Πατριαρχικό συλλείτουργο στη πόλη Σιμπίου της Ρουμανίας


Πατριαρχικό συλλείτουργο ετέλεσαν την 29η Οκτωβρίου ε.ε. στη πόλη Σιμπίου της Ρουμανίας η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’ και η ΑΜ ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ.Δανιήλ.

     Κατά το Πατριαρχικό συλλείτουργο, στο οποίο παρέστησαν ο Εξοχ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ρουμανίας κ. Traian Basescu, συνοδευόμενος από υψηλόβαθμους κρατικούς αξιωματούχος, εκπρόσωποι χριστιανικών δογμάτων και άλλοι επίσημοι, πραγματοποιήθηκε και η τελετή αγιοκατατάξεως του Αγίου Ιεράρχου Andrei Saguna, Μητροπολίτου Τρανσυλβανίας.

     Προ του πέρατος της Ευχαριστιακής Συνάξεως ωμίλησαν περί της  ζωής και της δράσεως του Αγίου  Andrei Saguna ο Μακ.κ.Δανιήλ και ο Σεβ.Αρχιεπίσκοπος Σιμπίου και Μητροπολίτης Τρανσυλβανίας κ.Λαυρέντιος, ενώ αντιφώνησε η ΑΘΜ καταλλήλως, προσφέροντας ιερό Ευαγγέλιο στο Ναό και αρχιερατικό εγκόλπιο στον Σεβ.κ.Λαυρέντιο.

     Ακολούθησε επίσημο γεύμα, κατά την διάρκεια του οποίου ο Μακ.Πατριάρχης Αλεξανδρείας περιεκόσμησε τον Σεβ.Τρανσυλβανίας με τον Λεόντα του Τάγματος του Αγίου Μάρκου.

     Τέλος, το απόγευμα της ιδίας ημέρας οι Σεπτοί Προκαθήμενοι με τις συνοδείες τους μετέβησαν οδικώς στην πόλη Άλμπα Ιούλια, όπου εψάλη Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό επί τη αφίξει τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: