Ο νεοημερολογητισμός είναι αίρεση κατά του Αγίου Πνεύματος -- του Κυπριανού Χριστοδουλίδη

Έγραψε ο π. Ευθύμιος Τρικαμηνάς το "κατεβατό" του με πηγή τους αγίους πατέρες, θα απαντήσει, υποθέτω, και ο κ. Μάννης με ένα εξίσου πολυσέλιδο κείμενο, με πηγή τους αγίους πατέρες, γράφει ο +ΙΓΖ τα σχόλιά του κατά αμφοτέρων, κι αυτός με πηγή τους αγίους πατέρες, γράφω κι εγώ το σχόλιό μου με πηγή την αγία Γραφή, τους πατέρες της Εκκλησίας, αλλά και τον κοινό νου.

Γράφει ο +ΙΓΖ : «Η βλασφημία του Οικουμενισμού είναι ποτέ δυνατόν να φωτισθεί από το άγιο Πνεύμα ώστε να δικαιώσει τον ορθόδοξο κληρικό;;;», γράφω κι εγώ τα παρακάτω.

Η βλασφημία του Οικουμενισμού είναι ποτέ δυνατόν να φιμωθεί από το άγιον Πνεύμα, όταν όλοι και όλα κινούνται μέσα σε βλάσφημο χρόνο ; Το χρόνο που ανακάλυψε ο Πάπας, συμφώνησαν οι δικοί μας και πλέον, είμαστε υποχρεωμένοι να ζούμε και να κινούμαστε μέσα σ΄ αυτόν. Αυτό τον χρόνο προτιμά ο π. Ευθύμιος, αυτό τον χρόνο δεν προτιμά ο +ΙΓΖ και καταφέρετε κατά ΓΟΧ και νεοημερολογιτών. Δεν ξέρει όμως πως να στηρίξει τα επιχειρήματά του, δηλαδή, γιατί θέλει αυτά που η Παράδοση μας έχει κληρονομήσει.



Με άλλα λόγια, για να συντομεύσω το σχόλιο και να μην κουράζω τον αναγνώστη, ο +ΙΓΖ θυμίζει τον δούλο της Παραβολής, στον οποίο ο Κύριος έδωσε ένα τάλαντο και εκείνος του το επέστρεψε : ένα μου έδωσες, ένα σου δίνω. Ο π. Ευθύμιος και η νεοημερολογητική θεολογική διανόηση κάνει το ίδιο, διαστρέφοντας όμως το νόημα της Παραβολής. Αυτοί πολλαπλασιάζουν το ένα τάλαντο φτιάχνοντας πλαστά τάλαντα. Ιδού Κύριε, ένα μου έδωσες εκατό σου δίνω - καλύτερα, σου δίνω δεκατρία. Αυτό συμβαίνει και με το φιλιόκβε. Το Σύμβολο Πίστεως παραμένει ατόφιο, όμως προστίθεται το «και εκ του υιού». Η πλαστογραφία τέλεια, όχι όμως και για εκείνους, που έχουν το φωτισμό να διακρίνουν τις λεπτές αποχρώσεις του πνεύματος πλάνης, ώστε να καταγγέλλουν την κιβδηλοποιΐα του ορθού και ορθόδοξου Πνεύματος.

Ο άγιος Θεός ενηνθρώπησε σε χρόνους λίαν ειδωλολατρικούς και η μοντέρνα θεολογική διανόηση ισχυρίζεται ότι ο άχρονος Θεός δεν ενδιαφέρεται για χρόνους και καιρούς. Έτσι λοιπόν κι αυτοί, τι δεκατρείς μέρες μπροστά, τι δεκατρείς μέρες πίσω.
Ο θεός είναι άχρονος !

Σωστά, άχρονος ο Θεός, έγχρονος όμως ο άνθρωπος, τον οποίο καλούν οι διανοούμενοι της νέας θεολογίας να ακολουθήσει τα στάδια της κάθαρσης, του φωτισμού, της θέωσης. Ναι, αλλά πώς και πότε ; Το «πώς» είναι η μίμηση Χριστού και αγίων, το «πότε» παραμένει άγνωστο, καθώς άγνωστος και άπειρος (άνευ πείρας ή εμπειρίας) είναι ο άχρονος Θεός. Πάντως, όλα συντελούνται εν χρόνω, καθώς δε ο άχρονος Θεός ενηνθρώπησε και αγίασε την έκπτωτη ανθρώπινη φύση, κατά τον ίδιο τρόπο αγίασε (θα λέγαμε και) την φύση του χρόνου. Η θεία Ενανθρώπηση δεν αγίασε μόνο τον άνθρωπο, αγίασε την κτιστή φύση αλλά και τον κτιστό χρόνο, ο οποίος, αφενός, ανέδειξε τις άγιες μορφές των δικαίων της Π. Διαθηκης και αφετέρου τις μορφές των Μαρτύρων, των Ομολογητών και των πατέρων της Εκκλησίας - Καινή Διαθήκη.

Το ερώτημα λοιπόν είναι : Πως μπορεί ο άνθρωπος να οδηγηθεί στην κάθαρση και στο φωτισμό μέσα σε ένα χρόνο - βλέπε ανωτέρω το ερώτημα του + ΙΓΖ - που όχι μόνο είναι αιρετικός κατά την «φύση», αλλά υπερβαίνει ακόμη και αυτή την προ Χριστού ειδωλολατρία. Η πλεονεξία είναι ο άλλος τρόπος ζωής όλων μας.

« 22 οἴδαμεν γὰρ ὅτι πᾶσα ἡ κτίσις συστενάζει καὶ συνωδίνει ἄχρι τοῦ νῦν·», γράφει ο απ. Παύλος (Ρμ. η΄), κι εμείς, οι μεν διανοούμενοι της θεολογίας, πιστεύουν ότι δεν βλάπτονται από τον χρόνο που καθιέρωσε ο αιρετικός Πάπας, ο σιωνισμός και το συνδικάτο της ελευθερομασονίας, οι δε της Παραδόσεως πιστοί, κακίζουν τους αδελφούς τους για τις εκκλησίες, συνόδους, τίτλους και άλλα πολλά που έφτιαξαν, μετά το ημερολογιακό Σχίσμα, προκειμένου η Εκκλησία να παραμείνει «Μια και Αγία», δηλαδή, να παρέχει την δυνατότητα αγιασμού των μελών της.

Καταλήγοντας, θέλω να τονίσω δυο πράγματα. Ότι ο χρόνος, μέσα στον οποίο ζούμε και κινούμαστε, αγιάζει τον άνθρωπο, εφόσον τηρούνται τα σχετικά με αυτόν εκκλησιαστικά παραδεδομένα. Με αυτό το χρόνο αναδείχθηκαν οι άγιοι της Εκκλησίας. Όχι όμως και εκείνοι, που ήθελαν να παρεισφρύσουν νέα δεδομένα προς ιδίαν δόξα. Και το δεύτερο, που αφορά στους εκκακίζοντες τους αδελφούς τους για τα αντικανονικά τους ατοπήματα, ας λάβουν πρώτα υπόψη την Παραβολή του Κυρίου και τον δούλο με το ένα τάλαντο και ύστερα ας μάθουν ότι «12 μετατιθεμένης γὰρ τῆς ἱερωσύνης ἐξ ἀνάγκης καὶ νόμου μετάθεσις γίνεται» (Εβ. ζ΄). Ποιοι μετέθεσαν την ιερωσύνη τους ; Οι του νέου ή θα μας πουν, οι ένθεν κακείθεν, τα περί ημερολατρείας σχετικά των Ακαινοτόμητων ;

Οι αιρέσεις κατά του αγίου Πνεύματος είναι λίαν δυσδιάκριτες.

29 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

+I.Γ.Ζ.

"Με άλλα λόγια, για να συντομεύσω το σχόλιο και να μην κουράζω τον αναγνώστη, ο +ΙΓΖ θυμίζει τον δούλο της Παραβολής, στον οποίο ο Κύριος έδωσε ένα τάλαντο και εκείνος του το επέστρεψε : ένα μου έδωσες, ένα σου δίνω"

Είσαι ενα στρεψοδικίο Απο που το έβγαλες αυτό το συμπέρασμα;;;
Να σου πω εγώ:

"αυτό συμβαίνει επειδή ο άλφα και ο δείνα δεν ενδιαφέρεται για την αλήθεια, παρά μόνον να υποστηρίξει την Σέκτα που υπάγεται και υπηρετεί . Είναι παγκοίνως γνωστό ότι οι ΓΟΧ έχουν αυτοαναιρεθεί ως εκκλησιαστική οντότητα καθώς ακυρώνουν λόγω και έργω αυτό που υποτίθετε φυλάγουν ως κόρη οφθαλμού – ακρίβεια και ανόθευτη πίστη - εγώ τους ονομάζω ευθέως κρυφοοικουμενιστές – έχουμε γράψει αρκετά να μην τα ξαναγράψω )"

Μόλις επιβεβαίωσες αυτά που εγραψα.

Εγώ καταδικάζω και αναθεματίζω τον οικουμενισμό.
Εσεις μπορείτε να το υπογράψετε;
ΥΣ
Λοιπόν το στρεψοδικίο σας δεν θα περάσει και απο εδώ και στο εξής τελείωσαν οι ευγένειες απο μέρους μου.

Ανώνυμος είπε...

+ι.Γ.Ζ.

"Οι αιρέσεις κατά του αγίου Πνεύματος είναι λίαν δυσδιάκριτες"

Για εσας που έχετε σκοτάδι σαφώς είναι δύσκολο να τις αντιληφθείτε, η μήπως σας έδωσε ο Θεός την εξουσία να οδηγείτε ψυχές;;;
αλλά και εμείς δεν δηλώνουμε φωτισμένοι, γι αυτό και διαβάζουμε τι νομοθέτησαν οι Απόστολοι και οι Οικουμενικες αποφάσεις και ακριβώς αυτους ακολουθούμε - το κατά δύναμιν.

Οποιος λοιπόν έχει κάτι να ρωτήσει, ας το ρωτήσει σε καθαρά ελληνικά και θα απαντήσουμε.

Ανώνυμος είπε...

+Ι.Γ.Ζ.

Είμαι εναντίον των ΓΟΧριστέμπορων για τους κάτωθι λόγους.
Με τίτλους,

1.Εχετε φανερά κοινό ποτήριο με Ν/τες
2. Εχετε καταντήσει σε τέτοια χάλια ώστε Παπάδες των ΓΟΧ να λειτουργούν σε Ν/τικες ενορίες με το τυπικό του Νεου εννοείται και να κοινωνούν τους πάντες.
Εχουν ενημερωθεί άπαντες... αλλά ποιος να τον πειράξει; οι επίσκοποι που κάνουν τα ίδια;
3.Παραχαράξατε το μυστήριο του Χρίσματος με εγκύκλιο. Δηλαδή ο άνθρωπος μυρώνεται άπαξ στο μετωπο και όχι σε όλα τα αισθητήρια μέλη του σώματος. Αυτό το αποφάσισε η Β' οικουμενική και αυτός που νοθεύει τα μυστήρια της Εκκλησίας ονομάζεται ΒΛΑΣΦΗΜΟΣ και κατά δεύτερον έχει Ανάθεμα απο την Β'Οικουμενική Σύνοδο εν προκειμενω.
4.Μνημονεύετε τον πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίο και μάλιστα με Συνοδική απόφαση. Μόνο γι αυτό είστε Οικουμενιστές
5. Αγιοποιήσατε τους Σεργιανιστές επισκόπους Λουκά Ιατρό και Σεραφείμ Σόμπολιεφ ο οποιος αποστάτησε απο την ΡΟΕΔ και προσχώρησε στην κομμουνιστική εκκλησία του Στάλιν, ενω μνημόνευε τον μεγαλύτερο σφαγεα χριστιανων - 65.000.000. το σερί του - Ο Νερωνας ήταν πρόσκοπος
6. Θρησκευτικό Νομοσχέδιο
Εσεις το Υπογράψατε ότι είστε Θρησκευτική κοινότητα = Σεκτα
Οι αντιοικουμενιστες στο κολυμπαρι αυτό ακριβώς προσπαθουσαν... να αναγνωριστούν οι αιρετικοι ως θρησκευτικές κοινότητες, αλλά στο τέλος τους αναγνωρισαν ως εκκλησίες.
Εσεις οι ΓΟΧ τους βγάλατε απο την δύσκολη θεση και το υπογράψατε μόνοι σας
Εσεις Αρνηθήκατε την αποστολοική σας διαδοχή και ΟΧΙ ΕΓΩ
7. Ο Οικουμενιστής Αγαθάγγελος που ενωθήκατε εχει δηλώσει στο παρελθόν οτι αναγνωρίζει θεια χάρη στους Παπικούς στους Μονοφυσίτες και στους Παλαιόπιστους. Μ' αυτόν τον Οικουμενιστή έχετε κοινό ποτήριο.
8. Για ρώτησε την παρέα σου τι βλασφημίες έγραφαν στην φυλή... και γι' αυτό έκοψε απο τον Κουτσούμπα ο επίσκοπος Αγγελος Αυλώνος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Η μήπως θέλεις να σας ξεφτιλήσω διαπλανιτικά εγω;;;

Την παραβολή με το ενα τάλαντο στην επιστρεφω στα μούτρα όλων σας, εμεις ακριβώς εργαζόμαστε... και ήδη το εχουμε διπλασιάσει επειδή το φανερώνουμε το τάλαντο και το εργαζόμαστε Ιεραποστολικά και ομολογιακά.
Εσεις όμως το κρυψατε. Δηλαδή κρύβετε την αλήθεια απο τον κόσμο
Το κατάλαβες αγαπητέ;;;

ΥΣ
Να ειστε καλά όλοι και εύχομαι φώτιση,
αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να βάλετε στόχο την αλήθεια... και οχι την ανθρωπαρέσκεια

Ανώνυμος είπε...

Περί ημερολογίου ο λόγος...
Η συνήθης και ενδεδειγμένη πρακτική είναι η παράθεση λόγων των Αγίων και Θεοφόρων Πατέρων, προς επικύρωση μιας ορθοδόξου θέσεως. Στην προκειμένη περίπτωση, θα επιλέξω να κινηθώ λίγο αντίθετα στον χρόνο και να παραθέσω ένα απόσπασμα από ένα πόνημα με τίτλο, ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΠΙΚΟΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΑΥΤΟΥ, ενός συχγρόνου νεοημερολογίτου Αρχιμανδρίτου, του Φιλοθέου Ζερβάκου.
Το απόσπασμα είναι το εξής:
Οι νεοημερολογίται, έχοντες συμβοηθούς την εξουσίαν της Πολιτείας, κατεδίωκον τους παλαιοημερολογίτας, εξώριζον, εξύβριζον, εβασάνιζον, εφυλάκιζον και τους εξηνάγκαζον διά της βίας, των απειλών και των διωγμών, να ασπασθούν το νέον ημερολόγιον. Αλλ' ουδέν κατόρθωσαν! Διατί; Διότι δεν εσκέφθησαν φρονίμως, συνετώς, δικαίως, ότι οι παλαιοημερολογίται την παράνομον και αντικανονικήν εισαγωγήν του νέου παπικού ημερολογίου καλώς εποίησαν που δεν την εδέχθησαν. Επειδή οι Άγιοι Θεοφόροι Πατέρες εθέσπισαν Πασχάλιον και Εορτολόγιον να μένουν ασάλευτα εις τον αιώνα. Επομένως οι παλαιοημερολογίται εφύλαξαν μίαν παράδοσιν πατερική, την οποίαν εθέσπισαν οι 318 Θεοφόροι Πατέρες και εκύρωσαν αι έξ Οικουμενικαί Σύνοδοι και εφύλαξαν ασάλευτον επί 1600 περίπου έτη μυριάδες Αγίων. Εάν εξακολουθήσωμεν ακολουθούντες το παπικόν ημερολόγιον, δεν είναι δυνατόν να απαλλαγώμεν του αναθέματος. (σελ. 33).

Επισήμανση: Εντολή των Αγίων Αποστόλων είναι να φυλάσσεται η νηστεία που θέσπισαν πρώτοι εκείνοι (οι Άγιοι Απόστολοι) και ο αθετών αυτήν αφορίζεται. Με το Ιουλιανό (παλαιό) ημερολόγιο, οι ημέρες νηστείας των Αγίων Αποστόλων, είναι το λιγότερο 15 φθάνοντας κάποια έτη μέχρι και τις 40!
Με το παπικό ημερολόγιο, κάποιες χρονιές, λόγω εορτολογικής διατάραξης, οι ημέρες της νηστείας των Αγίων Αποστόλων, είναι 0 !!!
Για οικονομία χώρου, σταματώ εδώ...

Αυτά, προς προβληματισμό...

Γεώργιος Κουντούρης

Ανώνυμος είπε...

+Ι.Γ.Ζ.

Και μια φρέσκια καραμπινάτη απόδειξη για το ΓΟΧριστέμποροι και το Δίγλωσσοι επίσκοποι.

Πριν απο 10 μέρες ο επίσκοπος Κυπριανός επισκέφθηκε την Γεωργία ως τοποτηρητής...

Ο Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος του Ι.Ν. Αναστάσεως του Χριστού τον ρώτησε:

Μπορεί ενα μέλος απο το Πατριαρχείο της Γεωργίας να γίνει ανάδοχος η κουμπάρος σε δικό μας μυστήριο;

Η απάντηση του Κυπριανού ήταν ΟΧΙ.
Μήπως ο Χριστός είναι κάτι που το έχουμε στην τσέπη μας και το χρησιμοποιούμε όπως θέλουμε;

Ρωτώ:
Στις ενορίες των Κυπριανιτών ΓΟΧ Α.Ε. τολμάει να πει αυτή την κουβέντα;;;

Εδώ ο Χριστός και όλα τα μυστήρια παρέχονται στους Ν/τες φόρα παρτίδα σχεδόν απο όλους.

Καταλάβατε πως δουλεύει η μπίζνα;;;;;;;;;
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ανώνυμος είπε...

+Ι.Γ.Ζ.

Ενα ένα τα θυμάμαι,
είναι άλλωστε τόσες πολλες οι βλασφημίες σας - ακόμα κι εγω έχασα τον λογαριασμό.

Στις ευχές της Λειτουργίας των ΓΟΧ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΝΤΑΙ ΜΑΣΟΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΘΕΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ

1. Κυβερνήσεις του παρελθόντος νομιμοποίησαν τον πολιτικό γάμο καθώς και το αυτόματο διαζύγιο, καταπατώντας ευθέως το «Ου μοιχεύσης».
2. Κυβερνήσεις του παρελθόντος μέχρι και πρόσφατες νομιμοποιούν τις εκτρώσεις και τις μεταμοσχεύσεις, καταπατώντας Το «Ου φονεύσεις». Τα τελευταία 30 χρόνια έχουμε ήδη 16.000.000 ψυχές στον Αδη.
3. Η Κυβέρνηση (με την συμμετοχή των περισσοτέρων κομμάτων της αντιπολίτευσης) νομοθέτησαν το σύμφωνο συμβιώσεως προσώπων ιδίου φύλλου πράξη η οποία, συνιστά βλασφημία ενώπιον του Θεού. Ηδη ξεκίνησαν οι ενέργειες προκειμένου να υιοθετούν και παιδιά!!!

Ποια ήταν η διαμαρτυρία ων ΓΟΧ;;;
Εκαναν μια ομιλία στην Πάτρα στην οποία δεν μίλησε κανείς κληρικός ούτε και ο Αρχιεπίσκοπος που ήταν παρών, παρά μόνον κάποιες κυρίες.
Αυτός ήταν ο αγώνας των ΓΟΧριστέμπορων στην βλασφημία που υπέγραψε η κυβέρνηση.

4.Η Κομμουνιστική κυβέρνηση δημόσια αρνήθηκε τον Σταυρό και το Ευαγγέλιο, ενώ διάγει ένα ΑΜΟΚ ανθελληνισμού προς όλες τις κατευθύνσεις….

Ποια μερίδα έχει ο Χριστός με τον Διάβολο; ( αποστολικός 46’ )
Επιβάλλεται στο εφεξής πριν από κάθε ευχή να προστεθεί το φιλοχρίστου.
Π.Χ. φιλοχρίστου αρχής και εξουσίας κ.ο.κ.
Διαφορετικά είστε το ίδιο με αυτόν που μνημονεύετε.
Οτι είναι ο άρχοντας που μνημονεύετε, το ίδιο είστε κι εσείς.

Αυτό το μνημόσυνο σας καθιστά αιρετικούς και βλάσφημους Σεργιανιστές.
Οπως η Ζώσα εκκλησία μνημόνευε τον σφαγέα Στάλιν προκειμένου να επιβιώσει, έτσι κι εσείς...

ΥΣ
Για όλα τα παραπάνω αλλά και κάποια άλλα που προς το παρόν δεν δημοσιεύω αντιστρατεύομαι τους ΓΟΧ.




Ανώνυμος είπε...

+Ι.Γ.Ζ.

"Δεν ξέρει όμως πως να στηρίξει τα επιχειρήματά του, δηλαδή, γιατί θέλει αυτά που η Παράδοση μας έχει κληρονομήσει"

Τώρα που τα αιτιολόγησα είστε οκ;;;

Ανώνυμος είπε...

Αποτελεί πλέον αναντίρρητη πραγματικότητα, για κάθε αντικειμενικό παρατηρητή, η μεταστροφή και η μετατόπιση του πνευματικού κέντρου βάρους, των επιδιώξεων των συγχρόνων ποιμένων. Και αυτό, δεν είναι διαπίστωση μιας μερίδος συγχρόνων πλανεμένων ανθρώπων, όπως ενδεχομένως να σπεύσουν να υποστηρίξουν κάποιοι, αλλά αποτελεί την πεμπτουσία των εσχατολογικών προφητειών, όλων όσων ασχολήθηκαν - Προφητών και Αγίων - με τους έσχατους καιρούς που διανύουμε και τα ιδιαίτερα γνωρίσματά τους...
Αναφέρω δύο δειγματοληπτικά παραδείγματα. Ένα, προ της περιόδου της Χάριτος και ένα, την περίοδο της Χάριτος:

Ποιμένες πολλοί διέφθειραν τον αμπελώνα μου, εμόλυναν την μερίδα μου την επιθυμητήν... (Ιερεμίας ΙΒ' 10).

Το πάλαι υπέρ των προβάτων απέθνησκον οι Ποιμένες, νυν δε μάλλον αυτοί αναιρούσι τα πρόβατα· τότε νηστείαις το σώμα εσωφρόνιζον, νυν δε τρυφαίς παρασκευάζουσι σκιρτάν. Τοτε τα εαυτών τοις δεομένοις διένειμον, νυν δε τα των πενήτων σφετερίζονται· τότε την αρετήν ήσκουν, νυν δε τούς την αρετήν ασκούντας εξοστρακίζουσι. Τότε οι φιλάρετοι προς την ιερωσύνην υπήγοντο, νυν δε οι φιλάργυροι· τότε οι το πράγμα φεύγοντες δια το μέγεθος της αρχής, νυν δε οι το πράγμα επιτρέχοντες μεθ’ ηδονής. Τοτε οι ακτημοσύνη εναβρυνόμενοι, νυν δε οι πλεονεξία εκουσίως χρηματιζόμενοι. Τοτε οι προ οφθαλμού έχοντες το θείον δικαστήριον, νυν δε οι μηδέ εις έννοιαν τούτο λαμβάνοντες. Τοτε οι τύπτεσθαι νυν δε οι τύπτειν έτοιμοι. Και τότε μεν την αγνείαν εξεθείαζον, νυν δε, αλλ’ ουδέν βούλομαι δυσχερές ειπείν... (Άγιος Ισίδωρος Πηλουσιώτης).

Ο Κύριος, μας ενημέρωσε και διαρκώς μας υπενθυμίζει, την πνευματική ξηρασία που μαστίζει την εποχή μας, όχι για να αποκάμνουμε, πέφτοντας σε πνευματικό λήθαργο και ακηδία, αλλά για να εντείνουμε τον ομολογιακό μας αγώνα!
Κάποτε, υπήρχαν τρομερές αιρέσεις, αλλά υπήρχαν και Μεγάλοι Βασίλειοι και Μεγάλοι Αθανάσιοι!!!
Σήμερα, αντιμετωπίζουμε το φάσμα τρομερότερων αιρέσεων με την αναδρομική ισχύ παλαιοτέρων, χωρίς όμως να έχουμε κοντά μας, Μεγάλους Βασίλειους και Μεγάλους Αθανάσιους...

Σε όλο αυτό, το πνευματικά σεληνιακό τοπίο, δεν βλέπω τον λόγο, για τον οποίον θα διαφοροποιούντο οι ΓΟΧ...

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

Η ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΕΣ ΤΩΝ ΑΜΕΤΡΗΤΩΝ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΩΝ

Δεν αγιάζει ο χρόνος τον άνθρωπο ούτε ο άνθρωπος τον χρόνο αλλά αγιάζει τον άνθρωπο μόνο η Σταυροαναστάσιμη Αγάπη του Θεού εάν με την Ελεύθερη Βούλησή μας και την Χάρη του Θεού μιμηθούμε τον Χριστό και τον Βίο των Αγίων μας με διαρκή μετάνοια και αληθινή ορθόδοξη πίστη… ή μήπως θεωρείτε ότι δεν έχουμε "Ελεύθερη Βούληση" και προαίρεση; Μήπως πιστεύετε ότι οι ορθόδοξοι με την Χάρη του Θεού Μάρτυρες και Ομολογητές του Χριστού δεν είχαν "καλή προαίρεση"; Ξεχνάτε σκόπιμα ότι: Κ.Δ., Α΄ ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ, ΚΕΦ. 11, ΣΤΙΧ. 1 «Μιμηταί μου γίνεσθε, καθὼς κἀγὼ Χριστοῦ». Πώς Μπορεί να υπάρξει αληθινή πίστη και ομολογιακό ορθόδοξο φρόνημα χωρίς καλή προαίρεση και Ελεύθερη Βούληση; Επειδή είμαστε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ (ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤ' ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΚΑΘ΄ ΟΜΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ) καταλογίζει ο Άγιος Θεός τις αμαρτίες μας...

Ο Θεάνθρωπος Χριστός Σταυρώθηκε και Αναστήθηκε για να μας απελευθερώσει από την αμαρτία εφόσον επιλέγουμε την Σταυροαναστάσιμη Αγάπη Του στην ζωή μας και διαρκώς μετανοούμε για τις αμαρτίες μας...

Γιατί ουδείς αναμάρτητος εκτός από τον Θεό και οι Άγιοι Μάρτυρες και Ομολογητές του Χριστού δεν έγιναν Άγιοι επειδή δεν αμάρτησαν ποτέ στην ζωή τους αλλά επειδή επέλεξαν με καλή προαίρεση ("Όποιος θέλει να με ακολουθήσει, ας απαρνηθεί τον εαυτό του, ας σηκώσει τον σταυρό του κι ας με ακολουθεί", Μαρκ. η´ 34 – θ´ 1) την διαρκή μετάνοια και την Σταυροαναστάσιμη Αγάπη του Χριστού με ταπεινό ορθόδοξο φρόνημα αναγνωρίζοντας, όπως ο Απόστολος Παύλος, ότι όσο αμαρτωλοί και αν είμαστε μόνο με την Χάρη του Θεού απελευθερωνόμαστε από τον ζυγό της αμαρτίας και ενωνόμαστε με τον Άγιο Θεό Πατέρα μας.

Υπήρχε η ανάγκη για δημιουργία νέας τοπικής "Ιεράς Συνόδου" λόγω αλλαγής του ημερολογίου;

Υπήρχε η ανάγκη για δημιουργία νέας τοπικής "Ιεράς Συνόδου" γιατί άλλαξε "τὸ πάτριον ἑορτολόγιον, ὅπερ ἐθέσπισεν ἡ Α΄ Οἰκουμενικὴ Σύνοδος..." όπως γράφει στα κείμενά του "ο Ηγέτης του Αγώνος των Παλαιοημερολογιτών, πρ. Φλωρίνης Χρυσόστομος", χωρίς να λέγει ούτε μια κουβέντα τότε για την Παναίρεση του Οικουμενισμού. Ωστόσο, ΔΕΝ ΘΕΣΠΙΣΕ ΚΑΝΕΝΑ "ΠΑΤΡΙΟ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ" Η Α΄ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΣΠΙΣΕ ΩΣ, "όρο" της, ΗΤΑΝ Ο "ΠΑΣΧΑΛΙΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ" για τον κοινό χρονικό προσδιορισμό της Εορτής του Αγίου Πάσχα από όλους τους ορθοδόξους ο οποίος εφαρμόζεται με τον ίδιο τρόπο σε οποίο κοσμικό ημερολόγιο και αν χρησιμοποιούμε και δεν ασχολήθηκε γενικά με το εορτολόγιο η Α΄ Οικουμενική Σύνοδος και προκαλώ τον οποιονδήποτε "ημερολάτρη" να παραθέσει το κείμενο της Συνόδου που σας διαψεύδει πανηγυρικά! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ Α΄ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΘΕΣΠΙΣΗ "ΠΑΤΡΙΟΥ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟΥ Ή ΠΑΤΡΙΟΥ ΚΟΣΜΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗ ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ".

"Χωρίς την Αλήθεια του Χριστού δεν υπάρχει Ενότητα της Πίστεως" και φυσικά η "Αποτείχιση" δεν είναι αυτοσκοπός αλλά το "άγιο μέσο" που δίνει με εντολή του ο Αναστημένος Θεάνθρωπος Χριστός και όλοι οι Άγιοι Θεοφόροι Πατέρες μας για να είμαστε αληθινά εντός της διαχρονικής Μίας Αγίας Ορθόδοξης Εκκλησίας Του για την Σωτηρία της Αθάνατης ψυχής μας. ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ αποτειχισμένους, δηλαδή, απομακρυσμένους απο την παναίρεση του Οικουμενισμού ότι πορεύονται σύμφωνα με την σαφέστατη εντολή του Χριστού ("ἐξέλθετε ἐκ μέσου αὐτῶν καὶ ἀφορίσθητε, λέγει Κύριος, καὶ ἀκαθάρτου μὴ ἅπτεσθε, κἀγὼ εἰσδέξομαι ὑμᾶς, Β' Κορ. 6, 17). "Πλὴν ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ἐλθὼν ἆρα εὑρήσει τὴν πίστιν ἐπὶ τῆς γῆς;" (Λουκ. 18, 8).

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

Οι "Ρώσοι της Διασποράς" ενώθηκαν με το Πατριαρχείο της Ρωσίας και έχουν πλέον Εκκλησιαστική Κοινωνία με την παναίρεση πανθρησκεία του Οικουμενισμού και τους αιρετικούς Οικουμενιστές Πατριάρχες και Επισκόπους και με τον αντίχριστο "αλάθητο" αιρετικό Πάπα της Ρώμης... Προφανώς οι ΥΠΕΡΟΡΙΕΣ (ΥΠΕΡΑΤΛΑΝΤΙΚΕΣ) ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΕΣ με πρόσχημα μάλιστα την αλλαγή του κοσμικού ημερολογίου στην Ελλάδα δεν είναι νόμιμες...

Αναγκάζομαι να επαναλαμβάνω "ότι μόνιμα δεν θέλουν να δουν" οι αιρετικοί οικουμενιστές του νέου και παλαιού ημερολογίου των αμέτρητων παρασυναγωγών οι οποίοι παραβλέπουν σκόπιμα ότι είμαστε στα Έσχατα Χρόνια με την Παγκοσμιοποίηση και την Παναίρεση Πανθρησκεία του Οικουμενισμού και ενώ το νέο κράτος του Ισραήλ από το 1948 έχει ιδρυθεί και αναμένουν οι Σιωνιστές τον αντίχριστο ψευδομεσσία τους και "ξεχνώντας" πάλι σκόπιμα οι οικουμενιστές ότι επί 120 ολόκληρα χρόνια οι αληθινοί ορθόδοξοι αγωνίζονταν αποτειχισμένοι ενάντια στην αίρεση της Εικονομαχίας χωρίς να ιδρύσουν παράνομες παράλληλες παρασυναγωγές-ψευδοσυνόδους και αναμένοντας την Οικουμενική Σύνοδο που προκάλεσαν τελικά ΕΝΩΜΕΝΟΙ με τον ΑΛΗΘΙΝΟ ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ… 120 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ…

Ποιος αληθινά ορθόδοξος αμφισβητεί την ΜΟΝΑΔΙΚΗ δικαιοδοσία των Οικουμενικών Συνόδων να ορίζουν νέες τοπικές "Ιερές Συνόδους" (εκτός και αν θεωρήσουμε ότι υπήρξαν σε εξαιρετικές περιστάσεις συγκρούσεων με τους αιρετικούς ελάχιστοι τάχιστα "Λαοπρόβλητοι Άγιοι Επίσκοποι" επιλεγέντες ουσιαστικά από τον Άγιο Λαό του Θεού ίσως ως εξαιρέσεις ιστορικά που απλώς μετά έγιναν αποδεκτοί και από τις Οικουμενικές Συνόδους που συνήλθαν και αποφάσισαν σχετικά…) και σε περίοδο διαμάχης με αιρετικούς να καθαιρούν πρώτα τους αιρετικούς Επισκόπους εκλέγοντας στην θέση τους έναν ΚΑΙ μόνο ΕΝΑΝ νέο Ορθόδοξο Επίσκοπο στην κάθε Επισκοπή που παράνομα κρατούσαν οι αιρετικοί αντίστοιχα… και μέχρι να γίνει αυτό το μόνο που επιτρέπεται από τον πιστό Λαό του Θεού είναι η αποτείχιση από τον αιρετικό Επίσκοπο ώστε με τον αντιαιρετικό αγώνα του Ο ΠΙΣΤΟΣ ΛΑΟΣ να προκαλέσει, ακόμα και μετά από 120 χρόνια όπως συνέβη επί Εικονομαχίας, μια αληθινή Ορθόδοξη Οικουμενική Σύνοδο για να αποκαταστήσει την νόμιμη Εκκλησιαστική Ορθόδοξη Ιερή Τάξη και Παράδοση που κανείς δεν μπορεί να καπηλευτεί εν ονόματι δήθεν της αληθινής πίστεως κιόλας! ψάχνοντας για ελάχιστα "υποτιθέμενα αντίθετα παραδείγματα ιστορικά" που τα παρουσιάζει ως κανόνα και τα ερμηνεύει ως "ΛΥΣΗ" ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΙΚΗ ΠΛΑΝΗ ΤΟΥ ΕΝΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΤΩΝ ΑΜΕΤΡΗΤΩΝ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΩΝ ΔΗΘΕΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΚΑΙ "εκκλησιών"! Εξάλλου την ίδια Οικουμενιστική πρακτική με τους ημερολάτρες ακολούθησαν όλοι οι αιρετικοί δήθεν ορθόδοξοι οικουμενιστές, μονοφυσίτες, παπικοί, προτεστάντες και άλλοι που ίδρυσαν και συνεχίζουν να "ιδρύουν" μέχρι σήμερα πολλές νέες παράλληλες τοπικές ψευδοσυνόδους-ψευδοεκκλησίες (που ενώνονται πλέον σε μια αντίχριστη παγκόσμια πανθρησκεία των εσχάτων ημερών σήμερα με την παγκοσμιοποίηση!) μη σεβόμενοι την δικαιοδοσία που έχουν μόνο οι αληθινές Άγιες Οικουμενικές Σύνοδοι γιατί ως αιρετικοί είναι αποκομμένοι από την Διαχρονική Μία Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία του Αναστημένου Θεανθρώπου Χριστού.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ..

ΡΩΤΑΩ ΤΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΟΝΙΜΑ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥΣ:
Απευθύνομαι ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΜΕ ΕΝΑ "ΝΑΙ" Ή ΜΕ ΕΝΑ "ΟΧΙ" ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΑΤΕΡΜΟΝΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ "ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ" ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΟΦΙΣΤΕΙΕΣ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΕΡΩΤΗΜΑ: "ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗ ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΟ, ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ"; "ΝΑΙ Ή ΟΧΙ";

ΔΕΝ ΣΩΖΟΜΑΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ; ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΩΖΟΜΑΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ "ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΗ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΙΑ" ΤΟΥ. ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΦΙΛΟΘΕΟΥ ΖΕΡΒΑΚΟΥ.
...

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ Κατά του Οικουμενισμού
(ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ)
ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ "Η ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΜΟΥ" από την Παναίρεση του Οικουμενισμού, από τον Ευστάθιο Μοσχοβίτη http://www.freevolition.gr/orthodoxy-homology.htm (συμπληρωμένο)

ΘΕΟΜΑΧΟΙ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΕΣ είπε...

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΕΣ ΜΕ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΤΡΙΚΑΜΗΝΑΣ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: "ΑΠΑΝΤΗΣΗ Π. ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΤΡΙΚΑΜΗΝΑ ΕΙΣ ΤΟΝ Π. ΙΩΣΗΦ http://agonasax.blogspot.gr/2012/11/blog-post_28.html?m=1#!/2012/11/blog-post_28.html " .

ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΕΤΟΥΝ ΟΙ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ:


...Πρίν ὁλοκληρώσω τίς σκέψεις μου, θά ἤθελα νά ἐπισημάνω π. Ἰωσήφ καί ἕνα ἄλλο θέμα, τό ὁποῖο ἔχει σχέσι μέ τό τυπικό τῆς Ἐκκλησίας εἰς τό ὁποῖο φαίνεται ὅτι ὑπάρχει ἄλυτο πρόβλημα εἰς τό Παλαιό Ἡμερολόγιο, ἐνῶ εἰς τό νέο τό πρόβλημα αὐτό δέν ὑφίσταται. Πρόκειται γιά τίς ἑορτές τοῦ Εὐαγγελισμοῦ τῆς Θεοτόκου καί τῆς Ὑπαπαντῆς τοῦ Σωτῆρος. Εἶναι κατ’ἀρχάς γνωστόν ὅτι οἱ ἑορτές αὐτές δέν μετατίθενται ἐξαιτίας τοῦ ὅτι δεικνύεται δι’αὐτῶν ἡ πραγματικότης τῆς ἐνανθρωπίσεως τοῦ Κυρίου καί καταπολεμεῖται ἡ αἵρεσις τοῦ δοκισισμοῦ, δηλαδή τῆς κατά φαντασία καί κατά τό φαινόμενο ἐνανθρωπίσεως. Ἐνῶ δηλαδή ἄλλες μεγάλες ἑορτές μετετέθησαν ἐπειδή δέν προσηρμόζοντο εἰς τό τυπικό τῆς Ἐκκλησίας, ὅπως ἡ ἑορτή τῆς Μεταμορφώσεως τοῦ Σωτῆρος ἡ ὁποία χρονικῶς ἔπρεπε νά ἑορτάζεται τήν μεγάλη Σαρακοστή, ἡ ἑορτή τῆς μνήμης τοῦ ἁγ. Ἰωάννου τοῦ Χρυσοστόμου ἡ ὁποία συνέπιπτε μέ τήν ἡμέρα τῆς ὑψώσεως τοῦ Τιμίου Σταυροῦ κλπ., οἱ δύο αὐτές μεγάλες δεσποτικές ἑορτές πρέπει νά ἑορτάζωνται αὐτήν τήν ἡμερομηνία, διότι δεικνύεται διά μέν τοῦ Εὐαγγελισμοῦ ἡ ἐννεαμηνιαία κύησις κατά τούς φυσικούς νόμους καί διά τῆς Ὑπαπαντῆς ἡ τεσσακονθήμερος, κατά τόν Μωσαϊκό νόμο, ἀπό τῆς κυήσεως παρουσία εἰς τόν ναό. Δηλαδή καί οἱ δύο αὐτές ἑορτές ἀποδεικνύουν τήν πραγματική ἐνανθρώπησι τοῦ Χριστοῦ.
Σύμφωνα λοιπόν μέ τό Παλαιό Ἡμερολόγιο ἡ μέν ἑορτή τοῦ Ὑπαπαντῆς δύναται νά συμπέση μέ τήν Καθαρά Δευτέρα ἡ δέ ἑορτή τοῦ Εὐαγγελισμοῦ μέ τήν Μεγάλη Ἑβδομάδα καί ἀκόμη καί μετά τό Πάσχα, μέχρι τήν Τετάρτη τῆς Διακαινησίμου. Ὅταν λοιπόν τύχῃ ἡ ἑορτή τῆς Ὑπαπαντῆς τήν Καθαρά Δευτέρα ὑπάρχει σύγχυσις εἰς τό τυπικόν, διότι τά φαιδρά καί χαρμόσυνα μέ τά πένθιμα συνεορτάζονται, ἐπί πλέον δέ καταλιμπάνονται τά μεθέορτα, ἐφ’ὅσον ἡ ἑορτή ἀποδίδεται τήν ἴδια ἡμέρα, τό Μεγ. Ἀπόδειπνο μέ τόν Μεγ. Κανόνα τοῦ ἁγ. Ἀνδρέου καί καταλύεται ἡ νηστεία καί τό λεγόμενο τριήμερο, μιά καί γίνεται κατάλυσις εἰς τιμήν τῆς δεσποτικῆς ἑορτῆς. Διά τήν τυπική δέ διάταξι τῆς ἀκολουθίας, ὅταν ἡ ἑορτή τῆς Ὑπαπαντῆς συμπέση Καθαρά Δευτέρα φαίνεται ὅτι ὑπῆρχε διχογνωμία, διότι τό τυπικόν τῆς Μεγάλης τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας γράφει, ὅταν ἀναφέρεται εἰς αὐτήν τήν περίπτωσι «Αὕτη ἐστίν ἡ γνώμη τῶν ἀοιδίμων Πατριαρχῶν Κωνσταντίου τοῦ Βυζαντίου καί Γρηγορίου τοῦ ΣΤ΄». Δεδομένου δέ ὅτι αὐτοί οἱ Πατριάρχαι ἐπατριάρχευσαν μετά τό 1830, καθίσταται ἐμφανές ὅτι μέχρι τότε ὑπῆρχες σύγχυσις ὡς πρός τήν διάταξι τῆς ἀκολουθίας. Τά δέ ἁγιορείτικα τυπικά ἔχουν μεγάλες διαφορές ἀπό αὐτό τῆς Κων/πόλεως ὡς πρός τήν διάταξιν τῆς ἀκολουθίας εἰς τήν περίπτωσιν αὐτήν.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

ΘΕΟΜΑΧΟΙ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΕΣ είπε...

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

Μεγαλύτερο ὅμως ἀσυγκρίτως εἶναι τό πρόβλημα τῆς ἑορτῆς τοῦ Εὐαγγελισμοῦ ὅταν συμπέση τήν Μεγ. Ἑβδομάδα καί δή τήν Μεγ. Παρασκευή. Τότε τά χαρμόσυνα μέ τά πένθιμα συνάδονται στόν μέγιστο βαθμό καί ὁπωσδήποτε ἐπισκιάζει ἡ μία ἑορτή τήν ἄλλη. Εἶναι δέ τέτοια ἡ φύσις τῆς ἀκολουθίας τῶν ἁγ. Παθῶν, ὥστε νά μή χωράη καμμία πρόσμιξις καί συνεορτασμός. Νά συλλογισθοῦμε δέ ὅτι σύμφωνα μέ τό τυπικό τῆς Μονῆς Διονυσίου τοῦ ἁγ. Ὄρους, τά εὐαγγέλια πού ἀναγιγνώσκονται γίνονται δέκα τρία, διότι παρεμβάλλεται μετά τό ἕκτο εὐαγγέλιο τῶν παθῶν τό εὐαγγέλιο τῆς ἑορτῆς τοῦ ὄρθρου τοῦ Εὐαγγελισμοῦ. Νά ἀφήσωμε δέ τίς παρελάσεις, καταθέσεις στεφάνων κλπ. τά ὁποῖα παρεμβάλλονται λόγῳ καί τῆς ἐθνικῆς ἑορτῆς, καθόσον ὅλα αὐτά γίνονται τήν ὥρα πού διαβάζονται οἱ Μεγάλες Ὧρες καί ἡ Ἀποκαθήλωσις. Βλέποντας λοιπόν ὅλες αὐτές τίς δυσκολίες πού δημιουργοῦνται εἰς αὐτήν τήν περίπτωσι ἡ Μεγάλη τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησία ἄλλαξε τό τυπικό, πολύ πρίν τήν ἀλλαγή τοῦ ἡμερολογίου καί ὅταν ἡ ἑορτή τοῦ Εὐαγγελισμοῦ συμπέση τήν Μεγ. Παρασκευή ἤ τό Μεγ. Σάββατο, τήν μεταθέτει καί τήν ἑορτάζει τήν Κυριακή τοῦ Πάσχα. Αὐτό στό τυπικό τῆς Μεγάλης τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας ἀναφέρεται ὡς ἑξῆς: «Περί τῶν αἰτιῶν, δι’ἅς μετατίθεται ἡ ἑορτή τοῦ Εὐαγγελισμοῦ εἰς τήν ἡμέρα τοῦ Πάσχα. Ἡ Ἁγία τοῦ Χριστοῦ Μ. Ἐκκλησία ἀπό ἑνός αἰῶνος καί ἐντεῦθεν, παρά Πατριαρχῶν καί Ἀρχιερέων ὡς παρελάβομεν, κατιδοῦσα τήν διαφωνίαν καί σύγχυσιν τήν συμβαίνουσαν ἀνά πάσας τάς ἐν πόλεσι καί κώμαις ἐκκλησίας, μέριμναν καί περί τῆς τοῦ Εὐαγγελισμοῦ μεγάλης πανηγύρεως ἀνελάβετο. Καί δή, πρός παῦσιν τῆς δοκούσης ἀνωμαλίας, μάλιστα ἐν ταῖς τοῦ ἁπλοῦ λαοῦ ἀκοαῖς τοῦ μή κατά βάθος τά τοῦ Πνεύματος ἐννοοῦντος, διετάξατο τήν τῆς ἑορτῆς μετάθεσιν, ἐάν τύχῃ ἐν ταῖς δυσί πενθίμοις ταύταις ἡμέραις, εἰς τήν κυριώνυμον τοῦ Πάσχα ἡμέραν∙ ἵνα τά χαρμόσυνα τοῖς χαρμοσύνοις συνᾲδωνται καί συμμελῳδῶνται, οἰκονομικῶς ἀποκλείουσα τήν ἀνάμιξιν τῶν φαιδρῶν μετά τῶν πενθίμων, καί ἵνα μή ἀσυμφωνία δεικνύηται μεταξύ τοῦ Σήμερον κρεμᾶται ἐπί ξύλου καί τοῦ Σήμερον χαρᾶς Εὐαγγέλια, καί τοῦ Δακρυρρόους θρήνους ἐπί σέ Ἁγνή μετά τοῦ Ὁ Γαβριήλ τῇ Παρθένῳ τό Εὐαγγέλιον. Ταῦτα δέ, ὡς εἵρηται, διά τάς ἐν πόλεσι καί κώμαις μόνον ἐκκλησίας, τῶν μοναστηριακῶν Τυπικῶν ἀμεταβλήτων, ἀνεπάφων καί ἀμετακινήτων διαμενόντων διά τε τό πρός τούς ἀρχαίους Κτήτορας αὐτῶν καί Πατέρας σέβας, καί διά τό διάφορον τοῦ μοναχικοῦ πολιτεύματος καί τῆς ὑψηλοτέρας διαγωγῆς»(σελ.234).
Βεβαίως τά μοναστήρια καί εἰδικά τό ἅγ. Ὄρος δέν κάνουν μετάθεσι τῆς ἑορτῆς, ὁπότε ἔχομε αὐτό πού κατά κόρον ἐπικαλοῦνται οἱ παλαιοημερολογίτες, δηλαδή λειτουργική σύγχυσι τῶν ἑορτῶν, εἰς τρόπον ὥστε ἄλλοτε νά ἑορτάζη τόν Εὐαγγελισμό ὁ ἕνας καί ἄλλοτε ὁ ἄλλος. Ἔχομε δέ καί κατάλυσι τῆς νηστείας λόγῳ τῆς ἑορτῆς τοῦ Εὐαγγελισμοῦ, τό ὁποῖον ὅμως δέν ταιριάζει γιά τήν Μεγ. Παρασκευή.
Ὅλα αὐτά τά λειτουργικά προβλήματα τά ὁποῖα ὑπάρχουν εἰς τό Παλαιό Ἡμερολόγιο αὐτομάτως λύονται εἰς τό Νέο διότι κατ’αὐτό οὔτε ἡ ἑορτή τῆς Ὑπαπαντῆς συμπίπτει μέ τήν Καθαρά Δευτέρα, οὔτε πολύ περισσότερο ἡ ἑορτή τοῦ Εὐαγγελισμοῦ συμπίπτει κατά τήν Μεγάλη Ἑβδομάδα. Εἶναι δέ εὐνόητο διατί δέν ἀναφέρονται οἱ Παλαιοημερολογίτες εἰς αὐτά τά λειτουργικά προβλήματα τά ὁποῖα δημιουργοῦνται εἰς τό Παλαιό Ἡμερολόγιο, ἀλλά ἀπεναντίας σέ ὅσα δημιουργεῖ τό Νέο, ὅπως τήν ἐλάττωσι τῆς νηστείας τῶν Ἁγ. Ἀποστόλων κλπ. Αὐτό ἀποδεικνύει τήν ἐμπαθῆ καί μονόπλευρη θεώρησι τῶν πραγμάτων καί τήν προσκόλλησι σέ πράγματα δευτερεύοντα τά ὁποῖα τά ἀνηγάγαμε σέ θέματα πίστεως καί σωτηρίας...

http://agonasax.blogspot.gr/2012/11/blog-post_28.html

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Το πρόβλημα της σύμπτωσης του Ευαγγελισμού κατα την Μ. Εβδομάδα είναι λελυμμένα. Υπάρχουν τα σχετικά Τυπικά και καλείται ο «θεομάχοι ημερολάτρες» να τα αναζητήσει. Μέχρι το 1924 δεν είχαμε αυτό το πρόβλημα° μετά το ανακαλύψαμε ; Τι γινόταν μέχρι τότε ;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Προς τον πολυώνυμο κ. Μοσχοβίτη Ευστάθιο - αστάθιο και την παρέα του, τα ακόλουθα :

Γράφει,
«Δεν αγιάζει ο χρόνος τον άνθρωπο ούτε ο άνθρωπος τον χρόνο αλλά αγιάζει τον άνθρωπο μόνο η Σταυροαναστάσιμη Αγάπη του Θεού εάν με την Ελεύθερη Βούλησή μας και την Χάρη του Θεού μιμηθούμε τον Χριστό και τον Βίο των Αγίων μας με διαρκή μετάνοια και αληθινή ορθόδοξη πίστη»»

Μάθετε λοιπόν ότι,
διαρκή μετάνοια και πίστη μπορεί να έχετε, αλλά ούτε αληθινή είναι ούτε ορθόδοξη. Είναι παπική και ψεύτική, είναι οικουμενιστική, σιωνιστική και μασονική, Με άλλα λόγια, είναι ουνιτική, γιατί δεχτήκατε να σας φορέσουν τον κάλπικο και νοθευμένο χρόνο του Πάπα.

Λέτε ότι δεν αγιάζει ο χρόνος τον άνθρωπο ούτε ο άνθρωπος το χρόνο και συνεχίζεται να αραδιάζεται τις ανοησίες, που σας έβαλε μέσα στο κεφάλι η σιωνιστική ραδιουργία.
Τόσο ηλίθιους σας έκανε. Διότι πού ζείτε ; Μέσα στο χρόνο δεν ζείτε ; Μέσα στο χρόνο δεν πιστεύετε ; Μέσα στο χρόνο δεν πηγαίνετε στις εκκλησιές να προσευχηθείτε ; Είσαστε εκτός χρόνου ; Έίσαστε μήπως και εκτός τόπου ; Διότι όλα όσα κάνετε, μέσα στο χρόνο γίνονται και μέσα σε ένα τόπο ; Μήπως βγάλατε φτερά ; Μήπως γίνατε άυλοι ; Μήπως γίνατε άγγελοι ;

Όχι, δεν γίνατε τίποτα από όλα αυτά. Γίνατε όμως ασυνείδητοι πιστοί, γιατί αυτό θέλει το θεοσοφικό, μυστικιστικό και αποκρυφιστικό, βλάσφημο ιερατείο των σιωνιστών. Το δε χειρότερο, σας έκαναν μισαλλόδοξους ταλιμπάν και κακόδοξους νεοορθόδοξους - έτοιμους καρατόμους των αδελφών σας. Θα το κάνατε με μεγάλη ευχαρίστηση, επειδή δεν είσαστε δούλοι Χριστού. Δούλοι διαβόλου γίνατε. Διότι γράφει : «22 νυνὶ δὲ ἐλευθερωθέντες ἀπὸ τῆς ἁμαρτίας δουλωθέντες δὲ τῷ Θεῷ ἔχετε τὸν καρπὸν ὑμῶν εἰς ἁγιασμόν». Είσαστε ακόμη σκλάβοι της αμαρτίας, σάπιο καρπό σας έδωσαν, ψεύτικο αγιασμό πήρατε. Ο χρόνος που σας φόρεσε ο Πάπας και τον δεχθήκατε ευχαρίστως - αντίχριστο τον είπαν πρώτοι οι προτεστάντες, μιμούμενοι ανεπίγνωστα και τρόπον τινά, την όνο του Βαρλαάμ - σας τυφλώνει, χάνεται η ακοή σας, το λογικό σας εκφαυλίζεται.

Και ναι, «ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗ ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΟ, ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ;» (sic) που θέλετε να σας απαντήσω, είναι των πατέρων, είναι της Εκκλησίας, είναι του Δόγματος, εφόσον τιμούμε τους πατέρες και σεβόμαστε την Εκκλησία. Η θεία Ενανθρώπηση αγιάζει και τον χρόνο και τον κόσμο, μέσα στον οποίο (χρόνο και κόσμο) έζησαν εκείνοι, ζει η Εκκλησία, ζούμε κι εμείς. Εσείς όμως οι ασεβέστατοι ευσεβείς, προτιμήσατε τον Πάπα και τον χρόνο που σας έφτιαξε - σας έφτιαξε και τον κόσμο - προκειμένου να επαίρεται ότι αυτός είναι η «μια Αγία» κλπ. Εκκλησία. Παρένθεση, κάθε προτεστάντης είναι, κατά ιδίαν κεφαλήν και γνώμη, η «μια αγία» κλπ εκκλησία.

Με αυτά λοιπόν και αυτόν, συνεχίστε να λέτε τα δικά σας παρέα με τους υβριστές - ακαινοτόμητους παλαιοημερολογίτες. Ίδιοι είσαστε, μόνο που εκείνοι διαφέρουν από εσάς ως προς τις μεθόδους εξωτερικής καθαρότητας. Ο π. Ευθύμιος δεν κοινωνεί όσους μνημονεύουν τους οικουμενιστές, αλλά δεν κοινωνεί και τους παλαιοημερολογίτες, επειδή είναι χρονολάτρες. Αυτός δεν είναι, αν και ενδεδυμένος τον χρόνο που του πρόσφερε ο Πάπας. Ο Κύριος να τον ελεήσει.

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΕ ΧΡΙΣΤΕΜΠΟΡΑ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ ΥΒΡΙΣΤΗ ΚΥΠΡΙΑΝΕ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ ΓΙΑΤΙ ΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΙΔΕΙΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΤΡΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΨΥΧΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΟΤΙ: "ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗ ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΟ, ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ;" ΕΙΣΑΙ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΗΣ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ, ΝΕΟ Ή ΠΑΛΑΙΟ…

Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ, http://freevolition.gr/orthodoxy-homology.htm , ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΤΩΝ ΑΜΕΤΡΗΤΩΝ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΩΝ ΒΛΑΣΦΗΜΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΕΚΦΡΑΣΤΗ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΧΡΙΣΤΕΜΠΟΡΟ ΣΙΩΝΙΣΤΗ ΚΥΠΡΙΑΝΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΑΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ...

Η ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΕΣ ΤΩΝ ΑΜΕΤΡΗΤΩΝ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΩΝ
Τα δημόσια κείμενα κατά των ημερολατρών είναι καταγγελία και όχι ανταλλαγή απόψεων απέναντι σε όσα προπαγανδίζουν οι ημερολάτρες διαδικτυακά. Γιατί καταγγέλλω δημόσια ως βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματός του Θεού την δημιουργία αμέτρητων παρασυναγωγών-ψευδοσυνόδων από τους ημερολάτρες με πρόσχημα την αλλαγή του κοσμικού ημερολογίου που δεν είναι δογματικό ούτε εκκλησιαστικό ζήτημα.
Όπου υπάρχει η Αλήθεια εκεί είναι ο Χριστός και όσοι πιστεύουν στην Αλήθεια του Χριστού πορεύονται ορθόδοξα και ΟΧΙ σε μονήρη (αιρετική) πορεία αλλά ΜΑΖΙ με τον Αναστημένο Θεάνθρωπο Χριστό στον Ορθόδοξο δρόμο που χάραξε ο Χριστός, οι Άγιοι θεοφόροι Πατέρες μας, Μάρτυρες και Ομολογητές της Διαχρονικής Μίας Αγίας αιώνιας Ορθόδοξης Εκκλησίας Του. Γιατί όπου είναι δύο ή τρεις συνηγμένοι στο όνομα του Χριστού με αληθινή ορθόδοξη Πίστη μαζί τους είναι ο Χριστός (Ματθ. 18, 20 "οὗ γάρ εἰσι δύο ἢ τρεῖς συνηγμένοι εἰς τὸ ἐμὸν ὄνομα, ἐκεῖ εἰμι ἐν μέσῳ αὐτῶν"). Γιατί χωρίς τον Χριστό και την αιώνια Μια Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία του ακόμα και "μαζί με δισεκατομμύρια ανθρώπους δίπλα μας είμαστε μόνοι μας στο σκοτάδι και στην αιώνια κόλαση"…
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

Υπήρχε η ανάγκη για δημιουργία νέας τοπικής "Ιεράς Συνόδου" λόγω αλλαγής του ημερολογίου;

Υπήρχε η ανάγκη για δημιουργία νέας τοπικής "Ιεράς Συνόδου" γιατί άλλαξε "τὸ πάτριον ἑορτολόγιον, ὅπερ ἐθέσπισεν ἡ Α΄ Οἰκουμενικὴ Σύνοδος..." όπως γράφει στα κείμενά του "ο Ηγέτης του Αγώνος των Παλαιοημερολογιτών, πρ. Φλωρίνης Χρυσόστομος", χωρίς να λέγει ούτε μια κουβέντα τότε για την Παναίρεση του Οικουμενισμού. Ωστόσο, ΔΕΝ ΘΕΣΠΙΣΕ ΚΑΝΕΝΑ "ΠΑΤΡΙΟ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ" Η Α΄ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΣΠΙΣΕ ΩΣ, "όρο" της, ΗΤΑΝ Ο "ΠΑΣΧΑΛΙΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ" για τον κοινό χρονικό προσδιορισμό της Εορτής του Αγίου Πάσχα από όλους τους ορθοδόξους ο οποίος εφαρμόζεται με τον ίδιο τρόπο σε οποίο κοσμικό ημερολόγιο και αν χρησιμοποιούμε και δεν ασχολήθηκε γενικά με το εορτολόγιο η Α΄ Οικουμενική Σύνοδος και προκαλώ τον οποιονδήποτε "ημερολάτρη" να παραθέσει το κείμενο της Συνόδου που σας διαψεύδει πανηγυρικά! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ Α΄ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΘΕΣΠΙΣΗ "ΠΑΤΡΙΟΥ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟΥ Ή ΠΑΤΡΙΟΥ ΚΟΣΜΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗ ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ".
"Χωρίς την Αλήθεια του Χριστού δεν υπάρχει Ενότητα της Πίστεως" και φυσικά η "Αποτείχιση" δεν είναι αυτοσκοπός αλλά το "άγιο μέσο" που δίνει με εντολή του ο Αναστημένος Θεάνθρωπος Χριστός και όλοι οι Άγιοι Θεοφόροι Πατέρες μας για να είμαστε αληθινά εντός της διαχρονικής Μίας Αγίας Ορθόδοξης Εκκλησίας Του για την Σωτηρία της Αθάνατης ψυχής μας. ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ αποτειχισμένους, δηλαδή, απομακρυσμένους απο την παναίρεση του Οικουμενισμού ότι πορεύονται σύμφωνα με την σαφέστατη εντολή του Χριστού ("ἐξέλθετε ἐκ μέσου αὐτῶν καὶ ἀφορίσθητε, λέγει Κύριος, καὶ ἀκαθάρτου μὴ ἅπτεσθε, κἀγὼ εἰσδέξομαι ὑμᾶς, Β' Κορ. 6, 17). "Πλὴν ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ἐλθὼν ἆρα εὑρήσει τὴν πίστιν ἐπὶ τῆς γῆς;" (Λουκ. 18, 8).
Οι "Ρώσοι της Διασποράς" ενώθηκαν με το Πατριαρχείο της Ρωσίας και έχουν πλέον Εκκλησιαστική Κοινωνία με την παναίρεση πανθρησκεία του Οικουμενισμού και τους αιρετικούς Οικουμενιστές Πατριάρχες και Επισκόπους και με τον αντίχριστο "αλάθητο" αιρετικό Πάπα της Ρώμης... Προφανώς οι ΥΠΕΡΟΡΙΕΣ (ΥΠΕΡΑΤΛΑΝΤΙΚΕΣ) ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΕΣ με πρόσχημα μάλιστα την αλλαγή του κοσμικού ημερολογίου στην Ελλάδα δεν είναι νόμιμες...
Αναγκάζομαι να επαναλαμβάνω "ότι μόνιμα δεν θέλουν να δουν" οι αιρετικοί οικουμενιστές του νέου και παλαιού ημερολογίου των αμέτρητων παρασυναγωγών οι οποίοι παραβλέπουν σκόπιμα ότι είμαστε στα Έσχατα Χρόνια με την Παγκοσμιοποίηση και την Παναίρεση Πανθρησκεία του Οικουμενισμού και ενώ το νέο κράτος του Ισραήλ από το 1948 έχει ιδρυθεί και αναμένουν οι Σιωνιστές τον αντίχριστο ψευδομεσσία τους και "ξεχνώντας" πάλι σκόπιμα οι οικουμενιστές ότι επί 120 ολόκληρα χρόνια οι αληθινοί ορθόδοξοι αγωνίζονταν αποτειχισμένοι ενάντια στην αίρεση της Εικονομαχίας χωρίς να ιδρύσουν παράνομες παράλληλες παρασυναγωγές-ψευδοσυνόδους και αναμένοντας την Οικουμενική Σύνοδο που προκάλεσαν τελικά ΕΝΩΜΕΝΟΙ με τον ΑΛΗΘΙΝΟ ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ… 120 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ…
ΣΥΝEΧΙΖΕΤΑΙ...

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

Ποιος αληθινά ορθόδοξος αμφισβητεί την ΜΟΝΑΔΙΚΗ δικαιοδοσία των Οικουμενικών Συνόδων να ορίζουν νέες τοπικές "Ιερές Συνόδους" (εκτός και αν θεωρήσουμε ότι υπήρξαν σε εξαιρετικές περιστάσεις συγκρούσεων με τους αιρετικούς ελάχιστοι τάχιστα "Λαοπρόβλητοι Άγιοι Επίσκοποι" επιλεγέντες ουσιαστικά από τον Άγιο Λαό του Θεού ίσως ως εξαιρέσεις ιστορικά που απλώς μετά έγιναν αποδεκτοί και από τις Οικουμενικές Συνόδους που συνήλθαν και αποφάσισαν σχετικά…) και σε περίοδο διαμάχης με αιρετικούς να καθαιρούν πρώτα τους αιρετικούς Επισκόπους εκλέγοντας στην θέση τους έναν ΚΑΙ μόνο ΕΝΑΝ νέο Ορθόδοξο Επίσκοπο στην κάθε Επισκοπή που παράνομα κρατούσαν οι αιρετικοί αντίστοιχα… και μέχρι να γίνει αυτό το μόνο που επιτρέπεται από τον πιστό Λαό του Θεού είναι η αποτείχιση από τον αιρετικό Επίσκοπο ώστε με τον αντιαιρετικό αγώνα του Ο ΠΙΣΤΟΣ ΛΑΟΣ να προκαλέσει, ακόμα και μετά από 120 χρόνια όπως συνέβη επί Εικονομαχίας, μια αληθινή Ορθόδοξη Οικουμενική Σύνοδο για να αποκαταστήσει την νόμιμη Εκκλησιαστική Ορθόδοξη Ιερή Τάξη και Παράδοση που κανείς δεν μπορεί να καπηλευτεί εν ονόματι δήθεν της αληθινής πίστεως κιόλας! ψάχνοντας για ελάχιστα "υποτιθέμενα αντίθετα παραδείγματα ιστορικά" που τα παρουσιάζει ως κανόνα και τα ερμηνεύει ως "ΛΥΣΗ" ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΙΚΗ ΠΛΑΝΗ ΤΟΥ ΕΝΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΤΩΝ ΑΜΕΤΡΗΤΩΝ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΩΝ ΔΗΘΕΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΚΑΙ "εκκλησιών"! Εξάλλου την ίδια Οικουμενιστική πρακτική με τους ημερολάτρες ακολούθησαν όλοι οι αιρετικοί δήθεν ορθόδοξοι οικουμενιστές, μονοφυσίτες, παπικοί, προτεστάντες και άλλοι που ίδρυσαν και συνεχίζουν να "ιδρύουν" μέχρι σήμερα πολλές νέες παράλληλες τοπικές ψευδοσυνόδους-ψευδοεκκλησίες (που ενώνονται πλέον σε μια αντίχριστη παγκόσμια πανθρησκεία των εσχάτων ημερών σήμερα με την παγκοσμιοποίηση!) μη σεβόμενοι την δικαιοδοσία που έχουν μόνο οι αληθινές Άγιες Οικουμενικές Σύνοδοι γιατί ως αιρετικοί είναι αποκομμένοι από την Διαχρονική Μία Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία του Αναστημένου Θεανθρώπου Χριστού.
Αναλυτικά και με ορθόδοξη τεκμηρίωση έχει απαντήσει στους "ημερολάτρες" ο π. Ευθύμιος Τρικαμηνάς http://agonasax.blogspot.gr/2012/11/blog-post_28.html

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: (ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ http://www.freevolition.gr/orthodoxy-homology.htm ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ ΜΟΝΙΜΑ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΤΩΝ ΑΜΕΤΡΗΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΩΝ, ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΗ ΚΥΠΡΙΑΝΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ…)

"ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ Κατά του Οικουμενισμού
(ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ)
ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ "Η ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΜΟΥ" από την Παναίρεση του Οικουμενισμού, από τον Ευστάθιο Μοσχοβίτη http://www.freevolition.gr/orthodoxy-homology.htm (συμπληρωμένο)

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ είπε...

Από βιβλίο του Αρχιμανδρίτη Ιωήλ Γιαννακοπούλου, "ΠΑΛΑΙΟΝ ΚΑΙ ΝΕΟΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ", πηγή: http://www.impantokratoros.gr/A004934E.el.aspx )
.... "Εάν ανοίξωμεν το Πηδάλιον, θα ίδωμεν εις την σελίδα 9, ότι 4 σημεία είναι εκείνα τα οποία πρέπει να τηρώνται δια την εορτήν του Πάσχα!
α) Εαρινή ισημερία.
β) Πρώτη πανσέληνος μετά την ισημερίαν ταύτην.
γ) Μετά το Νομικόν Πάσχα και
δ) Η πρώτη Κυριακή μετά από όλα αυτά
Το Γρηγοριανόν ή Παπικόν Ημερολόγιον λαμβάνει υπ' όψιν του μόνον τα τρία: Εαρινήν ισημερίαν, πανσέληνον και Κυριακήν. Αγνοεί εντελώς το Νομικόν Πάσχα των Εβραίων. Ούτως οι Παπικοί συνεορτάζουν το Πάσχα των μετά των Εβραίων ή προηγούνται αυτού παρά τον 7ον Κανόνα των Αποστόλων και παρά την ιστορικήν ακρίβειαν, καθ' ην ο Κύριος ανέστη μετά το Πάσχα των Εβραίων. Ημείς όμως οι Νεοημερολογίται λαμβάνομεν υπ' όψιν και τα 4 σημεία του Πάσχα και ούτω διαφέρομεν του Γρηγοριανού ή Παπικού Ημερολογίου και Εκκλησιαστικώς. Εορτάζομεν δηλαδή το Πάσχα μας μετά το Πάσχα των Εβραίων, συμφώνως με την διάταξιν της Α' Οικουμενικής Συνόδου.
Επομένως: Ημερολογιακώς και Εκκλησιαστικώς διαφέρομεν σεις και ημείς με το Γρηγοριανόν Ημερολόγιον. Σεις και ημείς ακολουθούμεν Ημερολογιακώς και Εκκλησιαστικώς το Ιουλιανόν Ημερολόγιον!
Διατί συνταυτίζεις τελείως το Νέον Ημερολόγιον, αυτό που ακολουθούμεν ημείς, με το Παπικόν Γρηγοριανόν, αφού υπάρχη τόση μεγάλη διαφορά από Ημερολογιακής και Εκκλησιαστικής απόψεως μεταξύ των; Αλλοίμονον σου! Θα δώσης μεγάλον λόγον εις τον Θεόν. Μαντεύω την αντίρρησίν σου. Θα μου είπης: Διατί να γίνη η προώθησις των 13 ημερών; Σου απαντώ: Η προώθησις αύτη μόνη της δεν έθιξε το Ιουλιανόν Ημερολόγιον, αλλά το μηνολόγιον του Ημερολογίου τούτου. το Ημερολόγιόν μας παρέμεινεν και θα παραμείνη Ιουλιανόν. Ιουλιανόν έχετε σεις. Ιουλιανόν έχομεν και ημείς. Χώνεψέ το καλά αυτό μέσα εις το μυαλό σου. Μόνον ότι το ιδικόν μας Ιουλιανόν είναι διορθωμένον.
Και πάλιν θα μου είπης: Έστω. Διατί να μεταβληθή το μηνολόγιον του Ιουλιανού Ημερολογίου; Σου απαντώ: Γνωρίζομεν από το Πηδάλιον της Εκκλησίας μας ότι οι Πατέρες της Α' Οικουμενικής Συνόδου, που εκανόνισαν το Πάσχα με βάσιν την εαρινήν ισημερίαν, είχον τότε εαρινήν ισημερίαν 21 Μαρτίου. Αυτό μας το λέγει το Πηδάλιον. Ιδέ σελίδα 9. Μετά την πάροδον όμως 1600 περίπου ετών από τότε μέχρι σήμερον, εξέπεσαμεν από την ημερομηνίαν εκείνην και εφθάσαμεν να έχωμεν εαρινήν ισημερίαν την 8ην Μαρτίου. Και αυτό αναφέρεται εις το Πηδάλιον. Ιδέ σελίδα 9. Με ένα πήδημα λοιπόν 13 ημερών ημείς οι λεγόμενοι «Νεοημερολογίται» έχομεν εαρινήν ισημερίαν εκείνην που είχον οι Άγιοι Πατέρες της Α' Οικουμενικής Συνόδου. Ούτω έχομεν την παλαιάν ημερομηνίαν της εαρινής ισημερίας, 21 Μαρτίου, ενώ σεις έχετε την νέαν ημερομηνίαν της ισημερίας ταύτης, 8 Μαρτίου. Επομένως ημείς ακολουθούμεν την παλαιάν ημερομηνίαν, σεις την νέαν ημερομηνίαν. Ημείς πηγαίνομεν με το παλαιόν Ιουλιανόν Ημερολόγιον της Α' Οικουμενικής Συνόδου, σεις με το Νέον Ιουλιανόν Ημερολόγιον. Κατά συνέπειαν ημείς είμεθα όντως Παλαιοημερολογίται και σεις Νεοημερολογίται, διότι και πάλιν σου επαναλαμβάνω έχομεν την 21ην Μαρτίου ως εαρινήν ισημερίαν όπως είχον οι Πατέρες της Α' Οικουμενικής Συνόδου, ενώ σεις εξεπέσατε και έχετε την 8ην Μαρτίου"... Ολοκληρωμένα και αναλυτικά για το ζήτημα του ΝΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ μπορείτε να δείτε από την Πηγή: http://www.impantokratoros.gr/A004934E.el.aspx και http://www.impantokratoros.gr/A96EE6B6.el.aspx ].
ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑΤΙ ΑΝΩΤΕΡΩ ΓΡΑΦΩ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ "ΑΠΑΝΤΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ" ΕΝΩ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ "ΑΠΑΝΤΩ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ"...

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

ΑΙΡΕΤΙΚΕ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΕ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΗ ΚΥΠΡΙΑΝΕ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ ΠΟΥ ΒΛΑΣΦΗΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΙΑ-ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΑ ΣΟΥ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΝ ΚΑΙ "ΑΠΑΝΤΗΣΑ" ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ ΑΝΩΤΕΡΩ… ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΣΕ ΑΛΛΗ ΣΕΛΙΔΑ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΕΚΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΙΡΕΤΙΚΑ ΜΥΑΛΑ ΜΕ ΕΣΕΝΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ...
ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΕΣ ΩΣΤΟΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΒΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΒΑΛΕΙΣ ΣΑΝ ΤΟΝ "ΠΟΛΥΩΝΥΜΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ, ΒΕΛΖΕΒΟΥΛ, ΣΑΤΑΝΑ, ΕΩΣΦΟΡΟ"... ΕΝΩ ΜΙΛΑΩ ΠΑΝΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ http://www.freevolition.gr/orthodoxy-homology.htm ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΠΑΝΤΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.

ΙΔΟΥ ΤΙ ΕΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΙΑ ΣΟΥ:
"Πάλι δεν απαντάτε στην ουσία και κατηγορείτε τους άλλους για ότι εσείς κρίνετε μεροληπτικά και αποσπασματικά κ. Κυπριανέ Χριστοδουλίδη. Κατηγορείτε τους ορθόδοξους ως αιρετικούς όταν επισημαίνουν την "άλογη ημερολατεία σας"... Δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα μαζί σας κ. Κυπριανέ Χριστοδουλίδη ούτε κάνω διάλογο μαζί σας γιατί μόνο σας καταγγέλλω όπως καταγγέλλω μόνιμα δημόσια επωνύμως και από την Ιστοσελίδα μου όσο ζω όλους τους ημερολάτρες αιρετικούς οικουμενιστές των αμέτρητων αιρετικών παρασυναγωγών που προσπαθούν να παρασύρουν αθώες αθάνατες ψυχρές στην αιώνια κόλασή τους...

Γιατί δεν αγιάζει ο χρόνος τον άνθρωπο ούτε ο άνθρωπος τον χρόνο αλλά αγιάζει τον άνθρωπο μόνο η Σταυροαναστάσιμη Αγάπη του Θεού εάν με την Ελεύθερη Βούλησή μας και την Χάρη του Θεού μιμηθούμε τον Χριστό και τον Βίο των Αγίων μας με διαρκή μετάνοια και αληθινή ορθόδοξη πίστη… ή μήπως θεωρείτε ότι δεν έχουμε "Ελεύθερη Βούληση" και προαίρεση; Μήπως πιστεύετε ότι οι ορθόδοξοι με την Χάρη του Θεού Μάρτυρες και Ομολογητές του Χριστού δεν είχαν "καλή προαίρεση"; Ξεχνάτε σκόπιμα ότι: Κ.Δ., Α΄ ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ, ΚΕΦ. 11, ΣΤΙΧ. 1 «Μιμηταί μου γίνεσθε, καθὼς κἀγὼ Χριστοῦ». Πώς Μπορεί να υπάρξει αληθινή πίστη και ομολογιακό ορθόδοξο φρόνημα χωρίς καλή προαίρεση και Ελεύθερη Βούληση; Επειδή είμαστε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ (ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤ' ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΚΑΘ΄ ΟΜΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ) καταλογίζει ο Άγιος Θεός τις αμαρτίες μας...

Υποκρίνεστε ότι δεν "καταλαβαίνετε" ότι "δεν αποτελεί μέρος της Ιερής Παράδοσης της Εκκλησίας το κοσμικό ημερολόγιο" ενώ γνωρίζετε ότι δεν μας παρέδωσαν η Εκκλησία και οι Άγιοι Θεοφόροι Πατέρες μας "αμετάβλητα ιερά κοσμικά ημερολόγια" αλλά χρησιμοποιούσαμε, όχι κατά αποκλειστικότητα μάλιστα, το παλαιό του ειδωλολάτρη Ιουλιανού, το οποίο διορθώσαμε χωρίς να μεταβάλλουμε τον Πασχάλιο Κανόνα της Εκκλησίας μας σε αντίθεση με το Παπικό που δεν σέβονται τον Πασχάλιο Κανόνα ως "όρο" της Ά Οικουμενικής Συνόδου. Οι Άγιοι Απόστολοι χρησιμοποιούσαν και άλλα ημερολόγια όπως το Μακεδονικό... Εσείς όμως ειδωλολατρικά θεωρείτε ιερό, αμετάβλητο και πάτριο το κοσμικό ημερολόγιο σαν να είναι δόγμα και δεν αλλάζει και αντί σήμερα να αποτειχειστείτε από την αντίχριστη Σιωνιστική Παναίρεση Πανθρησκεία του Οικουμενισμού, "αποτειχιστήκατε από το διορθωμένο κοσμικό ημερολόγιο" και ιδρύσατε παράνομες παράλληλες Συνόδους και αμέτρητες αιρετικές παρασυναγωγές ενώ με μίσος και θρασυδειλία κατηγορείτε για "μειωμένη αντιληπτική ικανότητα" αυτούς που αποκαλύπτουν την αντίχριστη πλάνη σας. Μιλάτε ακόμα και για τις "ειδωλολατρικές ρίζες μας" στο κείμενό σας! ξεχνώντας ότι ο Χριστός Σταυρώθηκε και Αναστήθηκε για να μας απαλλάξει από την πλάνη των ψεύτικων θεών και ειδώλων και για να ξεριζώσει την αμαρτία εφόσον με καλή προαίρεση και Ελεύθερη Βούληση, όσο αμαρτωλοί και αν είμαστε, μετανοούμε διαρκώς και ομολογούμε την Ορθόδοξη Πίστη μας δεχόμενοι την Αληθινή Αγάπη Του και την Χάρη του Αγίου Θεού…"
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ...
Βέβαια οι πλάνες των ημερολατρών είναι πολλές όπως η "αναπαράσταση" σε εικόνα του "Αγίου Τριαδικού Θεού" ("σατανική απεικόνιση" , την οποία αντέγραψαν από τους αντίχριστους σιωνιστές αιρετικούς Παπικούς) που "κανένα ανθρώπινο μάτι στην Γη όσο ζει εκτός του Θεανθρώπου Χριστού δεν έχει δει".

Φτάσατε στο σημείο για να δικαιολογήσετε την αιρετική ημερολατεία σας (να δούμε τι άλλο άσχετο θα ρωτήσετε) να "συγκρίνετε και να αναρωτιέστε κουτοπόνηρα μήπως να αλλάξουμε την "Παρασκευή" με την "Αγία Αναστάσιμη ημέρα της Κυριακής", η οποία αποτελεί Ιερή Παράδοση της Εκκλησίας μας γιατί Κυριακή Αναστήθηκε ο Χριστός και τελούμε την Θεία Ευχαριστία... "σαν να πρότεινε δήθεν κανείς ορθόδοξος να την αλλάξουμε"!

Οπότε επειδή Σώζει την Αθάνατη ψυχή μας μόνο η Μία Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού και όχι τα κοσμικά ημερολόγια και εφόσον είμαστε αποτειχισμένοι από την αντίχριστη Σιωνιστική παναιρεση πανθρησκεία του Οικουμενισμού, και τους αιρετικούς Οικουμενιστές του νέου και παλαιού ημερολογίου των αμέτρητων παρασυναγωγών, θα σας ΡΩΤΩ συνεχώς δημόσια και ας φοβάστε να απαντήσετε... απευθύνομαι ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΑΣ, ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΛΗ ΠΡΟΑΙΡΕΣΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΜΕ ΕΝΑ "ΝΑΙ" Ή ΜΕ ΕΝΑ "ΟΧΙ" ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΑΤΕΡΜΟΝΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ "ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ" ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΟΦΙΣΤΕΙΕΣ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΕΡΩΤΗΜΑ: "ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗ ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΟ, ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΟ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ"; "ΝΑΙ Ή ΟΧΙ";

ΔΕΝ ΣΩΖΟΜΑΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ; ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΩΖΟΜΑΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ "ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΗ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΙΑ" ΤΟΥ. ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΦΙΛΟΘΕΟΥ ΖΕΡΒΑΚΟΥ.

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

Ο ΑΓΙΟΣ ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ ΠΟΠΟΒΙΤΣ ΕΙΧΕ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1971 ΟΠΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ" ΑΡ. ΦΥΛ. 144 - 15/6/1971... ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΚΕΙΝΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΙΑΔΟΘΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ Η ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΑΜΕ ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΚΗ "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΟΡΝΕΙΑ" ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ "ΑΛΑΘΗΤΟΥ" ΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΠΑΠΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΩΣ ΑΓΙΟΤΑΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΟΥΤΕ ΤΑ ΑΙΣΧΡΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ "ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ" ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΠΙΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ...

«Ὁ Οἰκουμενισμός εἶναι κοινόν ὄνομα διά τούς ψευδοχριστιανισμούς, διά τάς ψευδοεκκλησίας τῆς Δυτικῆς Εὐρώπης.
Μέσα του εὑρίσκεται ἡ καρδία ὅλων τῶν εὐρωπαϊκῶν οὑμανισμῶν, μέ ἐπί κεφαλῆς τόν Παπισμόν. Ὅλοι δέ αὐτοί οἱ ψευδοχριστιανισμοί, ὅλαι αἱ ψευδοεκκλησίαι, δέν εἶναι τίποτε ἄλλο παρά μία αἵρεσις παραπλεύρως εἰς τήν ἄλλην αἵρεσιν. Τό κοινόν εὐαγγελικόν ὄνομά των εἶναι ἡ παναίρεσις. Διατί; Διότι εἰς τό διάστημα τῆς ἱστορίας αἱ διάφοροι αἱρέσεις ἠρνοῦντο ἤ παρεμόρφωνον ἰδιώματα τινά τοῦ Θεανθρώπου καί Κυρίου Ἰησοῦ, αἱ δέ εὐρωπαϊκαί αὗται αἱρέσεις ἀπομακρύνουν ὁλόκληρον τόν Θεάνθρωπον καί εἰς τήν θέσιν του τοποθετοῦν τόν Εὐρωπαῖον ἄνθρωπον. Ἐδῶ δέν ὑπάρχει οὐσιαστική διαφορά μεταξύ τοῦ Παπισμοῦ, Προτεσταντισμοῦ, Οἰκουμενισμοῦ καί ἄλλων αἱρέσεων, ὧν τό ὄνομα “λεγεών”» (Αρχιμ. Ιουστίνου Πόποβιτς, "Η Ορθόδοξος Εκκλησία και ο Οικουμενισμός", σελ. 224, μετάφρ. Ιερομ. Αμφιλοχίου Ράντοβιτς και ιερομ. Αθανασίου Γιέβτιτς, Έκδ. Ορθόδοξος Κυψέλη, Θεσ/νίκη 1974). Το μεστό υψηλότατων θεολογικών νοημάτων και ορθόδοξης βιωτής ψυχωφελές βιβλίο του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς με τίτλο: "Η Ορθόδοξος Εκκλησία και ο Οικουμενισμός" πρέπει και μπορούμε να το διαβάσουμε δωρεάν στην σελίδα με διεύθυνση https://drive.google.com/file/d/0B2MIhqeftC46YnFsSTQ0NVM3YWs/view .

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΩΝ... Δεν είναι τυχαίο βέβαια ότι οι ημερολάτρες σαν τους Παπικούς "εικονογραφούν" ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ακόμα και την "Αγία Τριάδα" ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΕΣ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ… Καινή ΔΙαθήκη, Κατά Ιωάννη, κεφάλαιο 6, στίχος: "46 οὐχ ὅτι τὸν πατέρα τις ἑώρακεν, εἰ μὴ ὁ ὢν παρὰ τοῦ Θεοῦ, οὗτος ἑώρακε τὸν πατέρα".= "Όχι βέβαια ότι είδε κανείς τον Θεό Πατέρα εκτός μόνον από τον προερχόμενο, γεννημένο από τον Θεό (Ομοούσιο) και απεσταλμένο του (στην Γη Χριστό). Αυτός (ο Χριστός) μόνο έχει δει τον Πατέρα Θεό". Η ΕΒΔΟΜΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΚΑΤΑΛΗΠΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΗΠΤΗ ΚΑΙ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΩΣ Ο ΕΝΑΝΘΡΩΠΗΣΑΣ ΑΓΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ. Μην αρχίσετε πάλι τις σοφιστείες ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΕ ΠΑΠΟΔΟΥΛΕ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΗ Χριστοδουλίδη γιατί φυσικά προσκυνάμε τον Θεάνθρωπο Χριστό και το Πνεύμα του Αγίου Θεού μαζί, ταυτόχρονα αλλά εικονογραφούμε-αγιογραφούμε μόνο αυτό που μας έχει φανερώσει ο Άγιος Θεός, δηλαδή, μόνο το Πρόσωπο του Θεανθρώπου Χριστού στις Ορθόδοξες σεπτές Ιερές Αγιογραφίες μας.

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

ΤΟΝΙΖΩ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΤΙ Η ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΥΠΡΙΑΝΕ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ ΜΕ ΕΝΑ "ΝΑΙ" ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: "ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗ ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΟ, ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΟ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ;" ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΠΟΔΟΥΛΗ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΙΑ-ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΑ ΣΑΣ ΠΛΕΟΝ ΔΗΜΟΣΙΑ...

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΑΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ http://www.freevolition.gr/orthodoxy-homology.htm ΕΙΝΑΙ: "ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΙΡΕΤΙΚΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΗ ΚΥΠΡΙΑΝΕ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ ΜΙΣΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΔΙΔΕΤΕ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΑΤΕ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΠΑΤΕΡΑ ΣΑΣ ΕΝΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΥΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΕΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΩΝ-ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΖΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΤΩΝ ΑΜΕΤΡΗΤΩΝ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ...
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΕΤΕ ΑΘΩΕΣ ΨΥΧΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ ΣΑΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΕ ΧΡΙΣΤΕΜΠΟΡΑ...
«Παιδία, ἐσχάτη ὥρα ἐστί, καὶ καθὼς ἠκούσατε ὅτι ὁ ἀντίχριστος ἔρχεται, καὶ νῦν ἀντίχριστοι πολλοὶ γεγόνασιν ὅθεν γινώσκωμεν ὅτι ἐσχάτη ὥρα ἐστίν» (Καινή Διαθήκη, Α΄ Ιωάν. 2, 18).

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

Ο ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΗΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΠΑΠΟΔΟΥΛΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΕΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΩΝ-ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΣΚΥΝΑΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΑΛΕΙ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΑΘΕ ΑΛΗΘΙΝΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΗΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΑΚΟΜΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ...
...

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ:
"ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ Κατά του Οικουμενισμού
(ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ)
ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ "Η ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΜΟΥ" από την Παναίρεση του Οικουμενισμού, από τον Ευστάθιο Μοσχοβίτη http://www.freevolition.gr/orthodoxy-homology.htm (συμπληρωμένο)

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΥΠΡΙΑΝΕ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ, ΠΟΥ ΜΕ ΒΡΙΣΕΙΣ ΩΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΕΝΩ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΗΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΘΩΕΣ ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΕ ΠΟΥ ΒΛΑΣΦΗΜΑΣ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ…

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

ΑΙΡΕΤΙΚΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ αμετανόητε ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΗ Κυπριανέ Χριστοδουλίδη ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΥΒΡΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗΣ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΗΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ ΒΛΑΣΦΗΜΩΝΤΑΣ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΑΩ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΚΡΥΒΕΣΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ: ΓΙΑΤΙ ΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΙΔΕΙΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΕΝΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΕΣ-ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΩΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΩΝ ΠΟΥ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ;;; ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΧΡΙΣΤΕΜΠΟΡΟΥΣ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΕΣ ΑΓΑΠΑΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΙΚΟ ΠΑΓΚΑΡΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΑΤΕ "ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΗ ΕΠΙΣΚΟΠΟ" ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο "ΑΛΑΘΗΤΟΣ" ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ (Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΛΛΑ ΧΡΙΣΤΟΚΕΝΤΡΙΚΗ) ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΕΤΕ ΑΘΩΕΣ ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΨΥΧΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ ΣΑΣ;;;

ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΗ ΔΕΝ ΔΕΧΕΣΑΙ ΟΤΙ: «Δεν αγιάζει ο χρόνος τον άνθρωπο ούτε ο άνθρωπος τον χρόνο αλλά αγιάζει τον άνθρωπο (ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ) μόνο η Σταυροαναστάσιμη Αγάπη του Θεού εάν με την Ελεύθερη Βούλησή μας και την Χάρη του Θεού μιμηθούμε τον Χριστό και τον Βίο των Αγίων μας με διαρκή μετάνοια και αληθινή ορθόδοξη πίστη». ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ ΜΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΥΒΡΙΖΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΩΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩΝΤΑΣ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΗ ΑΙΡΕΤΙΚΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΜΟΥ ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΤΩΝ ΑΜΕΤΡΗΤΩΝ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΩΝ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΜΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΙΚΕΣ ΟΙΚΟΥΜΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΕΣ… ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΥΒΡΗ ΣΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΠΛΕΟΝ…

ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ δεν είναι μέρος της Ορθόδοξης Παράδοσης το χρηστικό κοσμικό Ιουλιανό ημερολόγιο με το οποίο μετράμε τον χρόνο και το οποίο δεν όρισε ούτε μας παρέδωσε η Εκκλησία αλλά χρησιμοποιούσε το κοσμικό ημερολόγιο του ειδωλολάτρη Ιουλιανού όχι κατά αποκλειστικότητα μάλιστα γιατί οι Άγιοι Απόστολοι χρησιμοποιούσαν και το Μακεδονικό ημερολόγιο και άλλα ημερολόγια (άσχετα αν τα χρησιμοποίησαν για 1000 ή 100 χρόνια)... Ωστόσο, εσείς οι ημερολάτρες βλέπετε Ιερή Παράδοση και εκεί που δεν υπάρχει για να δικαιολογήσετε την ΔΗΘΕΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΣΑΣ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ (ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΑΤΕ!) ΑΛΛΑ ΑΠΟ "ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΣΜΙΚΟ διορθωμένο Ιουλιανό ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ", ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΤΕ ΩΣ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΝΤΕΙΧΙΣΤΗΚΑΤΕ ΑΠΕΜΠΟΛΩΝΤΑΣ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ… ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ… ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ…
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΑ να συγκρίνετε τις θεολογικότατες ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ Εικόνες και την ΑΙΡΕΣΗ της Εικονομαχίας με το κοσμικό ημερολόγιο, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΣΗ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ, ΚΑΙ με το οποίο μετράμε τον ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ χρόνο. Γιατί οι ορθόδοξες εικόνες-αγιογραφίες εκφράζουν και περιγράφουν παραστατικά ως άλλα "θεολογικά ορθόδοξα βιβλία" την Ιερή ορθόδοξη παράδοσή μας, την Θεολογία μας και χωρία της Αγίας γραφής, την Ανάσταση, την Σταύρωση, την Βάπτιση, την Ενανθρώπιση του Αγίου Λόγου του Θεού με την αγιογράφηση του Προσώπου του Χριστού… Το κοσμικό ημερολόγιο του ειδωλολάτρη Ιουλιανού ή το νέο διορθωμένο Ιουλιανό με τήρηση του Πασχάλιου Κανόνα ή και το Παπικό που δεν τηρούν ούτε τον Πασχάλιο Κανόνα δεν έχουν καμιά θεολογική και εκκλησιαστική σημασία ως ΓΕΝΙΚΟ μέτρο προσδιορισμού του Χρόνου και για αυτό δεν αποτελεί Δόγμα, ούτε καν εκκλησιαστικό ζήτημα και μπορεί να αλλάξει καθώς ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΕΡΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΕΣ, ΠΟΥ ΞΕΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ ΜΟΝΟ Η ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΟΣΜΙΚΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΟΥΤΕ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ "ΑΛΑΘΗΤΟΣ" ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΠΟΥ ΡΩΤΑΤΕ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΑ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ!…

Δεν είναι τυχαίο βέβαια ότι οι ημερολάτρες σαν τους Παπικούς "εικονογραφούν" ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ακόμα και την "Αγία Τριάδα" ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΕΣ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ… Καινή ΔΙαθήκη, Κατά Ιωάννη, κεφάλαιο 6, στίχος: "46 οὐχ ὅτι τὸν πατέρα τις ἑώρακεν, εἰ μὴ ὁ ὢν παρὰ τοῦ Θεοῦ, οὗτος ἑώρακε τὸν πατέρα".= "Όχι βέβαια ότι είδε κανείς τον Θεό Πατέρα εκτός μόνον από τον προερχόμενο, γεννημένο από τον Θεό (Ομοούσιο) και απεσταλμένο του (στην Γη Χριστό). Αυτός (ο Χριστός) μόνο έχει δει τον Πατέρα Θεό". Η ΕΒΔΟΜΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΚΑΤΑΛΗΠΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΗΠΤΗ ΚΑΙ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΩΣ Ο ΕΝΑΝΘΡΩΠΗΣΑΣ ΑΓΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ. Μην αρχίσετε πάλι τις σοφιστείες ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΗ Χριστοδουλίδη γιατί φυσικά προσκυνάμε τον Θεάνθρωπο Χριστό και το Πνεύμα του Αγίου Θεού μαζί, ταυτόχρονα αλλά εικονογραφούμε-αγιογραφούμε μόνο αυτό που μας έχει φανερώσει ο Άγιος Θεός, δηλαδή, μόνο το Πρόσωπο του Θεανθρώπου Χριστού στις Ορθόδοξες σεπτές Ιερές Αγιογραφίες μας.
...

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ:
"ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ Κατά του Οικουμενισμού
(ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ)
ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ "Η ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΜΟΥ" από την Παναίρεση του Οικουμενισμού, από τον Ευστάθιο Μοσχοβίτη http://www.freevolition.gr/orthodoxy-homology.htm (συμπληρωμένο)

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ ΔΙΑΔΙΚΤΙΑΚΑ ΤΟ ΤΡΕΛΟ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΜΙΣΟΣ ΣΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ "ΠΑΠΙΑ" ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΗ ΚΥΠΡΙΑΝΕ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ:

ΑΙΡΕΤΙΚΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΕ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΗ Κυπριανέ Χριστοδουλίδη ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΥΒΡΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗΣ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΗΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ ΒΛΑΣΦΗΜΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΡΕΛΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΑΩ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΚΡΥΒΕΣΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ: ΓΙΑΤΙ ΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΙΔΕΙΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΕΝΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΕΣ-ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΩΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΩΝ ΠΟΥ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ;;; ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΧΡΙΣΤΕΜΠΟΡΟΥΣ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΕΣ ΑΓΑΠΑΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΙΚΟ ΠΑΓΚΑΡΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΑΤΕ "ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΗ ΕΠΙΣΚΟΠΟ" ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο "ΑΛΑΘΗΤΟΣ" ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ (Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΛΛΑ ΧΡΙΣΤΟΚΕΝΤΡΙΚΗ) ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΕΤΕ, ΠΑΡΑΣΥΡΕΤΕ ΑΘΩΕΣ ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΨΥΧΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ ΣΑΣ;;;