Το Ιουλιανό ημερολόγιο έγινε ο φορέας του Ορθόδοξου Εορτολογίου. -- Τοῦ κ. Δημητρίου Χατζηνικολάου, Ἀν. Καθηγητοῦ Οἰκονομικῶν τοῦ Παν/μίου Ἰωαννίνων

Χάριν της ενότητας και της κοινής λατρείας των Χριστιανών, ορίσθηκε από τον Θεό μέσω των Αγίων Πατέρων στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο, πάνω στο Ιουλιανό ημερολόγιο να εφαρμοσθεί το Εορτολόγιο της Εκκλησίας. Από τότε και για πάντα το Ιουλιανό ημερολόγιο (το λεγόμενο σήμερα Παλαιό) έγινε ο φορέας του Ορθόδοξου Εορτολογίου. Με αυτό το ημερολόγιο ταυτίσθηκε το Εορτολόγιο της Εκκλησίας, αυτό ακολούθησε η Εκκλησία τόσους αιώνες και αυτό θα έχει και θα ακολουθεί μέχρι την Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου, διότι έτσι θέλησε ο Ίδιος ο Κύριος. Έτσι, το Παλαιό Εορτολόγιο είναι πατροπαράδοτο αφού το όρισαν οι Θεοφόροι Πατέρες και αυτό παραλάβαμε, είναι δε και Θεοκέλευστο διότι έγινε με την θέληση και εντολή του Τριαδικού μας Θεού!!!

Γι αυτό, όσοι, για να δικαιολογήσουν την παράβαση της αλλαγής του Εκκλησιαστικού ημερολογίου (του παλαιού) και κατ επέκταση την αρχή της πτώσεως στην Παναίρεση του Οικουμενισμού, λένε ότι το παλαιό (το Εκκλησιαστικό) ημερολόγιο είναι ειδωλολατρικό, βλασφημούν κατά του Τριαδικού μας Θεού και κατά των Αγίων Θεοφόρων Πατέρων.
Όποιοι όπως ο γέροντας Παίσιος που για να υποστηρίξει το έκτρωμα του Νέου Ημερολογίου-Εορτολογίου και κατ επέκταση τον Οικουμενισμό, έλεγε ειρωνικά ότι το Ιουλιανό Ημερολόγιο (το Παλαιό) το έκανε ειδωλολάτρης και όποιος άλλος έλεγε και λέει το ίδιο, αποδεικνύεται ότι είναι διαστρεβλωτές της Αλήθειας, Αγιομάχοι και Θεομάχοι.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν αυτό το σχόλιο του κ.Δημητρίου Χ. δεν δηλώνει ηλερολογιολατρεία,τότε,κ.Αργυρακόπουλε,τι είναι; Εγώ αυτόν τον Θεό του Δ. Χ. δεν τον πιστεύω και δεν τον ακολουθώ! Αναθεμα στον Άγιο Παΐσιο Εζνεπίδη και τον Άγιο Ευθύμιο Τρικαμηνάν μας λέει ο Δ. Χ, αλλά αυτό γυρίζει μπούμεραγκ στο ξεροκέφαλό του. Δεν μπορεί με αυτό το θράσος να υβρίζει αγίους ανθρώπους σαν τον Πατέρα Ρόουζ που ονομάζουν θηρίο και τέρας τον Παλαιοημερολογιτισμός. Αιδώς κ.Δ.Χ! Είναι ντροπή και για τον ιστολόγος που δημοσιεύει αυτό το τερατούργιμα. Το βγάζω φωτοτυπία για να το δουν οι αντι-0ικουμενιστές κληρικοί και να αναθεματίσουν τον σχόλιο γράφω. Έχω διαβάσει χιλιάδες φαιδρά και βλάσφημα σχόλια εις την ζωήν μου, αλλά σαν και αυτό ποτέ. Κρίμα στον άνθρωπο και την τύφλα του, την Παπίλα του και την ανοησία του.ΑΙΣΧΟΣ!

Silver είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
και τον Άγιο Ευθύμιο Τρικαμηνάν

Είχα την εντύπωση ότι ο πατέρας Ευθύμιος Τρικαμηνάς είναι ακόμη μαζί μας και συνεχίζει την αποστολή του. Δεν γνώριζα ότι κοιμήθηκε και ότι έγινε ήδη η αγιοκατάταξή του!
Σε ευχαριστώ για την ενημέρωση!

Ανώνυμος είπε...

Θαυμαστέ Κωνσταντίνε Αργυρακόπουλε, ο Πατήρ Ευθύμιος είναι Άγιος γιατί Κοινωνάει τον Χριστό Αξία κάθε Κυριακή και γιατί Σταυρώθηκε σαν Αυτόν από τα όργανα του Σατανά. Αν δέ έλθει και ο Αντίχριστος στις ημέρες μας και τον βρει εν ζωή, σίγουρα θα τον αποκεφαλίζει και θα είναι ισάξιος σε αγιότητα με τον Άγιο Θεόδωρο τον Στουδίτη(την Θεολογία του οποίου ακολουθεί εδώ και 25 χρόνια). Δηλαδή αδελφέ μου ο Απ. Παύλος δεν ήταν Άγιος πριν τον αποκεφαλίσουν οι αντίχριστοι Ρωμαίοι.Ο Άτλαντας Θεολόγος Ιωά ννης Αντιοχείας δεν ήταν Άγιος όταν τον πολεμούσε ο αντίχριστος Θεόφιλος; Άγιο σε κάνουν τα έργα σου και όχι οι Σύνοδοι και ο θάνατος. Αυτά αδελφέ μου με αγάπη!

Ν/Α είπε...

Εμείς οι Ορθόδοξοι τών Αγίων Παραδόσεων κατά τις επιταγές τών Αγίων Πατέρων έχουμε Ορθόδοξο Εκκλησιαστικό εορτολόγιο, και πολιτικό ημερολόγιο. Το Στήτε καί κρατείται τάς παραδόσεις, αφορά όλες τις παραδόσεις πού μας παραδόθηκαν, προφορικές καί γραπτές. Καί είναι τόσο πολύ σημαντικοί αυτοί οι νόμοι των παραδόσεων, που και ο Ίδιος ο Κύριος τις εφάρμοσε, όπως η περιτομή Του, πού ήταν νόμος τής Παλαιάς Διαθήκης, καταργημένος στην Καινή Διαθήκη.
Στήτε καί κρατείται τάς παραδόσεις,καί συμπληρώνει ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός στον λόγο του περί Αγίων Εικόνων. "Ού δέχομαι βασιλέα τυραννικώς την Ιεροσύνη αρπάζοντα,.. Ου πείθομαι βασιλικοίς κανόσι διατάττεσθαι την Εκκλησία,
αλλά πατρικαίς παραδόσεσι, εγγράφοις καί αγράφοις. PG 94, 1301 - 1304.
Όταν λοιπόν το Πανάγιο Πνεύμα ορίζει μέσω τών Αγίων τις προφορικές παραδόσεις ισόκυρες με τις γραπτές.
Καί εδώ αυτό το απόφθεγμα τού Αγίου, είναι και κόλαφος γιά τούς νομικούς οικουμενιστές ΓΟΧ πού μπήκαν κάτω από τον νόμο και το Κρατικό Κοινοβούλιο, και δέχονται τούς μη υπογράψαντες στο θρησκευτικό μητρώο Ιερείς, να τούς αποκαλεί ανίερους..
Φρίξον Ήλιε στέναξον Γη!
Τι βλέπουμε στίς μέρες μας..

Άναξ είπε...

Το Παλαιό Ημερολόγιο δεν είναι Ιερά Παράδοση. Δεν γράφει στην Αγία Γραφή και στους Ιερούς Κανόνες για Π.Η.,αλλά ούτε και οι Άγιοι Πατέρες γράφουν στα κείμενά τους για το Παλαιό Ημερολόγιο.
Δεν γράφει για το Παλαιό Ημερολόγιο ο Απ. Παύλος ΠΟΥΘΕΝΑ!

Silver είπε...

Έχω την εντύπωση ότι γράφετε στα παλαιά σας υποδήματα την διδασκαλία του Κυρίου, που δια του Αποστόλου Του Παύλου λέγει: Μετά από μία και δεύτερη νουθεσία να σταματάς να επαναλαμβάνεις τα ίδια και τα ίδια... (Τιτ.3 : 10 )

Αυτό δεν είναι εκ του πονηρού το να προσπαθεί κάποιος να διδάξει σε κάποιον αυτά που δεν εφαρμόζει ο ίδιος;

Έχω φτάσει δυστυχώς στο συμπέρασμα ότι καλά κάνουν οι διαχειριστές των άλλων ιστολογίων και λογοκρίνουν τα σχόλια. Σας παρακαλώ, μη με αναγκάσετε να κάνω το ίδιο.

Ευχαριστώ!