Υπάρχουν και σήμερα τέτοιοι Ποιμένες ;

Ο αγιώτατος Πατριάρχης Γερμανός Α΄ (715-730), προς τον Λέοντα τον Α΄ τον Ίσαυρον (717-741) : Εις μάτην επίστευσας, ότι θα είμαι όμοιός σου, μετακινών τα όρια των Πατέρων και ευαγγελιζόμενος άλλα, εκτός εκείνων τα οποία ευηγγέλισαν εκείνοι εις ημάς. Δια ταύτα απεδιώχθη της Εκκλησίας και εξωρίσθη ο καλός εκείνος Ποιμήν.

***

Ο Ανώνυμος άφησε ένα  σχόλιο για την ανάρτησή σας "Υπάρχουν και σήμερα τέτοιοι Ποιμένες ;":

A
πό τούς σημερινούς <> της εκκλησίας της Ελλάδος , αλλά και των άλλων ορθοδόξων εκκλησιών μην περιμένετε κανέναν που θα σταθεί σαν τον άγιο Γερμανό , αλλά και τους άλλους αγίους και ομολογητές επισκόπους της ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ , διότι έχουν χάση προ πολλού και την αποστολική πίστη και την αποστολική διαδοχή , φέρουν τίτλους , φορούν μήτρες , αλλά δεν έχουν καμία σχέση με το της ιερωσύνης αξίωμα , και το ξέρουν πολύ καλά αυτό!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

από τούς σημερινούς <> της εκκλησίας της Ελλάδος , αλλά και των άλλων ορθοδόξων εκκλησιών μήν περιμένεται κανέναν που θα σταθεί σαν τον άγιο Γερμανό , αλλά και τους άλλους αγίους και ομολογητές επισκόπους της ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ , διότι έχουν χάση προ πολλού και την αποστολική πίστη και την αποστολική διαδοχή , φέρουν τίτλους , φορούν μήτρες , αλλά δεν έχουν καμία σχέση με το της ιερωσύνης αξίωμα , και το ξέρουν πολύ καλά αυτό!!