Η Γοργουπήκοος στα Κάτω Πατήσια!


ΤΗ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ εικόνα της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου υποδέχεται αύριο στις 6 το απόγευμα ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου των Οπλων, που βρίσκεται στα Κάτω Πατήσια. Η εικόνα θα ταξιδέψει από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και θα παραμείνει στον ιερό ναό έως την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου.
Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν του αγίου μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, το πρωί της Πέμπτης θα τελεστεί ιερά αγρυπνία. Από τις 22 έως τις 29 Οκτωβρίου θα τελείται καθημερινά η θεία λειτουργία (από τις 7 έως τις 9), ενώ στις 11 θα ψάλλεται η ιερά παράκληση στην Παναγία.
Κάθε απόγευμα στις 6 θα ακολουθεί ο όρθρος της Μεγάλης Εβδομάδος του Αγίου Δημητρίου. Καθ' όλη τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων ο ναός θα είναι ανοιχτός για τους πιστούς από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ, ενώ θα εκτίθενται για προσκύνημα και ιερά λείψανα του αγίου Δημητρίου.
«Αποτελεί εξαιρετική τιμή για τον ευσεβή λαό των Αθηνών η έλευση της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Αγίου Κωνσταντίνου, το Κεντρικό Μοναστήρι του Παναγίου Τάφου, όπου διαμένει ο μακαριότατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων και τα μέλη της Αγιοταφιτικής Αδελφότητος» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου των Οπλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: