ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ :

"Ἐρώτ. ριαʹ. Πῶς καί τινες αἱρετικοὶ ποιοῦσι πολλάκις σημεῖα;

Ἀπόκ. Τοῦτο ἡμᾶς οὐκ ὀφείλει ξενίζειν. Ἠκούσαμεν γὰρ τοῦ Κυρίου λέγοντος· ὅτι πολλοὶ ἐν ἐκείνῃ τῇ ἡμέρᾳ ἐροῦσι· «Κύριε, οὐκ ἐν τῷ σῷ ὀνόματι δαιμόνια ἐξεβάλομεν, καὶ δυνάμεις πολλὰς ἐποιήσαμεν;» καὶ ἐρεῖ αὐτοῖς· «Ἀμὴν λέγω ὑμῖν, οὐδέποτε ἔγνων ὑμᾶς· ἀποχωρεῖτε ἀπ' ἐμοῦ, ἐργάται τῆς ἀνομίας». Πολλάκις γὰρ οὐχ ἡ πολιτεία τοῦ θαυματουργοῦντός ἐστιν ἡ τὴν ἴασιν ἐργαζομένη, ἀλλ᾿ ἡ πρὸς αὐτὸν πίστις τοῦ προσερχομένου ἀνθρώπου. Γέγραπται γάρ· «Ἡ πίστις σου σέσωκέ σε». Πλὴν δεῖ καὶ τοῦτο γινώσκειν, ὅτι πολλάκις τινὲς κακόπιστοι καμάτους πολλοὺς δι' ἀσκήσεως τῷ Θεῷ προσήγαγον, καὶ τὴν ἀντιμισθίαν αὐτῶν ἔλαβον ἐν τῷ νῦν αἰῶνι ἐκ Θεοῦ, τὸ τῶν ἰαμάτων καὶ προρρήσεων χάρισμα· ἵνα ἐν τῷ αἰῶνι τῷ μέλλοντι ἀκούσωσιν· Ἀπελάβετε τὰ ἀγαθὰ ὑμῶν καὶ τοὺς καμάτους ὑμῶν· νῦν δὲ λοιπὸν οὐδὲν ὑμῖν κεχρεώστηται" 

(P. G. 28, 665).

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω να μην εννοείς ότι τα θαύματα που έκαναν οι σύγχρονοι άγιοι που δεν παραδέχεσαι, δεν μαρτυρούν την αγιότητα τους. Η αγιομαχία είναι μεγάλη δυσσέβεια και αμαρτία.

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

@ 7 Σεπτεμβρίου 2021 - 4:01 π.μ.

Ἐγνώριζα ὅτι τά «τρολλάκια» τῶν οἱκουμενιστῶν δέν εἶναι Χριστιανοί. Τώρα ἦρθε καί ἡ ἀπόδειξις, ἐφόσον ἀμφισβητοῦν τόν Ἴδιον τόν Κύριον!

Silver είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Ελπίζω να μην εννοείς ότι τα θαύματα που έκαναν οι σύγχρονοι άγιοι που δεν παραδέχεσαι, δεν μαρτυρούν την αγιότητα τους. Η αγιομαχία είναι μεγάλη δυσσέβεια και αμαρτία.


Χρειάζεται αρκετός χρόνος για να σου απαντήσω. Προσπαθώ να καταλάβω την ηλικία σου και τις γνώσεις σου για την Ορθοδοξία. Νομίζω ότι είσαι από αυτούς που δεν ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν στη γνώση της Πίστης μας. Επίσης ίσως είσαι νέος και δεν σου έτυχε να ζήσεις διάφορες καταστάσεις μέσα στο λαό της Εκκλησίας για να βγάλεις συμπεράσματα. Θα σου διηγηθώ μια εμπειρία μου από το Μόντρεαλ. Είναι από το 1990 περίπου, όταν ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά Σωτήριος είχε αναγκάσει τον πολυσέβαστο μακαριστό Γέροντα Εφραίμ τον Αριζονίτη να εγκαταλείψει την Εκκλησία του νέου ημερολογίου και να ενωθεί με τους Ρώσους της Διασποράς. Ο Αρχιεπίσκοπος είχε ένα παπικό ιερομόναχο που είχε ενωθεί με την Ορθοδοξία, είχε δε ένα μικρό Μοναστήρι έξω από το Μόντρεαλ. Με την αναχώρηση του Γέροντα Εφραίμ έδωσε εντολή στους ιερείς του Μόντρεαλ κάθε Σάββατο να βάζουν λεωφορείο να μεταφέρουν πιστούς στο Μοναστήρι του ιερομόναχου Μαρτίνου. Το πρώτο Σάββατο άρχισε από την εκκλησία του Ευαγγελισμού του Μόντρεαλ. Δεν ήταν δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί με τέτοια βιασύνη έκανε ο Αρχιεπίσκοπος αυτή την ενέργεια. Λοιπόν το πρωί του Σαββάτου είπα στην σύζυγό μου: πάμε στον Ευαγγελισμό να δούμε θα βρεθούν πιστοί να πάνε στο μοναστήρι του Μαρτίνου αφού είναι ολοφάνερο ότι αυτό γίνεται σε αντιπερισπασμό για την άρνηση στο Γέροντα Εφραίμ να ιδρύσει Μοναστήρια στον Καναδά. Όταν φθάσαμε έξω από την εκκλησία είδαμε το λεωφορείο γεμάτο από τα πνευματικά παιδιά του Γέροντα Εφραίμ. Επειδή γνωριζόμαστε μεταξύ μας, αφού είμαστε όλοι στα κηρύγματα του Γέροντα Εφραίμ και του Σωτηρόπουλου που ερχόταν συχνά στον Καναδά, τους είπα: Αδελφοί δεν αντιλαμβάνεστε ότι εμείς πνευματικά παιδιά του Γέροντα Εφραίμ δεν θα έπρεπε να ανταποκριθούμε σε αυτή την προσπάθεια του Αρχιεπισκόπου που γίνεται εναντίον του Γέροντά μας; Δεν έδωσαν σημασία και αναχώρησαν για το Μοναστήρι του Μαρτίνου. Κατόπιν πήρα τηλέφωνο στην «αγωνιστική» αδελφότητα «Ορθόδοξη Φωνή» για να διαμαρτυρηθώ, διότι είδα ότι στο λεωφορείο υπήρχαν και αδελφοί από την «Ορθόδοξη Φωνή». Το τηλέφωνο το σήκωσε η αδελφή Ελένη Σ. – καλή της ώρα- και της είπα αυτά που έπρεπε να της πω. Η απάντησής της: Ντροπή σας κύριε Κώστα που δεν χαίρεστε που ένας παπικός έγινε Ορθόδοξος, και τώρα πρέπει να τον υποστηρίζουμε να προοδεύσει το Μοναστήρι του. Ντροπή σας κ. Κώστα, και μου έκλεισε το τηλέφωνο. Φυσικά στην περίπτωση αυτή του Μοναστηριού του Μαρτίνου που έγινε για να αντιμετωπιστεί ο Γέροντας Εφραίμ, ενήργησε ο Κύριος και το έκλεισε ύστερα από περίπου οκτώ μήνες όταν ο νεαρός που τον «εξυπηρετούσε» τον μαχαίρωσε και πέθανε, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας που διαβάσαμε στο ρεπορτάζ της Γαλλικής εφημερίδας.

Λοιπόν άγνωστε σχολιαστή μήπως σκέπτεσαι και αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα τόσο ρηχά χωρίς να ενδιαφέρεσαι να μελετάς την διαχρονική διδασκαλία της Εκκλησίας ώστε να βγάζεις συμπεράσματα και να οδηγείσαι από τους Βίους των Αγίων; Η Εκκλησία μας τιμά κάθε 22 Σεπτεμβρίου την μνήμη των 26 Οσιομαρτύρων της Ι. Μ. Ζωγράφου που τους έκαψαν ζωντανούς οι Λατινόφρονες με τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βέκκο. Διάβασε το Συναξάρι τους να δεις πως η Κυρία Θεοτόκος ονομάζει αυτούς που κοινωνούν με τους Λατινόφρονες. Εχθρούς του Υιού Της και της Ιδίας τους ονομάζει! Εσύ λοιπόν θέλεις να γράψω στα παλαιά μου υποδήματα αυτό που είπε η Κυρία Θεοτόκος για τους κοινωνούντας με τους Λατινοφρόνους και να δεχθώ τις «Αγιοκατατάξεις» που κάνει ο Βαρθολομαίος, ο οποίος δεν άφησε τίποτε όρθιο από την Ορθοδοξία μας;