Αλεξ/πολη: Απεργία πείνας ξεκίνησε ομογενής λόγω της ανάκλησης της ελληνικής του ιθαγένειας

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των ομογενών από την Πρώην Σοβιετική Ένωση, στους οποίους έγινε ανάκληση της Ελληνικής Ιθαγένειας χωρίς ακρόαση.

Η ανάκληση της Ιθαγένειας γίνεται λόγω γραφειοκρατικών λαθών, που έκαναν πριν από 30- 50 χρόνια οι δημόσιες υπηρεσίες των χωρών προέλευσης των Ομογενών.
Το Ελληνικό κράτος, που στις αρχές του ’90 έδωσε στους Έλληνες Ομογενείς την ευκαιρία να επιστρέψουν στην Πατρίδα τους, σήμερα μετά από 20 χρόνια διώχνει τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας εξαιτίας ενός γραφειοκρατικού λάθους, υποστηρίζουν οι ομογενείς, δείχνοντας επίσημα έγγραφα της ΙΝΤΕΡΠΟΛ που αποδεικνύουν ότι όλα τους τα πιστοποιητικά είναι επίσημα και νόμιμα.
Η απόγνωση των ομογενών είναι τόσο μεγάλη, που μάλιστα ένας εξ αυτών ξεκίνησε απεργία πείνας, ως διαμαρτυρία για το γεγονός ότι η κόρη του που βρίσκεται στη Γερμανία, δεν μπορεί να επιστρέψει στην Ελλάδα για να δει την οικογένεια της, καθώς δεν έχει τα απαραίτητα έγγραφα.
Αυτό που δηλώνουν οι ομογενείς είναι ότι είναι Έλληνες, και ότι δεν μπορούν να καταλάβουν για ποιο λόγο το κράτος τους παίρνει την Ιθαγένεια, και μάλιστα χωρίς ακρόαση.


http://thrakinet.tv/

Δεν υπάρχουν σχόλια: