Μητρ. Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος -- ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΑΥΡΑ ΧΡΟΝΙΑ!

ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΑΥΡΑ ΧΡΟΝΙΑ! «ΑΡΠΑΧΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΣΤΑΝΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ»

«ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ»

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ, 

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΑΥΡΑ ΧΡΟΝΙΑ!

ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ! 

ΜΕΓΑΛΕΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ 

Σ' ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ! 

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ:

«Μελλήσετε δέ ἀκούειν πολέμους καί ἀκοάς πολέμων· ὁρᾶτε μή θροεῖσθε· δεῖ γάρ πάντα γενέσθαι, ἀλλ’ οὔπω ἐστί τό τέλος. ἐγερθήσεται γάρ ἔθνος ἐπί ἔθνος καί βασιλεία ἐπί βασιλείαν, καί ἔσονται λιμοί καί λοιμοί καί σεισμοί κατά τόπους· πάντα δέ ταῦτα ἀρχή ὠδίνων». (Ματθ. κδ’, 6-8)
«Ὅταν δέ ἀκούσητε πολέμους καί ἀκαταστασίας, μή πτοηθῆτε· δεῖ γάρ ταῦτα γενέσθαι πρῶτον, ἀλλ’ οὐκ εὐθέως τό τέλος. τότε ἔλεγεν αὐτοῖς·ἐγερθήσεται ἔθνος ἐπί ἔθνος καί βασιλεία ἐπί βασιλείαν, σεισμοί τε μεγάλοι κατά τόπους καί λιμοί καί λοιμοί ἔσονται, φόβητρά τε καί σημεῖα ἀπ’ οὐρανοῦ μεγάλα ἔσται».(Λουκ. κα’, 9-11)

******
_____Αγαπητοί μου Αδελφοί - Ορθόδοξοι Χριστιανοί, 

_______Τον τελευταίο καιρό όλο καί πιό συχνά συμβαίνουν εντελώς παράδοξα πράγματα! Φωτιές εδώ, πλημμύρες εκεί, σεισμοί πάρα πέρα, αρρώστειες εδώ και εκεί! Επίσης η θάλασσα βγαίνει έξω από τα όριά της και πλημμυρίζει τους δρόμους στη  στεριά! Καί όλα αυτά συμβαίνουν όχι σε μια συγκεκριμένη περιοχή ΑΛΛΑ Σ' ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

  • «Κλιματικός εφιάλτης για τις παγκόσμιες μητροπόλεις! Τά επόμενα τριάντα χρόνια  θα αυξηθούν  οι πλημμύρες και οι περίοδοι ξηρασίας»,προαναγγέλλουν ολοι οι ειδικοί Επιστήμονες  (βλ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 12.07.2019, σελ. 25)
  • «Πεσκάρα: 18 τραυματίες από χαλάζι σε μέγεθος πορτοκαλιού»!!! (βλ. ανωτ.) Δεν είναι πρωτοφανές αυτό το φαινόμενο;
  • «Καταιγίδες φονιάδες τώρα καί στην Ελλάδα»,  γράφει και η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ (12.07.2019, σελ.10).  

___________Συγχρόνως πληθύνονται συνεχώς οι φωνές αγωνίας από το στόμα αγιασμένων ψυχών!  Όχι μόνον μας προειδοποιούν, αλλά συγχρόνως μας και αποκαλύπτουν  την οδόν της σωτηρίας! Δηλ. την Μετάνοια καί τήν επιστροφή στούς κόλπους της Εκκλησίας, στην αγκαλιά του Θεού!
______Δέν είναι πολύς καιρός, που ένα αγιορείτης άγιος πατήρ έδωσε στον κόσμο τό μήνυμα: «Κρατηθείτε, λοιπόν, από τόν Θεό καί αρπαχτείτε από το φουστάνι της Παναγίας!Μετανοείστε και δείξτε την Πίστη σας στον Θεό. Χωρίς Αυτόν δεν έχουμε ελπίδα για τίποτα» έγραψεν! (βλ. Μηνύματα Ζωής Αιωνίου, ΕΙΣ ΔΟΞΑΝ ΚΥΡΙΟΥ!, τ.  14, Δεκέμβριος 2018, σελ. 3).
_______Παρά το γεγονός, ότι κάποιοι εν Χριστώ  Αδελφοί μας, που συγκροτούν την Ομάδα «Αγαπούληδες του Θεού», θα μας κατηγορήσουν και πάλι, ότι «λέμε καρικατούρες», εμείς συνεχίζουμε να κτυπάμε τον κώδωνα του κινδύνου!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ,
ΟΤΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ....ΚΟΛΑΣΗ! 

_______Αδελφοί μου, ξυπνείστε! Δεν αντιλαμβάνεσθε, ότι προγευόμεθα πλέον την εποχή του Αντιχρίστου; Δεν βλέπετε τα αίσχη, τα οποία διαπράττουν άνθρωποι χωρίς Θεό; Δεν ανατριχιάζετε, όταν διαβάζετε την ομολογία του Ιωάννη Π...κη, του δολοφόνου της Αμερικανίδος Βιολόγου Suzanne Eaton; 
  • _______Ιδού τα ίδια του τά λόγια:  «Είχα μεγάλη επιθυμία νά κάνω σεξ. Πήρα το αυτοκίνητο και έψαχνα στις παραλίες να βρώ μιά γυναίκα..» Καί τελικώς ικανοποίησε τις κτηνώδεις ορέξεις του με την Αμερικανίδα, που έκανε τζόκινγκ σε κάποιο ερημικό δρόμο! Την εβίασε δύο φορές, καθ' όν χρόνον η γυναίκα ήτο εν ζωή, πλην όμως και αναίσθητη, και μια τρίτη φορά, όταν αυτή ήταν πλέον νεκρή!!!!! «Όταν σταμάτησε να αναπνεέι, τη βίασα», ομολογεί ο ίδιος! Στο τέλος την πέταξε σ' ενα βάραθρο! Ούτε ο Διάβολος δεν γνωρίζει τέτοια ...κόλπα ακολασίας! (Βλ. ΜΑΚΕΛΕΙΟ, 17.07.2019, σελ. 15). 
  • ______Και μια ακόμη είδηση: «Συμφώνως με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, 30.000  μαθήτριες (κάτω των 16 ετών) υποβάλλονται κάθε χρόνο σε έκτρωση από το σύνολο των 150.000 αμβλώσεων», γράφει η ΕΣΤΙΑ (βλ. φ. της 16.07.2019, σελ. 8).
  • ______Μια τρίτη επίσης τραγική είδηση: «Είκοσι χρόνια φυλακή σε 70χρονο, που βίαζε τρία αδελφάκια (ένα αγοράκι και δύο κοριτσάκια 10, 12 και 14 ετών)  στη Λέσβο»!!! Η Μητέρα γνώριζε, αλλά δεν κατήγγειλε...» γράφει η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (βλ. φ. 28.06.2019, σελ.21).
  • ______Συνεχίζουμε την έρευνα! «Κρήτη: Μαχαίρωσε τον αδελφό του και αυτοκτόνησε» (βλ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 24.06.2019, σελ. 22).
  • _______«Ξυλοκόπησαν άστεγο για να του πάρουν λίγα ευρώ»!!!(βλ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 011.07.2019, σελ. 22).
  • ___«Έσφαξε τον πατέρα της! Τραγωδία στην Αγ. Παρασκευή μέ πρωταγωνίστρια 31χρονη....Οι γείτονες  είδαν τη γυναίκα στον δρόμο αιματωβαμμένη να κρατάει το μαχαίρι με το οποίο σκότωσε τον πατέρα της και να επιχειρεί να αυτοκτονήσει...» (βλ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 22.06.2019, σελ 21).
  • ______«Σκότωσε τον 72χρονο αδελφό του στην πλατεία του χωριού τους, στην Κρήτη» (βλ. ενθ. ανωτ. 02.07.2019, σελ. 20).
  • ______«Σοκ! ...Μια 18χρονη έπεσε θύμα ξυλοδαρμού και βιασμού από αγόρια ηλικίας 12 και 14 ετών...Η 18χρονη βρέθηκε κακοποιημένη σε θάμνους...», γράφει η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ (βλ. φ. της 11.07.2019, σελ. 5). 
  • _____«Unisef: 765 εκατομμύρια παιδιά αναγκάστηκαν να παντρευτούν ......σε ηλικία κάτω των 18 ετών! Από αυτά ένα στα πέντε υποχρεώνονται να παντρεύωνται πρίν κλείσουν τα 15 τους χρόνια...» (βλ. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, 08.06.2019, σελ. 27).
  • «Έπιασε τον σύζυγο να ασελγεί στην 16χρονη κόρη...Τον ξεσκέπασε με κρυφή κάμερα» (βλ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 14.06.2019, σελ. 16).
  • ______«Εξέδιδε τη σύζυγό του! Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Καλαμάτας μετά τήν καταγγελία 30χρονης, ότι ο σύζυγός της την εξανάγκαζε να εκδίδεται σχεδόν σε καθημερινή βάση με έναν 73χρονο αντί 100 ευρώ τη φορά....» (βλ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 18.06.2019, σελ. 22). 
  • ______«Έφηβος μαχαίρωσε τον πατέρα του!... Σοβαρό επεισόδιο, που λίγο έλειψε να μετατραπεί σε τραγωδία, εκτυλίχθηκε σε σπίτι οικογένειας στο Αγρίνιο μεταξύ ενός  15χρονου αγοριού και του πατέρα του»!!!! (βλ. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, 18.06.2019, σελ.22).   
  • _______«Σκότωσε τη Μητέρα της και πέταξε το κεφάλι της στο δρόμο»! Πρωταγωνίστρια μια 25χρονη κόρη!!! (βλ. ΠΡΩΤΗ της ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ, 22.07.2019, σελ. 12).
  • _______«Στά ύψη η σύφιλη στην Ευρωπαϊκή Ένωση...Η ασθένεια .....(ενεφάνισε) μια αύξηση κατά 70% κατά το έτος 2017» (βλ. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, 22.07.2019, σελ. 29).    
*****
    Ο ΧΡΙΣΤΟΣ, ΛΟΙΠΟΝ, ΑΠΟΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!
    ΟΠΟΤΕ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ!
    Η ΦΥΣΙΣ ΕΞΕΓΕΙΡΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ!
    _______Ο Χριστός μας, λοιπόν, αδελφοί μου, ατενίζοντας την κολασμένη Κοινωνία και την ακαθαρσία της ψυχής μας, αποστρέφει το Προσωπό ΤΟΥ από εμάς! Και τότε αυτομάτως επέρχεται η καταστροφή!
    ______Στην Ορθόδοξο λατρεία μας, κατά τή διάρκεια του Κατανυκτικού Εσπερινού της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, μεταξύ άλλων ψάλλεται και ο εξής ύμνος:

     Δηλαδή:
     «Μην αποστρέψεις το πρόσωπο Σου από εμένα τον δούλο Σου, διότι υποφέρω πολύ. Άκουσέ με γρήγορα, χωρίς καθυστέρηση. Δείξε μου προσοχή και ελευθέρωσέ με».
    ________Αγαπητοί μου Αδελφοί - Ορθόδοξοι Χριστιανοί, 

      _______Μήπως είναι η ώρα να αφήσουμε τις άσκοπες ενασχολήσεις και τις αμαρτωλές απολαύσεις μας και να ξαναγυρίσουμε στην αγκαλιά του Θεού; 
    _______Μήπως πρέπει να τρέξουμε σε ένα πνευματικό καί να εξομολογηθούμε τις αμαρτίες μας;
    _______Μήπως πρέπει να ξαναγυρίσουμε στην καλή  συνήθεια της καθημερινής προσευχής; Να προσευχώμεθα σηλ. κάθε πρωΐ και κάθε βράδυ οπωσδήποτε; Να εκκλησιαζώμεθα οπωσδήποτε όχι μόνο κάθε  Κυριακή, αλλά και κάθε φορά, που εορτάζεται η μνήμη  ενός των Αγίων της Εκκλησίας μας; 
    _______Μήπως πρέπει να ξαναρχίσουμε την τήρηση της νηστείας κάθε Τετάρτη και κάθε Παρασκευή; Καθώς επίσης να τηρούμε  τη νηστεία των Χριστουγέννων, του Πάσχα και του Δεκαπενταύγουστο, η οποία μάλιστα πλησιάζει; 
    _____Μήπως είναι καιρός να ετοιμάσουμε τον εαυτό μας με εγκράτεια, αγώνα κατά των παθών, μετάνοια και συντριβή καρδίας, ώστε να κοινωνούμε συχνά των Αχράντων Μυστηρίων και να παίρνουμε μέσα μας το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, δηλ. το φάρμακο της αθανασίας; 
    ______Μήπως είναι καιρός να ξαναχτίσουμε την επικοινωνία μας με την Υπεραγία Θεοτόκο; Να διαβάζουμε κάθε μέρα την ιερά Παράκληση; Να διαβάζουμε επίσης συχνά τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας;
    _______Μήπως είναι καιρός να μπούμε κάτω από την Σκέπη της Παναγίας μας  καί να Της πούμε τα λόγια:
     «Την πάσαν ελπίδα μου εις Σε ανατίθημι!  Μήτερ του Θεού 
    φύλαξόν με υπό την σκέπην Σου»;

    ______Αδέλφια μου,
    • 'Ερχονται μεγάλες δοκιμασίες και θλίψεις! 
    •  Όσοι θα ευρίσκωνται κάτω από την Σκέπη  της Παναγίας μας, θα σώζωνται! 
    • Σας ικετεύω, λοιπόν, ελάτε καί πάλι στην Εκκλησία! 
    • Γίνετε ζωντανά Μέλη της Ενορίας σας! 
    • Αγωνισθήτε εναντίον του Διαβόλου!
    • Ελάτε να ξαναγίνουμε Χριστοφόροι!
    • Ελάτε να γίνουμε «επίγειοι άγγελοι»                και «ουράνιοι άνθρωποι»! 
           Με πόνο ψυχής 
      και με πατρική αγάπη  
               + ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ   
        Αίγιον, 22 Ιουλίου 2019 

      Δεν υπάρχουν σχόλια: