ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τα 2 έγγραφα ντροπή του κ.Ανθίμου που τιμωρούν και ασκούν δίωξη στον π.Θεόδωρο Ζήση

Επιβεβαιώθηκε η είδηση του Ιστολογίου Κατάνυξης σύμφωνα με το οποίο μέσα από τα γραφεία της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, απεστάλη σήμερα με courier, “βαρύ” επισκοπικό γράμμα με παραλήπτη τον ομολογητή ομότιμο καθηγητή πρωτοπρεσβύτερο π.Θεόδωρο Ζήση, που την Κυριακή της Ορθοδοξίας διέκοψε τη μνημόνευση του Επισκόπου του, Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.Ανθίμου.
***
Ο  telemaxos doumanis άφησε ένα  σχόλιο για την ανάρτησή σας "ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τα 2 έγγραφα ντροπή του κ.Ανθίμου πο...":

Τώρα τι θα κάνουν οι δύο αγαπητοί κληρικοί ?  Κήρυξαν τον επίσκοπο τους αιρετικό , θα αποδεχθούν την ποινή που θα τους υποβάλει ένας αιρετικός επίσκοπος-σύνοδος ?  Και το πιο δύσκολο είναι ότι δεν απαντούν στο ερώτημα :  Ο Άνθιμος και η σύνοδος που ανήκει δεν έγιναν σήμερα αιρετικοί , ούτε κηρύττουν διαδίδουν την αίρεση του Οικουμενισμού σήμερα , από πότε λοιπόν κατάντησαν αιρετικοί?
***
Ο Ανώνυμος άφησε ένα σχόλιο για την ανάρτησή σας "ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τα 2 έγγραφα ντροπή του κ.Ανθίμου πο...":

4:32 Από τότε που με το έτσι θέλω τους  προσπάθησαν με ύπουλο τρόπο να περάσουν σε κληρικούς και λαό,  τις αποφάσεις της μάζωξης  εκεί στη Κρήτη ως αγιοπνευματικές και δεσμευτικές, απειλώντας όσους δεν τις δεχθούν με διωγμό...  λογικά  θα αποδεχθούν με μεγάλη λύπη τη ποινή  αλλά θα έχουν τη χαρά της καθαρής συνείδησης...

Στην πραγματικότητα πρόκειται για 2 έγγραφα. Με το πρώτο απαγορεύεται στον π.Θεόδωρο Ζήση να λειτουργεί και να κηρύττει στον Ι.Ν. αγ. Αντωνίου Θεσσαλονίκης όπου για 24 ολόκληρα έτη διακόνησε. Η απαγόρευση επεκτείνεται και σε οποιονδήποτε άλλον Ναό των ορίων της Μητροπόλεως. Με το δεύτερο έγγραφο ασκείται κανονική δίωξη εναντίον του πατρός, για πέντε αδικήματα: 
α) σχίσμα
β) απείθεια και καταφρόνηση της προϊσταμένης εκκλησιαστικής αρχής
γ) σκανδαλισμό των πιστών
δ) εξύβριση και συκοφαντία και 
ε) φατρία και ζητείτε η εντός 5 ημερών γραπτή απολογία του πατρός Θεοδώρου.
Είναι σχεδόν τα ίδια έγγραφα με εκείνα που απεστάλησαν λίγες ημέρες πριν στον π.Νικόλαο Μανώλη. Όπως και εκεί έτσι και εδώ, σημαντικό ρόλο στις κατηγορίες παίζουν τα διάφορα σχόλια των επωνύμων και ανωνύμων που την ευθύνη αυτών την αποδίδει ο Θεσσαλονίκης στους 2 πατέρες!!!
Κατόπιν της παρακλήσεως του π.Θεοδώρου, οι διαχειριστές των 2 Ιστολογίων, Κατάνυξις και Κατήχησις, δημοσιεύουμε τα 2 σχετικά έγγραφα.
Συνέχεια κλικ στην :  https://katihisis.blogspot.ca/2017/03/2.html#!/2017/03/2.html

2 σχόλια:

telemaxos doumanis είπε...

τώρα τι θα κάνουν οι δύο αγαπητοί κληρικοί ? κυρηξαν τον επίσκοπο τους αιρετικό , θα αποδεχθούν την ποινή που θα τους υποβάλει ένας αιρετικός επίσκοπος-σύνοδος ? και το πιο δύσκολο είναι ότι δεν απαντούν στο ερώτημα : ο άνθιμος και η σύνοδος που ανήκει δεν έγιναν σήμερα αιρετικοί , ούτε κυρήτουν διαδίδουν την αίρεση του οικουμενισμού σήμερα , από πότε λοιπόν κατήντησαν αιρετικοί?

Ανώνυμος είπε...

4:32απο τοτε που με το ετσι θελω τους προσπαθησαν με υπουλο τροπο να περασουν σε κληρικους και λαο τις αποφασεις της μαζωξης εκει στη Κρητη ως αγιοπνευματικες και δεσμευτικες,απειλωντας οσους δεν τις δεχθουν με διωγμο...λογικα θα αποδεχθουν με μεγαλη λυπη τη ποινη αλλα θα εχουν τη χαρα της καθαρης συνειδησης...