Έφοδος της Αστυνομίας στο Καθεδρικό Ναό του Χολαργού το πρωί της Κυριακής

 Οι υπαίθριες διαδηλώσεις επιτρέπονται, αφού βαπτίζονται πολιτικές εκδηλώσεις, οι διαμαρτυρίες αλλοδαπών στο κέντρο της Αθήνας, οι συγκεντρώσεις της νεολαίας στις πλατείες τα βράδια το ίδιο. Μόνο οι συναθροίσεις ολίγων πιστών έξω από την Εκκλησία απαγορεύονται!. Κλήρος και λαός πρέπει να αντιδράσει, ώστε να σταματήσει αυτός ο άτυπος διωγμός της πίστης. 

«Ντου» της Αστυνομίας στη Φανερωμένη Χολαργού το πρωί της Κυριακής (7/2)

Κατόπιν καταγγελίας, η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε έφοδο στον Καθεδρικό Ναό του Χολαργού κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας, απαιτώντας να απομακρυνθούν άμεσα οι όποιοι εκκλησιαζόμενοι από το προαύλιο του Ναού | Αρχιμ. Συμεών Βενετσιάνος: «Ο κορωνοϊός δεν… μεταδίδεται καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας στην κατάμεστη πλατεία της Φανερωμένης αλλά μονάχα όταν σε αυτή βρίσκονται… εκκλησιαζόμενοι»

Το πρωί της Κυριακής (7/2/2021), κατά τη διάρκεια της Θείας Ευχαριστίας και ύστερα από καταγγελία συγκεκριμένης κυρίας, η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, χωρίς τελικά να σημειώσει πρόστιμο.

Οι εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο, απαίτησαν να απομακρυνθούν άμεσα οι όποιοι εκκλησιαζόμενοι από το προαύλιο του Ναού. Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Βενετσιάνος, μιλώντας σε ενορίτες δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα μάθαμε ότι ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται τόσο στις παραλίες, τις πλατείες, τα πάρκα, αλλά κυρίως στην ευχαριστιακή Τράπεζα της Φανερωμένης!

Επίσης μάθαμε ότι ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται στην πλατεία της Φανερωμένης σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, όταν είναι γεμάτη οικογένειες και ηλικιωμένους που χαίρονται τη βόλτα τους -και καλά κάνουν- αλλά μόνο την Κυριακή το πρωί όταν στην πλατεία της Φανερωμένης βρίσκονται εκκλησιαζόμενοι!

Απέναντι στο σύγχρονο διωγμό της ορθόδοξης πίστης μας, καλούμαστε να πορευτούμε με τα δύο πολύ σημαντικά κουπιά της ύπαρξής μας: την πίστη και την αγάπη.

Μένουμε εδραίοι στην ορθόδοξη πίστη μας και τη λατρεία της Εκκλησία μας, που είναι ζωή και χαρά, που είναι ό,τι ομορφότερο υπάρχει στην ψυχή μας.

Ταυτόχρονα προσευχόμαστε με ειλικρίνεια για την εκλεκτή κυρία που μας κατήγγειλε και σκεπάζουμε με την αγάπη μας όλους τους διώκτες της Εκκλησίας μας. Οι χριστιανοί είμαστε άνθρωποι άλλης ποιότητας, είμαστε η ομορφιά αυτού του κόσμου, το “άλας της γης”, όπως είπε και ο Ίδιος ο Χριστός.

Δεν θα επιτρέψουμε στον εαυτό μας να πέσουμε στην κακία, την ψυχρότητα, την εκδικητικότητα. Απέναντι στο σκοτάδι, δεν θα είμαστε ακόμη μεγαλύτερο σκοτάδι, αλλά φως!

Προσευχόμαστε με την ανεπανάληπτη προσευχή που μας παρέδωσε ο Χριστός από το θρόνο Του, δηλαδή από το Σταυρό του μαρτυρίου Του: “πάτερ, ἄφες αὐτοῖς· οὐ γὰρ οἴδασι τί ποιοῦσι” (Λουκ. 23,34). Αυτό επαναλαμβάνουμε σήμερα και κάθε ημέρα.

Θα συνεχίσουμε, με ταπείνωση, πιστότητα και αγάπη, να διακονούμε την Αγία Τράπεζα της Φανερωμένης για όλους τους αδελφούς μας που το επιθυμούν και νιώθουν την Εκκλησία ως λιμάνι ψυχικής γαλήνης, ειρήνευσης, δύναμης και ελπίδας για τον αγώνα της ζωής. Ο Θεός να ευλογεί όλους».

"Ο.Τ."

Δεν υπάρχουν σχόλια: