Μακαριώτατε, ηγηθείτε του λαού

Μακαριώτατε,
Είναι εις γνώσιν σας ότι η πατρίδα μας εδώ και περίπου 10 έτη ευρίσκεται υπό κατοχή και κυβερνάται από «φίλους», οι οποίοι θέλουν το «καλό μας», ξένους και εντοπίους. Κατοχή η οποία προήλθε από την ηθική και πνευματική παρακμή της κοινωνίας μας και η οποία γαλουχήθηκε από ραγιάδες και εφιάλτες.
Αποτελεί αξίωμα αλλά και μαρτυρία της ιστορίας ότι, για να ελευθερωθεί μία χώρα, ένας λαός, απαιτείται η πνευματική ανάταση αυτού, η οποία επιτυγχάνεται από κάποιον η κάποιους πολιτικούς ηγέτες, οι οποίοι με τον λόγο και το έργο τους, εμπνέουν αυτόν και ανυψώνουν το εθνικό φρόνημα.


Αυτό πολύ περισσότερο δύναται να επιτευχθεί από τους πνευματικούς ηγέτες και δη από την πνευματική αρχή της Εκκλησίας.
Πλην όμως εσείς δια το εθνικό μας θέμα της Μακεδονίας και συγκεκριμένα αυτό των συλλαλητηρίων, ενεργήσατε αντιθέτως απογοητεύοντας τον λαό, εκτιθέμενος από τις ενέργειές σας και τις μη ενέργειές σας. Εκτεθήκατε όμως και από τον ίδιο τον ελληνικό λαό, ο οποίος με το ογκώδες συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη διατράνωσε την αντίθεσή του στο ξεπούλημα της ιστορίας του.
Μακαριώτατε, απαιτείται εκ μέρους σας έστω και την τελευταία στιγμή να ενεργοποιήσετε τον λαό και να δηλώσετε την παρουσία σας στο συλλαλητήριο των Αθηνών, όποτε γίνει αυτό.
Στην αντίθετη περίπτωση πρέπει ο πνευματικός ηγέτης, όταν δεν δύναται να εμπνεύσει το ποίμνιο να παραιτείται.
Μετά
του προσήκοντος σεβασμού
Παναγιώτης Αλμπάλας
Μαρούσι
“O.T”

Δεν υπάρχουν σχόλια: