Γιατί αποτειχίζομαι από τους αιρετικούς επισκόπους.

https://agiooros.org/viewtopic.php?f=93&t=14363

15 σχόλια:

SCRIPTA MANENT είπε...

το ιστολόγιο πατερική παράδοση συνεχίζει να μην ανεβάζει τα σχόλια απαντήσεις σε άρθρο που αναφέρεται σε ΓΟΧ
αυτό λέγεται χειραγώγηση και συκοφαντία

λυπάμαι που έχετε στα φιλικά το ιστολόγιο προπαγάνδας και συκοφαντίας

xristianorthodoxipisti.blogspot.gr είπε...


ΤΟ Γ.Ο.Χ. στην ορθή και ορθόδοξη του διάσταση καίει !! και καίει πολλά ,από τήν Αποστολική Διαδοχή τών οικουμενιστών ,μέχρι και τα κωλύματα της ! ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ !!!

Ανώνυμος είπε...

Καταγγέλλω δημόσια το ιστολόγιο «Πατερική Παράδοση»- για την ακρίβεια είναι αντιπατερική - καθότι οι συντάκτες και διαχειριστές του εν λόγω ιστολογίου είναι «κατ' επάγγελμα» συκοφάντες και χειραγωγοί. Ήδη είναι γνωστόν τοις πάσι ότι εφαρμόζεται συστηματική λογοκρισία σχολίων αλλά σήμερα έφτασαν στο σημείο να θάβουν σκοπίμως τον αντίλογο σε ανάρτησή τους-διασυρμό που αφορά την διακοπή κοινωνίας της ΡΟΕΔ από τους ΓΟΧ στα τέλη της δεκαετία του 1970.Επειδή λοιπόν η αλήθεια θα πρέπει να αποκατασταθεί, την περίοδο εκείνη ένας ιερέας της ΡΟΕΔ έφυγε από την δικαιοδοσία της και απευθύνθηκε στους ΓΟΧ (Αυξεντίου τότε) προκειμένου να υπαχθεί στην δική τους δικαιοδοσία. Επειδή όμως ο συγκεκριμένος ιερέας ήταν παπικός και η ΡΟΕΔ τον δέχθηκε μόνο δια μυρώματος και έπειτα τον χειροτόνησε, ο Αυξέντιος αφού συμβουλεύθηκε καθηγητές της θεολογικής σχολής προκειμένου να επιβεβαιώσει εκκλησιολογικά το πως θα πρέπει να διαχειριστεί την ένταξη του πρώην παπικού κληρικού εν τέλει ο παπικός βαπτίστηκε ΟΡΘΟΔΟΞΑ και χειροτονήθηκε.Αυτός ήταν ο λόγος που η ΡΟΕΔ διέκοψε εκείνη την περίοδο την κοινωνία με τους ΓΟΧ!

Αυτή την αλήθεια όμως οι Ιησουίτες του «Πατερική παράδοση» επιμελώς δεν την αφήνουν να δει το φως της δημοσιότητας και έτσι δίνεται η εντύπωση στους αναγνώστες του ιστολογίου ότι δεν υπάρχει αντίλογος και θριαμβολογούν εις βάρος των ΓΟΧ και των παλαιοημερολογιτών.

Σημειωτέον ότι είμαι αποτειχισμένη από τους ΓΟΧ αλλά η αδικία και η συκοφαντία για ζητήματα πίστεως θα πρέπει να στηλιτεύεται δημόσια και δεν χωρά καμία ανοχή!

Ανώνυμος είπε...

Χαιρετε εν Κυρίω! Πού μπορούμε να σας βρούμε η κάποιο email αν θελησουμε να επικοινωνησουμε μαζί σας πατερ. Το λέω επειδή στο ιστολόγιο σας κλεισατε τα σχόλια και δεν έχετε κάποιο email.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

SCRIPTA MANENT είπε...


priestfaith888@gmail.com

Ανώνυμος είπε...

Κωνσταντίνε ακούς ούτε τους παλαιοημερολογίτες, ούτε τους αποτειχισμένους που έχουν τα μπλογκ Αποτείχιση, Π. Σημάτη και λοιπούς.

Σε λάθος πορεία βρίσκονται και οι δύο κινήσεις.

Silver είπε...

Ποια κίνηση δεν είναι σε λάθος πορεία;

Θα γνωρίζεις ίσως ότι είμαι του νέου και έχω κάνει αποτείχιση.

Βεβαίως λυπάμαι που βλέπω αυτή την κατάσταση και στους αδελφούς του Πάτριου και στους αποτειχισμένους του νέου.

Ο παμμίαρος προσπαθεί όσο μπορεί, αλλά η νίκη είναι του Αρνίου!

Εν Χριστώ,
Κωνσταντίνος Αργυρακόπουλος
(Ταλαίπωρος αμαρτωλός 74 ετών...)

Ανώνυμος είπε...

Ποιά κατάσταση σε ενοχλεί στους αδελφούς του πατριου Κωνσταντινε?

Silver είπε...

Πόσες παρατάξεις υπάρχουν στο Πάτριο;

Όλοι τους δεν πιστεύουν ότι η δική τους παράταξη είναι η σωστή;

Τριάντα χρόνια μελετώ το Πάτριο, και δεν είμαι σίγουρος ποια παράταξη είναι η σωστή, αν υποθέσουμε ότι μία από αυτές τις παρατάξεις είναι η Εκκλησία.

Τα ίδια έχουμε τώρα και στο χώρο των αποτειχισμένων του νέου.

Δεν γνωρίζω αδελφέ ανώνυμε αν απάντησα σωστά στην ερώτησή σου. Αν όχι, εδώ είμαστε τα λέμε....

Εν Χριστώ.
Κωνσταντίνος

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο σε όσους μελετησουν το πατριο ότι οι ΓΟΧ Καλλινικου έχουν ξεκάθαρα και με αποδείξεις Αποστολική Διαδοχή και μάλιστα εν μέσω του πολέμου και των διώξεων που βιωσαν και μία μακράν πιο ισορροπημενη προσέγγιση στα θέματα της πίστεως. Παρατάξεις παντού και πάντα θα υπάρχουν δυστυχως. Και εσύ τώρα που είσαι αποτειχισμενος μοιραία και χωρίς να το θέλεις είσαι σε κάποια παράταξη αποτειχισμενων έστω και νοερα αφού τα δικά σου πιστεύω δεν τα έχουν όλοι οι αποτειχισμενοι αλλά μόνο ενα τμήμα. Το θέμα είναι τί αποτελεί θέμα παράδοσης και πίστης και τί όχι ώστε να δούμε αν μπορούμε να συμβιβαστουμε για χάρη της ενότητας. Εκεί η Σύνοδος του Καλλινικου είναι πιό κοντά απο άλλους. Ορθωσε τείχη εκεί που έπρεπε για να τον μη μολυσμο απο την αίρεση χωρίς όμως ακροτητες. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το ζητούμενο είναι η εν Χριστω ενότητα. Δυστυχώς όμως ο οικουμενισμος μπήκε και στο παλαιό και θέλει προσοχή. Βασικό ζήτημα που ανεκυψε τα τελευταία έτη φαίνεται πως είναι τα ΘΝΠ. Ηλπιζα επομένως ότι θα αναφεροσουν στα ΘΝΠ και γιατί όχι να ανεβασεις και αντίστοιχο άρθρο. Από τα σχόλια και μόνο όσων το δουν και έχοντας γνώση πάνω στο θεμα γράψουν μόνο να ωφεληθουμε έχουμε.

Silver είπε...

"Βασικό ζήτημα που ανεκυψε τα τελευταία έτη φαίνεται πως είναι τα ΘΝΠ. Ηλπιζα επομένως ότι θα αναφεροσουν στα ΘΝΠ και γιατί όχι να ανεβασεις και αντίστοιχο άρθρο."


Συλλογική εργασία : Εσύ θα στείλεις το άρθρο και εγώ ευχαρίστως θα το ανεβάσω!

Εν Χριστώ,
Κωνσταντίνος

Ανώνυμος είπε...

Δικό μου άρθρο δεν έχω. Και εγώ προσπαθώ ακόμα να το καταλάβω το όλο ζήτημα. Ένα άρθρο που δεσπόζει για παράδειγμα στο διαδίκτυο είναι το κατωθι:

http://scripta---manent.blogspot.com/2018/04/blog-post_83.html?m=1

Silver είπε...

" Δικό μου άρθρο δεν έχω. Και εγώ προσπαθώ ακόμα να το καταλάβω το όλο ζήτημα. "

Αδελφέ μου δεν νομίζω ο Κύριός μας να έχει απαίτηση να πάρω διδακτορικά διπλώματα προκειμένου να τον ακολουθήσω. Να ακολουθήσω την διδασκαλία Του την οποία μας δίδαξαν εν συνεχεία οι Απόστολοι και οι Άγιοί μας.

Είμαι στην Εκκλησία του νέου. Είμαι σε αποτείχιση διότι δεν συμφωνούν αυτά που κάνουν οι ηγεσίες των τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών με την Ορθόδοξη Πίστη και Παράδοση. Νομίζω αυτό (η αποτείχισή μου) συν τον προσωπικό μου αγώνα για τον καθαρισμό από τον αμαρτωλό βίο που κάνω, θα είναι δεκτά από τον Κύριό μας.

Εν Χριστώ,
Κωνσταντίνος

Ανώνυμος είπε...

Γενικής φύσεως η απάντηση σου οπότε δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Σίγουρα τίθενται ζητήματα όπως τί ακριβώς είναι Ορθόδοξη Πίστη και Παράδοση για τον κάθε ένα και τί η ορθή αποτειχιση?
Πχ το να ακολουθεις αποφάσεις Μασονων και επομένως αποφάσεις των αντίστοιχων Μασονικων Στοων είναι θεμιτο απο τον Κύριο? Το να ακολουθεις στην ώριμη και συνειδητοποιημενη πλέον περίοδο της ζωής σου ιερατεια που επεδιωξαν την ενότητα που ζήτησε ο Κύριος μας με ξύλο, διωγμούς, δικαστηρια αφου πρώτα χώρισαν βεβιασμενα, αντικανονικα και βίαια το ποιμνιο τους είναι θεμιτο? Είναι αρεστα στον Κύριο τα ιερατεια που απέκτησαν λειτουργική ενότητα με τους αμετανοητους αιρετικους την ίδια στιγμή που εσχισαν αυτη την ενότητα με τόσες και τόσες άλλες ομοδοξες Εκκλησιες? Είναι θεωρείς αρεστο στον Κύριο ότι αντί οι εν Ελλάδι ιεραρχες και ο Πατριάρχης να βοηθήσουν την Εκκλησία της Ρωσιας από τους αθεους με το να ενδυναμωσουν την λειτουργική και όχι μόνο ενότητα μαζί τους αυτοί τους εγκατέλειψαν και κοιταζαν το πώς να συμπορευτουν με την Δύση με αποτέλεσμα η Εκκλησία τους να πέσει στα χέρια του Σεργιου? Το να λες πχ ανοικω στην Εκκλησία του νέου και όχι στην Εκκλησία του Χριστού με τόση αποφασιστικότητα ακόμα και ως φράση δεν είναι περίεργη? Δηλαδή όλοι αυτοί που διωχθησαν για την πίστη τους δεν χωρανε στην αγάπη σου ως δικοί σου αδελφοί? Ρητορικες οι ερωτήσεις...προφανώς και τα ΘΝΠ δεν είναι το μείζων αλλά ο Διάβολος στις λεπτομέρειες κρύβεται και αναμενει. Μια απλή οπτική στο κάθε θέμα δεν είναι κακή. Άλλωστε στο παλαιο τα ατοπηματα των ιεραρχων φαίνεται πως είναι ακόμα σε τέτοια επίπεδα.Το θέμα προφανώς και δεν είναι το ημερολόγιο αυτο καθεαυτο αλλά τα όσα κρυβονται απο πίσω που φτάνουν δυστυχως να απτονται στους ίδιους τους Θεικους νόμους της Αγάπης. Και αυτά τα βλέπουμε απο τότε εως σήμερα...τεσπα..απλές σκέψεις..

Silver είπε...

" Το να λες πχ ανοικω στην Εκκλησία του νέου και όχι στην Εκκλησία του Χριστού με τόση αποφασιστικότητα ακόμα και ως φράση δεν είναι περίεργη? "

Aδελφέ μου για να γίνω κατανοητός από σένα, χρησιμοποιώ αυτό τον όρο.

Εάν αμφότεροι είμαστε ειλικρινείς, αγαπάμε τον Κύριό μας και την Εκκλησία Του τότε είμαστε μέλη της ιδίας Εκκλησίας αυτής της Μοναδικής Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής του Χριστού Εκκλησίας.

Παρακολουθείς την "Ορθόδοξη Φωνή" και ασφαλώς θα γνωρίζεις ότι δεν ξεχωρίζω κείμενα και βίντεος του νέου και του Πάτριου. Όλα δημοσιεύονται επί ίσοις όροις.

Εν Χριστώ,
Κωνσταντίνος