ΙΜΙΑ- ΑΝΕΞΧΙΝΙΑΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΚΚΡΕΜΕΣ --- Χαράλαμπος B. Κατσιβαρδάς, Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω

Ι Μ Ι Α 31 Ιανουαρίου 1996
Παραθέτω ωσεί προλόγου το κάτωθι :
"Θ΄ ακολουθήσω με θάρρος τη μοίρα μου. Ίσως αυτό να ναι το τελευταίο μου γράμμα. Μα πάλι δεν πειράζει. Δεν λυπάμαι για τίποτα. Ας χάσω το κάθε τι. Μια φορά κανείς πεθαίνει. Θα βαδίσω χαρούμενος στην τελευταία μου κατοικία. Τι σήμερα τι αύριο; Όλοι πεθαίνουν μια μέρα. Είναι καλό πράγμα να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα. Ώρα 7:30. Η πιο όμορφη μέρα της ζωής μου. Η πιο όμορφη ώρα. Μη ρωτάτε γιατί."
(απόσπασμα από τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη, αγωνιστή της ΕΟΚΑ, δολοφονηθείς από τους Βρετανούς στις 14-3-1957»
Ι Μ Ι Α 31 Ιανουαρίου 1996
«Στα σκοτεινά πηγαίνουμε, στα σκοτεινά προχωρούμε... Οι ήρωες προχωρούν στα σκοτεινά. Λίγες οι νύχτες με φεγγάρι που μ’ αρέσουν»,
Γιώργος Σεφέρης _Τελευταίος Σταθμός_

Δόξα και τιμή Αθάνατοι :
υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός, σκοτώθηκαν.
ΆΠΑΝΤΕΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ
Η ταπεινότητά μου αποτίει ως ελάχιστο φόρο τιμής σε όσους με γενναία αυταπάρνηση θυσίασαν την ίδια τους τη ζωή για την δική μας ελευθερία και τη δημοκρατία την οποία σήμερα απολαμβάνουμε ασμένως και εκ του ασφαλούς. Οι πεσόντες στο πεδίο των μαχών για την διασφάλιση του μη αυτονόητου και διαρκώς δικυβευόμενου έννομου αγαθού της Ε Θ Ν Ι Κ Η Σ ΜΑ Σ Α Σ Φ Α Λ Ε Ι ΑΣ αποτελούν δια πάντα ήρωες της ελευθερίας και τους οφείλουμε πέραν του καθιερωμένου μνημοσύνου, την δέουσα αγάπη στο μέτρο που τους αρμόζει, αποδίδοντας του τιμή και εύκλεια.
Ειδικότερα στην σημερινή παγκοσμοποιημένη πραγματικότητα όπου, η Νέα Τάξη πραγμάτων εν αγαστή σύμπνοια με τα Εθνομηδενιστικά-εξ-εθνικά παράκεντρα, προωθούν με καθοιονδήποτε τρόπο τον πλήρη αφελληνισμό της Πατρίδας μας δίκην του ψευδιπίγραφου και έωλου προοδευτισμού, είναι κάθε άλλο παρά επίκαιρη η άσβεστη μνήμη των εθνικών μας ηρώων.
Η απότισης του δέοντος φόρου τιμής, φρονώ ότι, ιδίως εις τους χαλεπούς, ανθελληνικούς καιρούς τους οποίους βιώνουμε, καθίσταται επιτακτική ανάγκη να τον αποδίδουμε πανηγυρικώς μετά της συνοδείας απάντων των συνεφελκομένων τύπων, οι οποίοι προσδίδουν το ανυπολόγιστο και ασύλληπτο μέγεθος της θυσίας των τριών προμνησθέντων ηρώων, οι οποίοι σκοτώθηκαν, εις τον βωμό του καθήκοντος υπέρ πίστεως και πατρίδας, χαράσσοντας με ανεξίτηλα γράμματα το «έπος» τους αυτό εις τις καρδιές της νεότερης Ελλάδας.
Ημείς ως αυτόκλητοι θεματοφύλακες αλλά και εκ του Νόμου γνήσιοι κληρονόμοι των προγόνων μας, οφείλουμε να τιμούμε ιδιαίτατα τους νεκρούς μας οι οποίοι είναι παράδειγμα προς μίμηση, δια την ανδρεία του, την αποφασιστικότητά τους με αντάλλαγμα το μείζον αγαθό την γλυκιά ελευθερία της πατρίδα μας και να τους μνημονεύουμε τιμώντας τους με αγάπη, ευλάβεια, θαυμασμό και προσμονή!
Επιλείψει με γαρ διηγούμενον ο χρόνος εν είδει κατακλείδας θέτω το κάτωθι :
«Άνδρες που περπατούν στη ζωή ευθυτενείς και με γαλήνη, μαθημένοι να πονούν χωρίς να υποφέρουν, να νικούν χωρίς να θριαμβολογούν, να νικώνται χωρίς να μοιρολογούν. Αυτοί είναι οι πραγματικοί άνδρες, θεμέλια γενεών» (Παύλος Μελάς)
Ας είναι αιωνία τους η μνήμη!!!! Νυν εν παντί και πάντοτε και υπέρ πάντων ο αγών!
Χαράλαμπος β Κατσιβαρδάς
        Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω

Δεν υπάρχουν σχόλια: