΄Ενα σχόλιο από ανώνυμο αδελφό μας:

Και κατόπιν όλων αυτών των αλλεπάλληλων τραγικών που συνέβηκαν στο ορθόδοξο σώμα της Εκκλησίας της Ελλάδας περιμένουμε κάτι καλό, κάτι ανθηρό! Εμείς οι άνθρωποι σκεπτόμαστε με ορίζοντα 40-50 άντε για εκείνους τους αειθαλείς 100 χρόνια, ο αντικείμενος και πολυμήχανος πονηρός νους έχει πείρα και εμπειρία χιλιάδων ετών. Κάνει υπομονή, περιμένει στη γωνία, μα το μοναχό, μα το Μητροπολίτη, μα τον Επίσκοπο, μα το διάκο, μα το λαϊκό! Όλους θέλει να τους βάλει στο μονοπάτι του. Μονοπάτι είπα; Λεωφόρος λέγεται, με πολλαπλές λουρίδες κυκλοφορίας και μαζική έξοδο πολλών όλων των ημερών της εβδομάδας. Μα έχει σχήμα, μα εξομολογείται, λειτουργεί, προσεύχεται, κοινωνάει και δε κάνει ρούπι από το κονάκι του! Ε και; Τι τον νοιάζει τον Βελίαλ, μήπως σκάζεται το σχήμα τους, τη περπατησία τους, τις γονυκλισίες τους; Ολόκληρο, ναι ολόκληρο Υιό του Πατέρα, έναν Θεάνθρωπο πείραξε, τον βασάνισε, τον τάραξε, τον στρίμωξε τάχα μου, αλλά ήταν κι αυτό στρίμωγμα-πάνω στο ιερό, στην έρημο του Σαραντάριου, στις πέτρες της ερήμου, στο όρος το υψηλό. Ενώ εμείς, εμείς...έχουμε σχήμα, έχουμε σιρίτια, έχουμε προβολή, έχουμε αναγνώριση, έχουμε τον δείνα Άγιο που μας φυλάει. Ναι ε! Δείξε μου τη πίστη σου μέσω των έργων σου, δείξε μου τα έργα σου μέσω της πίστη σου, πράξις επίβασις θεωρίας. Και ποιός σου είπε ότι ο διάβολος δε πιστεύει; Αφού εκείνος κάποτε σύμφωνα με τις γραφές ήταν ψηλά, φωτεινός άγγελος, δε τα ξέρει; Δε γνωρίζει το φως το αληθινό; Το γνωρίζει, κι επειδή το έχασε παλεύει να χάσουν κι άλλοι αυτό το φως.

----------------------------

Ο/Η Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Τό παρόν ἱστολόγιον ἔχει ὄνομα «Ὀρθόδοξη Φωνή», ὁπότε αἱρετικά κείμενα ὅπως αὐτό δέν πρέπει νά μένουν τελείως ἀναπάντητα. Ὁ καλοπροαίρετος ἀναγνώστης πού ψάχνει τό θέμα ἄς δεῖ προηγούμενες ἀναρτήσεις, ὅπου οἱ Ματθαιϊστικές ἀνοησίες καί ἡ ἁγιομαχία πού γράφονται ἐδῶ ἔχουν ὅλα κονιορτοποιηθῆ. Παρά ταῦτα, οἱ Ματθαιϊσταί συνεχίζουν ἀπτόητοι τό σχισματο-αιρετικόν κήρυγμά των πρός ἄγραν ἀφελῶν ὀπαδῶν. Ὡς γνωστόν, «τό σφάλλειν ἀνθρώπινον, τό δέ ἐμμένειν εἰς τό σφάλμα σατανικόν».

--------------------------

Μάλλον είσαι ο προχθεσινός ανώνυμος
Μια ερώτηση ..μόνον:

Ποια είναι η θέση της συνόδου Στεφάνου για τα εμβόλια;;;

Κι Επειδή δεν ξέρεις σου γράφω εγώ:
''Δεν έχουμε πάρει θέση για τα εμβόλια''

Συνεπώς ανώνυμε Στεφανίτη είσαι σε μια σύνοδο όπου οι μισοί είναι εναντίον των εμβολίων ( για όλα όσα ξέρουμε) και οι άλλοι μισοί υπέρ.
Και όλοι μαζί έχετε κοινό ποτήριο εμβολιασμένοι κι ανεμβολίαστοι
Υπάρχουν εμβολιασμένοι κληρικοί κι επίσκοποι;;
Οι ανεμβολίαστοι πως συλλειτουργούν με αυτούς που απαγορεύεται να κοινωνήσουν;;
Ο Διάκος όταν μνημονεύει σε ποιον απευθύνεται η ευχή...τον ορθοτομούντα τον λόγο της σης αληθείας;;;;

ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ

π. Γρηγόριος

Με το κείμενο αυτό όσοι έχουν νουν Χριστού καταλαβαίνουν ότι στο αναθεματισμένο νέο ημερολόγιο και εις τους κοινωνούντας με αυτούς δέν υπάρχει ούτε μυστήρια ούτε σωτηρία καθ΄ότι σχισματοαιρετικοί, επίσης καταρρίπτεται και η περίφημος ανοησία περί του - δυνάμει και ουχί ενεργεία - του ταλαίπωρου πρώην φλωρίνης Καβουρίδη. Βέβαια οι -περισπούδαστοι- φιλοσοφούντες περί της πίστεως μπορεί να γράψουν πάλι κατεβατά από περισπούδαστα φιλοσοφήματα μη δεχόμενοι την αλήθεια και φωνασκούντες προς υπεράσπισιν της πλάνης τους, ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ η αλήθεια είναι μία και δεν κρύβεται, όταν η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΗ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΩΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΑΦΩΡΙΣΜΕΝΟ και οδηγεί στην κόλαση ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΧΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ τα υπόλοιπα είναι κραυγές ενός ετοιμοθάνατου !!

Kαι το δυνάμει και ενεργεία ? άρα οι νεοημερολογίτες και οι κοινωνούντες με αυτούς ως σχισματοαιρετικοί στερούνται ιεροσύνης μυστηρίων σωτηρίας!! Το ίδιο συμβαίνει και με την κάποτε ΡΟΕΔ, αλλά και τους παλαιοημερολογίτας του πρώην Φλωρίνης και των πατριαρχείων και του Αγίου Όρους.

4 σχόλια:

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Τό παρόν ἱστολόγιον ἔχει ὄνομα «Ὀρθόδοξη Φωνή», ὁπότε αἱρετικά κείμενα ὅπως αὐτό δέν πρέπει νά μένουν τελείως ἀναπάντητα. Ὁ καλοπροαίρετος ἀναγνώστης πού ψάχνει τό θέμα ἄς δεῖ προηγούμενες ἀναρτήσεις, ὅπου οἱ Ματθαιϊστικές ἀνοησίες καί ἡ ἁγιομαχία πού γράφονται ἐδῶ ἔχουν ὅλα κονιορτοποιηθῆ. Παρά ταῦτα, οἱ Ματθαιϊσταί συνεχίζουν ἀπτόητοι τό σχισματο-αιρετικόν κήρυγμά των πρός ἄγραν ἀφελῶν ὀπαδῶν. Ὡς γνωστόν, «τό σφάλλειν ἀνθρώπινον, τό δέ ἐμμένειν εἰς τό σφάλμα σατανικόν».

Ανώνυμος είπε...

Μαλλον εισαι ο προχθεσινός ανώνυμος
Μια ερώτηση ..μόνον:

Ποια ειναι η θέση της συνόδου Στεφάνου για τα εμβόλια;;;

Κι Επειδή δεν ξέρεις σου γράφω εγω:
''Δεν εχουμε πάρει θέση για τα εμβόλια''

Συνεπως ανώνυμε Στεφανίτη εισαι σε μια σύνοδο οπου οι μισοί είναι εναντίον των εμβολίων ( για ολα οσα ξέρουμε) και οι αλλοι μισοί υπέρ
Και όλοι μαζί εχετε κοινό ποτήριο εμβολιασμένοι κι ανεμβολίαστοι
Υπαρχουν εμβολιασμενοι κληρικοί κι επίσκοποι;;
Οι ανεμβολίαστοι πως συλλειτουργούν με αυτούς που απαγορεύεται να κοινωνήσουν;;
Ο Διάκος οταν μνημονεύει σε ποιον απευθύνεται η ευχή...τον ορθοτομούντα τον λόγο της σης αληθείας;;;;

ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ

π.Γρηγόριος

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί μου Χριστιανοί, χαίρετε,

θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση και αν θέλετε πείτε μου σας παρακαλώ την αλήθεια.

Αν ένας άνθρωπος που έζησε όλη του την ζωή μακρυά απο τον Χριστό και την Εκκλησία, ακούσει, γνωρίσει, ντραπεί, μετανοήσει, ζητήσει να βρει άλλους Χριστιανούς, μία εκκλησία, έναν ιερέα... που να πάει;

Οι επίσκοποι μοιάζουν με τους φαρισαίους και τρομάζει, οι ιερείς επίσης, οι αποτειχισμένοι του νέου έχουν διχόνοια, οι παλαιοημερολογήτες έχουν διχόνοια, ο ένας υβρίζει τον άλλον, ο ένας σιχαίνεται τον άλλο, αγάπη πουθενά, σεβασμός πουθενά... Χριστός πουθενά....;;;
Σας ρωτάω με μία κάποια απόγνωση. Ευχαριστώ αν κάνετε κάποιος τον κόπο να μου πείτε την αλήθεια...

ΧΑΡΙΛΑΟΣ είπε...

Φίλε ανώνυμε,μην σκεφθείς κάν να ακολουθήσεις τους καταδεδικασμένους Νεοημερολογίτας και τα φερέφωνά τους Ακακιοφλωρινικούς.
Αυτή την στιγμή ,μόνον ο Λαρίσης και Τυρνάβου Αμφιλόχιος εκπροσωπεί την Μίαν Αγίαν Καθολικήν και Αποστολικήν Εκκλησίαν και ορθοτομεί τον λόγον της αληθείας.
Μπορεί ο διάλογος κάποιες φορές να είναι έντονος,ωστόσο, αποστρεφόμαστε τις αιρέσεις ,όχι τους ανθρώπους.
Εάν διαβάσεις τις απαντήσεις του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά πρός το αιρετικό Ακίνδυνο,θα διαπιστώσεις τον πολύ σκληρό λόγο του Αγίου.
Ο κ.Χατζηνικολάου ,ως υποστηρικτής των αιρετικών θεωριών του προδότου πρ. Φλωρίνης,είναι εκτός Εκκλησίας,σαν άνθρωπο όμως τον σεβόμαστε και προσευχόμαστε για την μετάνοιά του.

Χαρίλαος Ι.Στουρα΄ί΄της.
Θεολόγος.