Εις τα ζητήματα της Πίστεως δεν χωρεί συγκατάβασις

Θυμήσου αδελφέ μου, εκείνο όπερ είπεν ο έπαρχος εις τον Άγιον Θεόδωρον τον Γραπτόν· «Μίαν μόνην φοράν συγκοινωνήσατε με ημάς (τους Εικονομάχους) και κατόπιν πορεύεσθε όπου θέλετε». Ο δε Άγιος Θεόδωρος απεκρίθη· «Ω έπαρχε, τούτο είναι το ίδιον, ως να έλεγέ τις εις άλλον: άφησε να κόψω την κεφαλήν σου μίαν μόνον φοράν, και κατόπιν ύπαγε όπου αγαπάς». 

5 σχόλια:

Ν/Α είπε...

Η συγκοινωνία με επίγνωση στούς αιρετικούς, είναι ίδιον τής αλλαξοπιστίας, είναι αποκεφαλισμός Τού Δεσπότη μας Ιησού Χριστού, και ο άνθρωπος, εκτός τής Αγίας Εκκλησίας είναι πεθαμένος.
Έτσι τουλάχιστον ερμηνεύεται στο παραπάνω κείμενο υπό τόν Άγιο Θεόδωρο, καί τούτη η επιταγή είναι Τού Παναγίου Πνεύματος, και δεν χωρεί εξαιρέσεις.

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Ἕνας ἀκόμη καταπέλτης κατά τῶν αἱρετικῶν «δυνητιστῶν» καί «ἀχρικαιριστῶν»! Ἀπορῶ πῶς οἱ γνωστοί πράκτορες τῶν Οἰκουμενιστῶν δέν ἔχουν «κοπρίσει» μέ τίς γνωστές πνευματικές/ἀκαθαρσίες/ἀερολογίες των καί αὐτήν τήν ἀνάρτησιν.

Ανώνυμος είπε...

Οι Ορθόδοξοι Αντιοικουμενιστές που αποκαλύπτουν την παλαιοημερολογίτικη πλάνη και δεν δέχονται την υποχρεωτική αποτείχιση, δεν είναι ούτε πράκτορες και πολύ περισσότερο των οικουμενιστών δεν είναι!!!

Τα σχόλια τους είναι ευωδιαστά απο Ορθοδοξία.
Ακαθαρσίες είναι οι συκοφαντίες εναντίον τους!!!

Ορθόδοξος

Ανώνυμος είπε...

Η Ορθοδοξία πάντα ήταν προαιρετική. Όποιος θέλει μπαίνει στην Ορθοδοξία, και όποιος θέλει παραμένει Σχισματοαιρετικός Νεοημερολογίτης.

Ανώνυμος είπε...

Αιρετικό και ημερολογιολατρικό το παλαιοημερολογίτικο σχόλιο 2:17μμ !!!!!!!!