώσει ποια θα είναι η οριστική θέση του κ. Σαμαρά κι «εάν υπάρχει βούληση από την ελληνική πλευρά για την επίλυση της εκκρεμότητας της ονομασίας».

Ακόμη, ο κ. Γκρούεφσκι εκτίμησε ότι στην παρούσα φάση δεν είναι πιθανή η επίτευξη ευρύτερης συναίνεσης στο εσωτερικό της ΠΓΔΜ για τον καθορισμό των «κόκκινων γραμμών» της χώρας, καθώς, όπως είπε, η αντιπολίτευση δεν έχει συνεπή στάση επί του ζητήματος της ονομασίας και μεταβάλει συνεχώς τη θέση της για το θέμα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: